^

A TSH terhességi vizsgálata az 1., 2. és 3. Trimeszterben: mutatók értelmezése

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 27.11.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A terhesség idején a TTG nem lehet olyan fontos, mint a normál körülmények között. A pajzsmirigy funkciók szabályozása nagyon fontos az egészséges nőknél és a már meglévő pajzsmirigyműködési zavarban szenvedő nőknek. Végtére is, a gyermek fejlődése függ a nő számos szervének működésétől, beleértve a pajzsmirigy működését is.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Az eljárás indikációi a TTG terhességi vizsgálata

Indikációk szűrésére TSH szintjét - a tünetek megjelenése, amelyek jellemzője a hipotireózis - egy álmos, nem megfelelő súlygyarapodás, a megjelenése sűrű ödéma, a bőr rendellenességeit tropizmusa. Ha ilyen tünetek vannak, akkor a terhes nőknél a hipotireózis klinikai formája, ami azt jelenti, hogy ilyen esetekben kötelező a vizsgálat. De mi a teendő, ha a hypothyreosis folyamata szubklinikus. Ilyen esetekben, ha egy nő egészséges gyermeket szeretne szülni, először az egészséges terhesség megtervezésének módszereibe kell kerülnie. Az ilyen esetekben a mamusi terhesség előtti vizsgálatoknak magukban kell foglalniuk a pajzsmirigy működését és meg kell vizsgálniuk azt.

A TTG a terhesség megtervezése során szűrővizsgálatgá válhat, amely meghatározza, hogy vannak-e jogsértések a nőkben. A normális TTG a terhesség megtervezése esetén 0,4-4,0 mIU / l-n belül legyen. Ha egy nőnek pajzsmirigy-problémája van, vagy a pajzsmirigy-patológiát kezeli, akkor a terhesség megtervezése során a TSH szintje nem haladhatja meg a 2,5 mIU / l-t. Ez a szint lehetővé teszi az embrió beültetését és a normális fejlődést.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15], [16], [17]

Készítmény

Ennek az elemzésnek az előkészülete nem tartalmaz konkrét utasításokat. A felmérés előtti napon nem ajánlott alkoholt, nikotint és gyógyszereket inni. Ha egy nő a tiroxint vagy más gyógyszereket használ a pajzsmirigy működésének kezelésére, akkor egy napra meg kell szüntetnie őket.

Hogyan kell a terhesség alatt TTG-t bevenni? Ez történik a laboratóriumban reggel üres gyomor. A vénás vérmintákat több napon át elvégzik.

trusted-source[18], [19], [20], [21], [22], [23], [24]

Ki kapcsolódni?

Technika a TTG terhességi vizsgálata

A pajzsmirigy-stimuláló hormon (TSH) szérum- vagy plazmaszintjének meghatározása érzékeny módszer az elsődleges és másodlagos hipotireózis diagnózisában. A TTG kiválasztódik az elülső agyalapi mirigyben, és stimulálja a tiroxin és a pajzsmirigy triiodotironinjának termelését és felszabadulását. Bár a TSH koncentrációja a vérben rendkívül alacsony, elegendő a pajzsmirigy normális működésének ellátására. A TSH felszabadulását a hypothalamus által termelt TTG-felszabadító hormon (TRH) szabályozza. A TTG és TRH szintjei fordítottan kapcsolódnak a pajzsmirigyhormonok szintjéhez. Ha a vérben magas a pajzsmirigyhormonok szintje, a hypothalamus kisebb mennyiségű TGH-t szabadít fel, így az agyalapi mirigy kevesebb TSH-t szabadít fel. Az ellenkező hatás akkor fordul elő, ha csökken a pajzsmirigyhormonok a vérben. Ezt a folyamatot negatív visszacsatolási mechanizmusnak nevezik, és felelős ezeknek a hormonoknak a vérben való megfelelő szintjének fenntartásáért.

