^

Home terhességi teszt jóddal: hogyan kell csinálni és ellenőrizni?

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A menstruáció hiánya időben egyes nők számára örömet okoz, másokban az ijedtség. A mai világban könnyű meghatározni, hogy született-e terhesség, speciális gyógyszertárakat értékesítenek. A legegyszerűbb ezek a tesztcsíkok. A reggeli vizelet összegyűjtése és a teszt beolvasztása, a megerősítő eredmény a két csík festése. Talán ez a hormonra adott reakció következménye, amely a sejtek megtermékenyítésének első napjától és a méh falához való kötődéstől kezdõdik. Hogyan lehet megismerni egy olyan környezetben, ahol nincs a közelben vagy messze a gyógyszertár a civilizációtól? Kiderül, hogy léteznek alternatív módszerek meghatározására. Az egyik közülük egy jóddal végzett terhességi teszt.

A jód normája a vizeletben a terhesség alatt

A jód egy nagyon fontos kémiai elem egy személy működésében. Pajzsmirigyhormonok termelésében vesz részt, amelyeknek köszönhetően a test növekedését és fejlődését stimulálják, számos metabolikus folyamatot és biokémiai reakciót szabályoznak. Különösen terhességre van szükség, amikor a jövőbeli személy paramétereit lefektetik: izom, vér, idegrendszer, csontrendszer. A jód hiánya, mint a többlet, veszélyes a magzat számára. A normától való eltérések különböző kórképeket okozhatnak, a gyermek szellemi fogyatékosságáig, korai szülésig. Legtöbbször étkezés közben a szervezetbe kerül. Különösen gazdag jódos halakban, beleértve az édesvizet és a tenger gyümölcseit. A vizeletben lévő jód mennyisége a tápláléktól függ: a jódtartalmú termékek nagyobb fogyasztásának napján az elemzés nagyobb számot mutat, és fordítva. Ezért az orvosok azt javasolják, hogy minden második napon többször is szedje azt, hogy elfogadható eredményre leljen. A normál mikroelem a vizeletben egy terhes nő számára 200 mg. Közvetlenül tükrözi a thyroxin és a thyrotropin hormonok vérvizsgálatát is.

A terhességi vizsgálat pontossága jóddal

A jódon végzett terhességi teszten tesztelt tapasztalatok azt tanácsolják, hogy ne támaszkodjanak túl sokat. Néha a családban élő férfiak és gyermekek esetében pozitív eredményt kaptak. Volt olyan eset is, amikor a terhesség hiányát mutatta, amikor rendelkezésre állt. Ezért valószínűleg egy kísérlet, mielőtt gyógyszertári tesztet vásárolna, vagy orvoshoz fordulna. Néha még egy jóddal végzett vizsgálat is megtévesztheti a súlyos patológiás nőket, és mindent leír a terhességgel kapcsolatban, ami azt jelenti, hogy időt veszít és az egészség visszafordíthatatlan következményekkel jár.

A terhesség jód meghatározása

Két módszer van a terhesség jód meghatározására. Mindkét esetben a reggeli vizelet és a jód maga is érintett. Mielőtt elvégezné, jól mossa le, szárítsa meg és szedje le a vizeletet.

Az első lehetőség a tiszta fehér papír lapjának részvétele. A vizeletben nedvesedik, a jódot pipettába öntik, és papírra csöpög. A lilás vagy a kékre festés terhességet, barna színt jelez - a távollétében.

A második lehetőség - a vizeletet reggel egy tartályba gyűjteni, és nagyon óvatosan, egy rövid távolságra, hogy ott jódot dobjanak. Ha a csepp nem terjed el azonnal, de kissé elmerül, akkor felszínre kerül, és elterjed a vizeletben, akkor terhesség van. A terhesség jód szerinti vizsgálata házi körülmények között csak a 10. Hétig lehetséges.

Miért történik ez? Terhes nőknél a vizelet savassága megváltozik, a hormonális háttér és a különböző reagensek saját módján reagálnak erre, beleértve a jódot is. Mivel ezt más tényezők befolyásolják, senki sem ad 100% -os garanciát a teszt hatékonyságára.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Hogyan határozható meg a terhesség jód nélkül?

A jód nélküli terhesség meghatározásának legbiztosabb módja egy nőgyógyász meglátogatása, ultrahangos eljárás. Fiziológiailag, lehetőség van, hogy úgy érzi megváltoztatásával ízek, hányinger, húz egy rövid távú hasi fájdalom, duzzanat, a mell, a változás a szaga teste, hangulatváltozások, gyakori vizelés. Az emberek "megy" és más receptek meghatározása a terhesség:

  • a szódával - a vizeletet összegyűjtve, hogy egy kanál szódát helyezzen be. Ha vizelethab van, nincs terhesség, ha kicsapódik - van;
  • az emberek azt hiszik, hogy az álmodott hal a gyermek azonnali születését jelzi;
  • bizonyíték van arra, hogy a terhességet egy felborult tojás határozhatja meg, vizeletbe bomlanak;
  • a bazális hőmérséklet mérése több napra a legalsó testhőmérséklet a pihenés alatt, különösen az éjszakai alvásban. A módszer azon alapul, hogy az ovuláció során 0,25-0,5 0 C- kal emelkedik . E tesztet az esti órától kell elvégeznie, ezért készítsen egy hőmérőt, hogy ne reggel felkeljen. Ülj le, hogy behelyezzön egy hőmérőt az anusba, tartsa 5-8 percig, jegyezze fel a mutatókat. Ha ovuláció telt, és a hőmérséklet az 37 és csökkent 36,6 0 -36,7 0 C, a valószínűsége a fogamzás nagyon nagy. Valójában, ha minden rendben van, ez a legpontosabb módszer a terhesség diagnosztizálására.
  • népszerű elektronikus tesztek a terhesség meghatározására.

Hasznos linkek

  • Vizeletvizsgálat jódos tinktúrával, új terhességi teszt https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14954761
Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.