^

Elektronikus terhességi teszt

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Az elektronikus terhességi teszt lehetővé teszi, hogy megállapítsa (vagy nem támadó) tényét, egyszerűen, gyorsan és ami a legfontosabb, gyakorlatilag kétségtelen: az ilyen tesztek gyártói biztosítják, hogy pontosságuk nem kevesebb, mint 99%.

Elektronikus terhességi tesztek Az első válasz (arany digitális terhességi teszt), az ept digitális terhességi teszt és a CVS digitális terhességi teszt az USA-ban készült; az Egyesült Királyságban kiadták a Lloydspharmacy 2 Digital Terhességi Vizsgálatokat és Svájcban - a Clearblue Digital Terhességi Teszt.

Minden ezek határozzák meg a terhesség azonos módon, mint a hagyományos tesztcsík, amely alapján a detektálás a vizeletben a humán chorion gonadotropin (hCG). Ez a hormon a „marker” a terhesség, mert kezd termelni körülbelül egy héttel a fogantatás után (bevezetése a megtermékenyített petesejt a méhbe) a felületi réteg részét a csírasejtek a méhlepény - chorion.

trusted-source[1], [2]

Ki kapcsolódni?

Elektronikus terhességi teszt Clearblue

A mai napig nálunk elsősorban a jól ismert Clearblue terhességi tesztet ajánlotta fel, amelyet a brit szakemberek fejlesztettek ki, és 2008-tól a svájci SPD Swiss Precision Diagnostics GmbH gyártotta.

A teszteredmények pontosságának fokozását a digitális optikai olvasóval való hibátlan dekódolás biztosítja, ami teljesen megszünteti a hagyományos tesztcsíkok használatában jelen lévő emberi tényezőt.

Előnyei a terhességi tesztet áll az a tény, hogy amellett, hogy megállapítása terhességi, ez a teszt meghatározó mutatója távú előfordulásuk (Weeks becslő), amelyet a gyártók az úgynevezett számláló időt a fogantatástól a belül egy vagy két, két vagy három vagy több mint három hétig.

Használati utasítást az elektronikus terhességi teszt a márkáról azt állítja, hogy - az eredmények alapján a kísérleti igazolása - a helyességét meghatározására élete „tiszta kék” digitális meghatározója a terhesség nem rosszabb, mint az Egyesült Államok, és több mint 90%.

Az elektronikus terhességi teszt használata?

A kézikönyv részletes lépésenkénti utasításokat tartalmaz a Clearblue Digital elektronikus terhességi tesztjének használatáról.

A Clearblue teszt használatának alapszabályai:

 1. A vizsgálatot egy bizonyos időszakban kell elvégezni - a következő hónap elejétől kezdődő naptól. Bár lehetséges 2-3-4 nappal a várt menstruációs időszak előtt (de a pontosság jóval alacsonyabb lesz).
 2. A vizsgálat nem korlátozódik a napszakra, de az eredmény maximális pontossága akkor garantálható, ha az első vizelés vizeletvizsgálatát ébredés után használják.
 3. A tervezett vizsgálat előtt nagy mennyiségű folyadék alkalmazása nem ajánlott.
 4. A vizsgálatot a lezárt csomagoláson közvetlenül az eljárás előtt el kell távolítani.
 5. A tészta abszorbens csúcsa elleni védősapkát el kell távolítani.
 6. A vizelés folyamán a vizelet áramának csak 5 másodpercen belül kell nedvesítenie az abszorbens csúcsot. Annak elkerülése érdekében, hogy a készülék más részein vizelhessenek, javasoljuk, hogy száraz, tiszta tartályban vizeljetek, és húzzanak egy hegyet a vizeletbe 20 másodpercig.
 7. A használt nedves csúcsra egy védősapkát kell elhelyezni.
 8. A vizsgálatot le kell fektetni, de a legjobb, ha szigorúan vízszintes helyzetbe kerül.
 9. A tesztidőt az indikátoron megjelenő homokóra ikon villogásával követheti; A tesztet nem szabad megérinteni, megfordítani, megrázni, stb.
 10. Amikor a homokóra ikon villog (kb. 3 perc múlva), a kijelzőn az eredmények jelennek meg: a "+" jel azt jelenti, hogy terhes vagy, a "-" ikon negatív jelző. A fogantatás pillanatától eltelt idő hetekben szól: 1-2, 2-3 vagy 3+. A teszter képernyőjén a vizsgálati eredmények körülbelül egy napig maradnak.

Az elektronikus terhességi teszt hátrányai

A szakemberek megkülönböztetik az elektronikus terhességi teszt ilyen hiányosságait:

 • ha a tesztet 3-4 nappal a másik menstruáció várható kezdete előtt használja, akkor az eredmény helytelen lehet;
 • nem minden nő kapja meg a helyes eredményt az első alkalommal, mivel a hCG szintje nem elég magas a tesztelés idején; egy második teszt szükséges 2-3 alkalommal az első után;
 • a vizsgálati eredmények helytelenek lehetnek, ha egy nőt a meddőségre kezelnek a HCG-gyógyszerek beinjektálásával vagy az ovuláció stimulálásával.

Az elektronikus terhességi teszttel végzett vizsgálatok eredménye is helytelen lehet:

 • ha a nő közvetlenül a terhességi teszt előtt abbahagyta a hormonális fogamzásgátlókat;
 • szabálytalanul havonta;
 • egy közelmúltbeli vetélés, abortusz vagy terhesség miatt.

Elektronikus terhességi teszt rossz lesz, és a nők esetében, amelynek trofoblaszt vagy csírasejt daganatok (diszgerminómák, petefészek teratoma, choriocarcinoma, mola, stb), humán korion gonadotropin.

trusted-source[3], [4], [5], [6]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.