Normál teljesítmény

A normális TTG a terhesség alatt trimeszterben különbözik, ami a terhesség alatt a T3 és T4 szintézis különböző szintjeivel függ össze. A különbözõ mutatók különbözõ laboratóriumokban különböznek egymástól, de a TSH-szintek átlagos ajánlott szintje különbözõ idõkben különbözik:

  1. A terhesség idején az első trimeszterben a TTG 0,1 - 2,5 mIU / l;
  2. A terhesség második trimeszterében a TTG-értéknek 0,2-3,0 mIU / l-nél kell lennie;
  3. A terhesség idején a TTG 3 trimeszterben 0,2-3,5 mIU / l határon belül kell, hogy legyen.

Ha bármilyen érték eltér, akkor a pajzsmirigyfunkció átfogó értékelése történik. Ehhez meg kell vizsgálni a TSH, a T3 és a T4 szintjét a terhesség alatt, amely a pajzsmirigy bizonyos funkciójáról beszélhet.

trusted-source[25], [26], [27], [28], [29], [30]

Az elemzésre szolgáló eszköz

A TSH szintelemzés elvégzésére szolgáló eszköz egy monoklonális antitestet használ. A pajzsmirigy-stimuláló hormon (TSH) koncentrációjának humán szérumban történő meghatározására ELISA-készletet alkalmaznak. Ez a TTG készlet a szilárd fázisú enzim immunoassay elvén alapul. Egy egyedülálló monoklonális antitestet használ, amely egy detektív antigén determináns ellen irányul egy intakt TSH molekulára. Az egér monoklonális anti-TTG ellenanyagot alkalmazzuk a szilárd fázis immobilizálására (lyukak mikrotiter lemezen). A kecske anti-TTG antitest az enzim konjugátum oldatában van. A vizsgálati minta egyidejűleg reagál a két ellenanyaggal, amelyek eredményeképpen a TSH-molekulák a szilárd fázis és az enzimhez kötött antitestek közötti "szendvicsben" vannak. 60 perces inkubálás után szobahőmérsékleten a lyukakat vízzel mossuk a nem kötött, jelzett antitestek eltávolítására. Hozzáadunk egy TMB oldatot, és 20 percig inkubáljuk, ami kék színű fejlődéshez vezet. A színfejlődést megállítjuk egy stopoldat hozzáadásával, hogy sárga színt kapjunk, és egy spektrofotométerrel 450 nm hullámhosszon mérjük. A TTG koncentrációja közvetlenül arányos a minta színintenzitásával. A TSH minimális kimutatható koncentrációja ezen készletben 0,2 μIU / ml.

Az értékek emelése és csökkentése

A terhesség alatt emelkedett TSH a nők hipotireózisának egyik laboratóriumi jele, és ezáltal a hormon és a gyermek elégtelensége. A T4 és T3 normál koncentrációjú emelkedett TSH szubklinikai hypothyreosis. A szubklinikus hipotireózis előfordulása a terhesség alatt 2% -ról 5% -ra becsülhető. Ez szinte mindig tünetmentes. A szubklinikus hipotireózisban szenvedő nőknél gyakrabban, mint az euthyroidizmusban szenvedő nők, pozitív aktivitást mutatnak a TPO antitestekkel szemben. A szubklinikai hypothyreosis kedvezőtlen kimenetelével jár az anya és az utódok számára, a legtöbb ajánlott a tiroxin pótlása szubklinikus hypothyreosisban szenvedő nőknél. Annak ellenére azonban, hogy a tiroxin-kezelés javítja a szülészeti eredményeket, nem bizonyított, hogy az utódok hosszú távú neurológiai fejlődését megváltoztatja. A magas szintű gyermek TSH következményei nem korlátozódnak az alacsony születési súlyra. Gyermek születhet veleszületett hypothyreosis jeleivel. Ezt a patológiát a belső szervek, és főként az agyi kapcsolatok elégtelen fejlődése jellemzi. A nem diagnosztizált veleszületett hypothyreosis esetén a gyermek mély kognitív neurológiai hiányt alakít ki.

A magas TSH és a fagyott terhesség közvetlenül kapcsolódhat. Mivel a pajzsmirigyhormonok támogatják a terhességet, serkentik a sárga test működését, elégtelenségük miatt a terhesség meghalhat.

