^

Korpa étrend: mennyit lehet fogyni?

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 16.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Nagy plusz sokak számára meghatározó, hogy a korpa étrend nem kötelezi a szokásos életmód és étrend radikális megváltoztatását. A korpát egyszerűen enni 15 perccel étkezés előtt kombinálhatják más étrendi összetevőkkel, vagy hozzáadhatják a készételekhez. A legfontosabb az, hogy emlékezzen az egészségének kipróbálásának arányára és veszélyére. Az, hogy mennyit tud lefogyni a korpa, több tényezőtől függ:

 • az étrend időtartama;
 • kezdeti súly;
 • az étrend többi része;
 • egészségtelen szokások.

A vélemények kb. 3 kg-ot írnak havonta, 7 - hat hónapig. A cikkek a francia és a harvardi szakértők által végzett kutatásokról szólnak. A franciák bebizonyították, hogy csak 5 g korpaszál 15% -kal csökkenti a telítettség kockázatát. Az amerikaiak kísérletileg megerősítették a napi adag 8 g-ra növelt hatékonyságának növelését. Az ebbe a csoportba tartozó nők átlagosan 3,5 kg-ot veszítettek; míg amikor a rostmennyiséget 2 g-ra csökkentették, éppen ellenkezőleg, ezek nagymértékben felépültek. [1]. [2]

 • Nem gondolja, hogy a korpa olyan semleges termék, amely takarmányozásra alkalmas, és nem érinti különösen az embereket. Úgy tűnik, hogy az őrlés során a legjobbakat embereket ragadták át, és átvisszék a fehér liszt vagy finomított gabona összetételébe.

Valójában a korpa természetes abszorbens anyag, az aktív komponensek 90% -át tartalmazzák, amelyek az őrlés előtt a gabonafélék gabona részei voltak. Ezért lehetetlen egy diéta nagy mennyiségű anyaggal elindítani: először a testnek alkalmazkodnia kell az élelmiszer-újításokhoz.

Ha a hosszú távú használatról van szó, akkor az első hónapokban elegendő egy teáskanál bármilyen korpa fogyasztása. És csak nemkívánatos következmények hiányában mérje meg az adagot egy evőkanállal. Hasznos maximum egy napi 30 gramm adag (három kanál).

Merev korpa diéta

Bármely étrend nagy akaratot igényel. Végül is a gyenge akaratú emberek technikája: „Mit eszne fogyni?”, Sajnos vagy szerencsére, nem működik. A szigorú korpa diéta sem kivétel. Javasoljuk, hogy ne azonnal folytassa, hanem miután a test megszokta egy szokatlan terméket - valójában nem ételt, hanem takarmányt.

 • A korpa kezdeti adagja 1 teáskanál. Naponta háromszor étkezés előtt.

Ne feledje, hogy a termék csak folyadékkal együtt működik: víz, gyümölcslé, kefir, infúzió. Fokozatosan az adagot 3 evőkanálra növeljük. Kanál, három adagban is. Ezután a hatás jobban nyilvánul meg, és a gyomor-bélrendszer enyhébben reagál. Miután megszokta, szigoríthatja a korpa étrend feltételeit, például betarthatja a kefir-korpa diétát.

Használunk sovány tejterméket és poros korpát. Egy kanál port össze kell keverni egy pohár italban, és négy óránként lassan kell lenyelni egy teáskanálnyi homogén masszát. Az utolsó adag három órával lefekvés előtt.

 • Az akarat erejétől függ, hogy egy ilyen étrend mennyit képes elviselni. Nem valószínű, hogy sokan képesek három napnál tovább ellenállni.

Választhat egy másik rendszert is: ezt a kirakodást hetente egyszer végezze el. A többi nap pedig kiegyensúlyozottan táplálkozik, a megengedett kalórián belül.

A korpa diéta spontán elindítása, hangulat érdekében vagy társaságban egy barátnővel, nem ajánlott. Bár a barátok pozitív példája plusz, emlékezni kell arra, hogy minden emberi testnek megvannak a sajátosságai, amelynek eredményeként az eredmények is különböznek.

