^

Terhességi teszt szódával

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A szóda terhességi teszt egy nagyon kedvező otthoni módszer a lehetséges terhesség meghatározására. A terhesség korai diagnózisáról beszélve, ha nem lehet meghatározni informatívabb módszerekkel, alternatív módszereket is széles körben használnak. Nem lehet csak a szóda, hanem a jód használata, mint lehetséges terhesség azonosítása. Ezért annak érdekében, hogy beszéljünk a módszer hatékonyságáról, ismerni kell működésének alapelvét.

A teszt alapelvei a szódával

A módszer működésének elve alapján elsősorban a vizelet kémiai és fizikai tulajdonságainak megértése szükséges. Normális esetben a vizelet viszonylagos sűrűsége nagyobb, mint a vízé, és enyhén savas reakcióval rendelkezik. Amikor egy nő teherbe esik, a vizeletben megjelenik a korionos gonadotropin, amely megváltoztatja a vizelet tulajdonságait, valamint más olyan anyagokat, amelyek lúgos reakciót mutatnak. Ez megszakítja az ammónia kiválasztódásának folyamatát a vesék által, és a vizelet reakciója kissé lúgos lesz. De a vizelet reakciója más vesebetegségekkel is lehetséges. Lehet, hogy a vesék gyulladásos betegsége - a pyelonephritis, valamint a cystitis, urethritis, glomerulonephritis. A vizelet reakciójának megváltoztatása az alkalikus tartalmú termékek fogyasztásával is lehetséges, amelyek közé tartoznak a szénsavas italok, a koka-cola, a sült ételek. Ezért a szódával végzett vizsgálat során szükség van arra, hogy a fenti tényezők semmilyen módon ne befolyásolják a nő állapotát, mivel ebben az esetben a teszt nem megfelelő.

Mi a teszt elve? A szóda lúgos komponens, amely savval reagálva sziszegést eredményez. Ha szódát adnak az egészséges ember vizeletébe, akkor a vizelet savas reakciója miatt sziszegni fog. Terhesség alatt a reakció megváltozik, és a kölcsönhatás nem következik be, így a szóda egyszerűen kicsapódik. Ez a fő diagnosztikai jellemző, amelyet figyelembe vesz a szódás vizsgálatakor.

A jód további komponense is. Ha jódot adunk hozzá ilyen oldathoz szódával, akkor a folyadék felszínére kell terjeszteni, mivel nagy felületi feszültség-együtthatóval rendelkezik. Terhesség alatt a vizelet relatív sűrűsége megváltozhat, ami hozzájárul a folyadék felületi feszültségének megváltozásához. Ezek a változások jellemző mintázat - ha a terhesség vizelet csöpög jód, a jód csepp nem fog terjedni, mint a normál, de a formája egy csepp tetejére helyeztük olajként csepp vízben. Ez a terhesség alatt a vizeletváltozás fő elve, amely lehetővé teszi a terhesség diagnózisát otthon.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Vizsgálati módszerek a szódával a terhesség alatt

A szóda tesztjének nagyobb megbízhatósága érdekében a vizeletminta helyes technikája szükséges. Ehhez csak a vizelet reggeli adagját kell összegyűjteni, amely a hormonok és biológiai anyagok maximális mennyiségét tartalmazza, amelyek hozzájárulnak a vizelet terhességi tulajdonságainak megváltoztatásához. Szüksége van fél pohár vizeletre, és öntsön egy teáskanálnyi szódát, akkor nem keveredhet, ha a megoldás sziszeg, akkor nem vagy terhes. A háztartási terhességi teszt a szódával pontosan ez az, ami kényelmes, mivel otthon végezhető el. A szódával és a jóddal végzett terhességi tesztet a vizelet reggeli adagjával is meg kell tenni. Akkor kiindulnia kissé eltérő módosítás - ebben az esetben egy csepp kólát kell dobni egy darab papír, áztatott vizelet és jód, ha nem változtatja színét, nem a terhesség, és ha maradt narancssárga, akkor valószínű, hogy embrionchik.

A szódával történő terhességi teszt megbízhatóságát nehéz megítélni, mert sok szubjektív tényező befolyásolja az eredmény eltérését. De ezzel kapcsolatban, figyelembe véve a válaszokat is, azt mondhatjuk, hogy megbízhatósága kevesebb, mint 50%, vagyis terhesség jelenlétében hamis eredményt adhat egy-egy valószínűséggel. Ezért jobb lenne egy ilyen farmakológiai gyógyszertesztet megerősíteni, amely feltárja a korion gonadotropin szintjét.

A terhességi szódával végzett vizsgálat eredményei arra utalnak, hogy a hatása kétséges. Sok nő, aki terhesség nélkül próbálta meg ezt a tesztet, és a szóda sziszegte, de amikor ovulált, nem sziszeg. Megerősítést nyer, amikor a szóda üledéket a jelen vizsgálat két csíkja megerősítette. Ezért nehéz megítélni a terhesség diagnosztizálására szolgáló módszer hatékonyságát

A szóda terhességi teszt egy nagyon egyszerű és megfizethető otthoni teszt. De annak hatékonysága nagyon alacsony, ami számos olyan szubjektív tényezővel magyarázható, amelyek befolyásolhatják a vizelet tulajdonságait. De mindenképpen, vészhelyzetekben, emlékezned kell erre a módszerre, és hiszed, akár nem - döntesz magadnak.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.