A terhesség alatti TTG csökkentése, ha annak növekedése veszélyes. Mindenekelőtt meg kell értenünk, hogy a TTG szintézisét nem befolyásolhatjuk közvetlenül a kábítószereken keresztül. Ha a szervezet TSH-t emelt, ez csak azt jelzi, hogy a T3 és T4 szintje normálérték alatt van. Ezért szükséges növelni a hormonok koncentrációját, és a TSH-t is növelni. Ha a magas TSH háttere alacsony T3 és T4, akkor a kezeléshez a tiroxin hormon szükséges. A levotiroxin bevezetése az anyai hipotireózis kiválasztásának kezelésére szolgál. Terhes nők szüksége magasabb dózisok miatt a gyors növekedés a TSH-szint növelése eredményeként fiziológiás ösztrogén, növeli placenta transzportban és metabolizmusban az anyai T4 és fokozott gyakorisággal a pajzsmirigy hormonok. Terhesség alatt a tiroxin teljes dózisának változása körülbelül 2-2,4 μg / kg / nap. Súlyos hypothyreosis az első napokban, a dózis tiroxin kétszereséig tervezett végső csere a napi dózis lehet rendelni gyorsan normalizálja Extrathyroidal tiroxin medence, hogy csökkentsék a végső pótló adagot. Azok a nők, akik már a terhesség előtti thyroxinnal rendelkeznek, rendszerint napi dózist kell növelniük, átlagosan 30-50% -kal magasabbak, mint a fogamzás előtti adag. A tiroxin dózisa a hypothyreosis etiológiájától is függ. A nőket 4-6 héten át kell ellenőrizni a T4 és TSH értékekhez a szállítás előtt.

Az étkezési jód hiánya az anyában az anya és a magzat pajzsmirigy hormon szintézisének megsértéséhez vezet. A pajzsmirigyhormonok alacsony értékei stimulálják a TGH termelésének növekedését az agyalapi mirigyben, és az emelkedett TSH stimulálja a pajzsmirigy növekedését, ami az anyai és a magzati golyóhoz vezet. Ezért az emelkedett TSH oka nem lehet annyira alacsony T3 és T4 szint, de elsősorban jódhiány lehet. A súlyos jódhiányos területeken a pajzsmirigy csomók jelen lehetnek a terhes nők 30% -ában. A terhes nőknél a súlyos jódhiány a terhességvesztés, a halvaszületés és a perinatális és a csecsemőhalandóság gyakoriságának növekedésével jár együtt.

A pajzsmirigyhormonok normális szintje szükséges a neuronális migráció, mielináció és egyéb szerkezeti változásokra a magzati agyban. Mivel pajzsmirigyhormonok van szükség az egész terhesség, jódhiány érinti mind a termelés az anyai és magzati pajzsmirigy-hormonok és a nem megfelelő jódbevitel vezethet katasztrofális következményekkel jár. Különösen az anya és a magzat jódhiánya a terhesség alatt hátrányosan befolyásolja az utódok kognitív funkcióját. Azok a gyermekek, akiknek az anyái súlyos hiányban szenvedtek a jódban a terhesség alatt, kasztinizmust mutathatnak, amelyet mély értelmi fogyatékosságok, süketség és motoros károsodás jellemez. A jódhiány a megelőzhető szellemi hiányosságok fő oka az egész világon.

Ilyen esetekben a levothyroxin alkalmazása a T3 és T4 szintek emelésére és a TSH csökkentésére nem ajánlott, először is meg kell egyeztetni a jódhiány szintjét. A terhesség alatt emelkedett TSH-val kezelt iodomarin ebben az esetben a jódhiány kezelésére alkalmas gyógyszer. A terhes és szoptató anyáknak ezt a problémát a napi 150-200 mikrogramm jódot tartalmazó jodomarint kell bevenniük.