 • Javasoljuk, hogy először ellenőrizze, hogy nincsenek ellenjavallatok, tervezze meg cselekedeteit, és szellemileg készüljön fel, válassza ki a korpa étrend időtartamát és konkrét változatát.

Mindenesetre vegyen kanál korát naponta kétszer-háromszor száraz vagy más formában. Vagyis hígítva tejjel, vízzel, lével, kefirral vagy más savanyútej-itallal.

 • A termékek kizárólag természetesek. Ha a joghurtról beszélünk, akkor könnyű főzni otthon, speciális joghurtkészítőben vagy minden konyhában rendelkezésre álló egyszerű készülék segítségével.

Ugyanilyen egyszerű a friss joghurt előállítása sovány természetes tejből. Ha nincs idő ideje ezt csinálni, akkor vásároljon egy szupermarketben. Válasszon édesítetlen italokat töltőanyagok és mesterséges ízesítők nélkül, amelyek a legtöbb termékkel vannak töltve.

Az étrend számosféle korpafajtát tartalmaz: zab, búza, kukorica, rozs. Van egy Dukan diéta, a Kreml, a korpa opció + kefir. A fogyás és a tisztítás mellett a rendszer elősegíti az epe kiáramlását és a májműködés normalizálását.

Korpa a Dukan étrendben, vagy hogyan használható a korpa a Dukan étrendben?

Ducan étrendjét a korpa étrend egyik lehetőségének lehet tekinteni. A korparendszer szerzőit érdekli egy olyan anyag minősége, amely segít a fogyásban. Ezt az képességet az amerikaiak fedezték fel és használták átfogó kutatások után, amelyek a hulladékot olyan népszerűvé tették. Azóta a korpa a Dukan étrendben határozottan meghatározó helyet foglal el, és maga a technika népszerűvé vált az amerikai kontinens határain túl.

 • Hogyan lehet a korpát használni a Ducane étrendben a maximális eredmény elérése érdekében?

Sok ember kedveli ezt a technikát, amely nem ír elő szigorú korlátozó kereteket és feltételeket. Dr. Ducane a zabkorpa egyedülálló képességét használja, hogy az eredeti térfogata 25-szer több vizet képes felszívni. Mechanikusan kitöltik az emésztőrendszert, és a vékonybélben felszívják a test számára szánt ételt.

Emiatt a tápanyagok nem kerülnek a véráramba, és nem kerülnek tartalékba, hanem kiválasztódnak. Megszokták az ízlés szerint: üres gyomoron, vízzel lemosva, vagy a hideg és meleg ételek alkotójaként.

A Ducan a színpadtól függően szabályozza a termék napi fogyasztásának normáit, és ezek közül négy a neve: támadás, körutazás, konszolidáció, stabilizálás. A korpa normája fél kanállal növekszik: 1,5-től „támadáskor” - 3 kanálig a „stabilizáció” időszakában. Csak zabliszt használnak.

Hogyan cserélje le a korpát a Dukan étrendben?

Sokat írtunk Ducane-ról, beleértve a kellemetlenségeket is. Vádolják projektjeik kereskedelmi forgalomba hozatalát, az étrend fizetésképtelenségét és a diétás diákok önzetlenségét. Mintha az európai kollégák által végzett hivatalos ellenőrzések ellentétes eredményeket eredményeznének azokkal, amelyekről a sikeres francia beszél. Ez körültekintővé teszi a Ducan korpa diétát.

A módszertan hívei azonban készen állnak arra, hogy kövessék azt, és aki nem szereti a fő terméket, arra törekszik, hogy a Ducan étrendben és mikor helyettesítse a korpát.

 • Pierre Ducane szerint a zabkorpa egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, gyakorlatilag nem vitatott, és cseréje nemkívánatos.

