^

Egészség

A
A
A

A teljes triiodotironin a vérben

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 29.07.2022
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Referencia értékek (normál) koncentrációja a T 3 (trijód-tironin) vérszérum - 1,08-3,14 nmol / l.

T 3 (trijód-tironin) van kialakítva, és szintetizálják a pajzsmirigy, de a nagy mennyiségű T 3 képződik van deiodination pajzsmirigy T 4. Körülbelül 99,5% T 3 kering a vérben, a kapcsolódó fehérjéket. A felezési ideje a vérben 24-36 óra. A aktivitását T 3 jelentése 3-5-szor magasabb, mint a T 4.

Meghatározása trijódtironin nagyon informatív, ha a T 3 -tireotoksikoze, mivel sok esetben a koncentrációja a T 4 nem változik szignifikánsan (meredeken emelkedett koncentráció csak a T- 3 ).

A mielóma, amely nagy mennyiségű IgG-t, valamint súlyos májbetegségeket okoz, a trijód-tironin koncentrációjának hamis pozitív értékeit jegyzik fel.

Az idősebb emberek esetében, és a súlyos betegségben gyakran megfigyelhető az úgynevezett szindróma alacsony T 3 - csökkent a koncentrációja a szérumban a normál T 4. Az alacsony trijoditironin szindróma ebben az egyénben ez a hipotireózis nem jele.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.