A hyperthyreosis kevésbé gyakori, mint a hypothyreosis, körülbelül a terhesség alatt 0,2% -os gyakorisággal. Alacsony TSH a terhesség alatt és emelkedett T4 szint a laboratóriumi jele a nők hyperthyreosisának. Néha alacsony a TSH normális T4 terhesség alatt, ami a szubklinikai hyperthyreosisra jellemző. Klinikai pajzsmirigy-túlműködés közé tartozik a tachycardia, idegesség, remegés, izzadás, meleg intolerancia, proximális izomgyengeség, a bélműködést, testmozgás csökkenő mértékű toleranciája, és a magas vérnyomás.

Az ilyen változások okai az autoimmun folyamatok kialakulása. Ezzel a patológiával antitesteket (AT) alakítanak ki a TSH-receptorokhoz, amelyek a terhesség alatt megemelkednek pontosan a hyperthyreosis esetében. Ezek az ellenanyagok hamis módon stimulálják a TSH termelését, ami viszont stimulálja a pajzsmirigyhormonok termelését. Ezek a hormonok megnövekednek a vérben, és a pajzsmirigy és a terhes nők egyéb szervei és rendszerei összes funkciójának aktiválódásához vezetnek.

A hyperthyreosisban szenvedő nők fő problémája a potenciális hatás a magzatra. A pajzsmirigy-receptor antitesteket a második trimeszter vége felé kell mérni aktív betegségben szenvedő nőknél.

trusted-source[31], [32], [33], [34], [35], [36]

A pajzsmirigy működésének megváltozása a terhesség alatt

A terhesség olyan időszak, amely a legjobb időkben nagy fiziológiai stresszhez vezet, mind az anya, mind a magzat számára. Ha azonban a terhesség bonyolult az endokrin rendellenességeknél, mint például a hypothyreosis, az anya és a magzat káros következményei óriásiak lehetnek. A hipotireózis széles körben elterjedt a várandós nők körében, és az észlelési ráta, különösen egy fejlődő országban, nem tér el a probléma mértékétől. Mivel a hipotireózis könnyen kezelhető, a betegség időben történő észlelése és kezelése csökkentheti a kedvezőtlen gyümölcsökre és az anyai kimenetelekre gyakorolt terheket, amelyek nagyon gyakoriak.

Pajzsmirigy diszfunkció a terhesség alatt gyakori a gyakorisággal 2% -4%. Pajzsmirigy diszfunkció az anya jár fokozott kockázata a különböző kedvezőtlen anyai és újszülött eredményeket, beleértve a vetélés, a méhen belüli növekedési retardáció, a magas vérnyomásos betegségek, koraszülés, és csökkenti a gyermek IQ. A terhesség alatt mélyreható változásokat a fiziológia a pajzsmirigy fordul elő, hogy biztosítsák a megfelelő szintű pajzsmirigyhormon, mind az anya, mind a magzat számára. Ez különösen fontos a korai időszakban a terhesség, mert a magzati pajzsmirigy kezd termelni jelentős mennyiségű  TSH  csak körülbelül 20 hetes terhesség, amíg a magzat nagymértékben függ az anyai hormon szintjét. Ez a gátlás a pajzsmirigy hormon szintézis a magzatban, és megnövelt koncentrációjú kötő fehérje hormonok (tiroxin-kötő globulin) és degradációs T4 placenta yodotironinovoy deyodazoy 3 kell emelni azokat az anyai pajzsmirigy hormon termelését. Ez megköveteli az egészséges pajzsmirigy anya és megfelelő elérhetősége diétás jódot. Ennek következtében, a koncentráció a szabad tiroxin szérum (FT4) növeljük, és a TSH-koncentráció egészen a nyolcadik hét során a terhesség első felében, ami a különböző ellenőrzési intervallumokat TSH és  T4  , összehasonlítva a nem-terhes állapotban.

Mivel ezek a terhességgel kapcsolatos változások a pajzsmirigy fiziológiáján és a pajzsmirigy diszfunkciójával járó komplikációk miatt fontos, hogy a terhesség alatt meghatározzák a normális pajzsmirigy működésére vonatkozó kontrollintervallumokat. Ez döntő fontosságú azon nők azonosításához, akiknek kezelésre vagy a pajzsmirigy működésének javítására van szükségük.

A pajzsmirigy nem diagnosztizált diszfunkciója problémát jelenthet. Míg sok figyelmet fordítottak a hypothyreosisban szenvedő magzat kedvezőtlen eredményeire, fokozatosan figyelmet fordítanak a rendellenesség kedvezőtlen anyai kimenetelére. A hipotireózis gyors diagnosztizálása és kezelése a terhesség alatt nagyon fontos. A szubklinikus hipotireózist szintén azonosítani kell és kezelni kell a káros mellékhatások, különösen az anyai mellékhatások megelőzésére. Mivel a hipotireózisban szenvedő nők a terhesség alatt, különösen az autoimmun fajták esetében, szülés után járványkitörés vagy a thyroxin pótlása után továbbra is szükségessé válik a pótlás, megfelelő ellenőrzés szükséges. És még ha a terhesség előtti asszony teljesen egészséges volt és soha nem volt pajzsmirigy-rendellenességek, az ilyen problémák a normális terhesség hátterében is megjelenhetnek.

A pajzsmirigy fiziológiája jelentősen megváltozik normál terhesség alatt. Ezek a változások az egész terhesség során jelentkeznek, elősegítik az anyai pajzsmirigy felkészülését a terhesség anyagcsere igényeinek kielégítésére, és a szállítás után reverzibilisek.

A leginkább észlelhető változás a tiroxin-kötő globulin (TSH) növekedése. Az első trimeszter elején kezdődik, fennsík az átlagos idő alatt, és a születésig tart. Ez annak köszönhető, hogy szintézisének stimulálására TSG emelkedett ösztrogén a anyák és, ami még fontosabb, mert a csökkent hepatikus clearance TBG-indukált ösztrogén szialilezett. Ez a megnövekedett TSH koncentráció a medence kiszélesedéséhez vezet,  és a T3 és T4 teljes szintjének növekedéséhez vezet, ami  az anya pajzsmirigyhormon szintézisének növekedésével magyarázható. A pajzsmirigyhormonok szintézise az anyában emelkedik a jodid gyorsított renális clearance-jének köszönhetően, a glomerulusszövet szűrési sebességének növekedése következtében.

Fokozott metabolizmus T4 a második és harmadik trimeszterében, köszönhetően a méhlepény-növekedési deiodinase II típusú és III típusú, amely alakítja a T4-T3 és T4 az ellenkező irányba T3 és T2 rendre jár, mint egy további impulzus T4 szintézisét. Jodidok plazma szint csökken, mert a megnövekedett metabolizmus tiroxin növeli a vese clearance-jodidot. Mindezek a változások növekedéséhez vezethet a pajzsmirigy mérete 15% -a terhes nők, ami visszatér a normál szülést.

A HCG  szérum saját pajzsmirigy aktivitással rendelkezik, ami a megtermékenyítés után 10-12 héten belül csúcsosodik meg. Ennek következtében az első trimeszterben a T3 és a T4 szabad szintje kissé emelkedik, és a TSH csökkenése az első trimeszterben, a második és harmadik trimeszterben beállítható, amikor a hCG szintje csökken.

Hogyan befolyásolja a TSH a terhességet? Mivel az első trimeszterben a visszacsatolás elvének kissé csökkent a szintje, hatása enyhén csökken. De ennek a hormonnak a szintézise továbbra is fennáll, és nemcsak a nő testét érinti, hanem a gyermek aktívan fejlődő pajzsmirigyét is.

A magzati pajzsmirigy a 7 hetes terhességig fejlődik ki. A hasi mirigy képes a jódot felvenni a 12. Héten, és a thyroxint szintetizálhatja a terhesség 14. Hetében. Azonban a hormonok jelentős szekrécióját csak 18-20 hetes terhességben figyelték meg. Ezt követően az embrionális TSH, a T4 és a TSH fokozatosan növekedni fog a felnőtt lakosság számára a vemhesség 36. Hetében. A TSH transzmissziója a placentán keresztül elhanyagolható, de a T3 és T4 transzport jelentős lehet.

Így azt a következtetést lehet levonni, hogy az anyai pajzsmirigy a magzat egy bizonyos terhességi időszak előtt működik. Ezért az anyának is különböző pajzsmirigy-elégtelensége lehet, különösen ha korábban hypothyreosis  vagy  hyperthyreosis volt . A pajzsmirigy funkciójának ellenőrzése a terhesség alatt nagyon fontos, mert még a pajzsmirigy anyja klinikailag jelentéktelen károsodása is komoly kognitív károsodást és fejlődési rendellenességeket okozhat a gyermekben.

trusted-source[37], [38], [39], [40], [41], [42]

A pajzsmirigy funkciójának ellenőrzése a terhesség alatt

A nem diagnosztizált anyai hypothyreosis vezethet koraszülés, az alacsony születési súly és a  felnőttkori légzési distressz szindróma újszülötteknél. Az évek során elegendő bizonyítékot gyűjtöttek a tiroxin szerepéről a magzati agy normális fejlődésében. A jelenléte egyedi nukleáris receptorokat és a tiroid hormon megtalálható az agy a magzat 8 hetes terhesség, szabad T4 megtalálható coelomic és magzatvízben, és a bemutatása az anyai pajzsmirigy hormonok a placentán keresztül, hangsúlyozzák a pajzsmirigyhormonok magzati agy számára. Közötti komplex kölcsönhatások tironin-deyodazami D2 és D3 terhesség alatt, hogy segítsen finomhangolását összegének megfelelő mennyiségű T3 szükséges a normális agy fejlődését.

Ezért nem mindig klinikailag egy nő mutat hipotireózist, míg hormonhiány van. Ezért várandós nőknél a pajzsmirigy-funkció hiányának szűrésére vonatkozó jelzések kiterjednek.

A hypothyreosis terhesség előfordulási gyakorisága a nyitott hypothyreosis esetében 0,3-0,5%, a szubklinikus hypothyreosis esetében pedig 2-3%. Az autoimmun pajzsmirigygyulladás  a hipotireózis leggyakoribb oka a terhesség alatt. Azonban a világon a jód hiánya továbbra is a hypothyreosis egyik vezető oka, mind az explicit, mind a szubklinikus.

A terhesség alatt a hypothyreosis általában tünetmentes, különösen szubklinikus formában. A hipotireózist jelző jelei és tünetei közé tartozik a nem megfelelő súlygyarapodás, a hideg intolerancia, a száraz bőr és a mély ín reflexek relaxációjának késése. Más funkciók, például a székrekedés, a fáradtság és az álmosság általában a terhességhez kötődnek.

trusted-source[43], [44], [45], [46]

Hogyan növelhető a TTG terhesség alatt?

Ezeket a gyógyszereket az antithyroid drogok - a metamizol használatára használják. Ezek a gyógyszerek blokkolják a pajzsmirigy képességeit, hogy új pajzsmirigyhormonokat termeljenek. Ez csökkenti a perifériás hormonok számát, és visszacsatolás alapján növeli a TSH szintjét a normális szintre.

A terhességi ikrek TTG-je bizonyos különbségeket mutat az egyszeri terhességgel szemben. A pajzsmirigy-aktivitás növekedése az első trimeszterben mélyebb az ikreknél, mint egyszeri terhesség esetén. Ez annak köszönhető, hogy a kettős terhességben a korion gonadotropin szintje (hCG) jelentősen megnő, ami csökkenti a TSH termelését. Ezért, ha kettős a TSH szintje alacsonyabb, és a hipotireózis kockázata ilyen terhességgel nő, akkor mit kell figyelembe venni ilyen terhesség végzése során.

A pajzsmirigy betegség a második leggyakoribb endokrin rendellenesség, amely a nőket érintette a terhesség alatt. A pajzsmirigy patológiás terhességének idő előtti kimutatása a vetélés, a placenta torzulása, a magas vérnyomásos rendellenességek és a gyermek növekedésének korlátozása miatt fokozódik. Ezért ajánlott magas kockázatú nők, köztük pajzsmirigybetegek szűrése, a TSH szintjének meghatározása terhesség alatt, még klinika hiányában is.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.