A kellemetlen ízét könnyen elrejtik süteményekben vagy más alapanyagokból készült ételekben. Szélsőséges esetekben, amikor a test nem tolerálja a terméket, megengedett a szokásos hajdina helyettesítése. Ugyanazt a gabonafélét egyszeri pótlásra használják, hogy ne szakítsák meg az étkezést, ha valamilyen okból nem volt elegendő a korpa.

 • Vegyen száraz gabonaféléket, legfeljebb két evőkanálral, vizzel párolva vagy tejjel főzve. Egy kisebb mennyiséget azzal magyarázhatunk, hogy a hajdina más tulajdonságokkal rendelkezik, mint a zabkorpa. Az őrölt hajdina liszt szintén megfelelő.

Úgy tűnik, hogy kísérletileg bebizonyította a következő helyettesítés hatékonyságát: zabkorpa - természetes granola vagy más korpafajták esetén. Mintha a Dukanov-diéta nem veszíti el hatékonyságát.

Korpa helyett hajdina

Előfordul, hogy a korpa étrend veszélybe kerül, mert sehol nem vásárolhatja meg őket. És nem szabad meglepődni, mert nem minden település rendelkezik szupermarketekkel, amelyekben a legszélesebb termékkínálat található. Előfordul, hogy a test nem tolerálja a korpát, és reagál az allergiákra. Dr. Ducane azt válaszolja, hogy mi helyettesíti az összetevőt: A korpa helyett a hajdina meglehetősen elfogadható, bár tulajdonságaik szerint ezek a termékek nem azonosak, és emésztése nem azonos.

A hajdina száraz formában kerül felhasználásra, 2 evőkanál. Kanál. Ne lépje túl az adagot, hogy ne okozzon stagnálást az emésztőrendszerben. A terméket különféle módon lehet elkészíteni: párolva vagy főzve, vízben vagy tejben.

 • Hangsúlyozzuk, hogy a csere kizárólag javallatok alapján megengedett, és nem egy olyan fogyókúra szokásánál, amely nem szereti a korpa ízét vagy illatát. Ellenkező esetben a kívánt eredmény nem várhat meg.

Meg kell jegyezni, hogy az ételekhez hozzáadott korpa elveszíti sajátos ízét és aromáját, de nem veszíti el az étkezési tulajdonságait. Használjuk a saláták adalékanyagaként, az első és a második fogásnál, még néhány desszertnél - és csodálatos étvágyat! És ne felejtsük el sokat inni, lehetőleg tiszta vizet, teát, gyümölcsleveket. A szabályok betartása garantálja az eredményt.

Korpa a Kreml étrendjén

Az úgynevezett Kreml-diéta csökkentett szénhidrátmennyiségre épül, és a saját zsírkészleteinek feldolgozására szolgál. Célja, hogy lefogy, felgyorsítsa az anyagcserét, és ne töltse fel újra, miután növeli a test szénhidrátellátását.

A korpa diétával ellentétben a technika több szakaszból áll, és arra kényszeríti, hogy speciális táblákat használjon és pontokat számoljon.

 • A hatékonyság hatalmas dicsősége ellenére egy ilyen étrend bonyolultságától és időtartamától sok mindent elriaszt.

A korpa a Kreml étrendjén megengedett, annak ellenére, hogy szénhidrátokhoz tartozó rostból állnak. Miért? Emlékezzünk arra, hogy a korpát szinte nem emésztjük, tranzit útján átjutnak az emésztőrendszerbe, megtisztítva a bélnyálkahártyát egy mocskos seprűvel. Ugyanakkor gyakorlatilag nem növelik az étrend kalóriatartalmát, hanem kiegészítő asszisztensként szolgálnak a fogyás és az emésztés normalizálása terén.

Annak érdekében, hogy a korpa előnye legyen, azokat helyesen kell venni. Szokás, hogy ezt többféle módon is megteszik:

 • étkezés előtt - tiszta formában, vízzel lemosva;
 • italokkal keverve;
 • kekszet helyett;
 • alapvető ételekkel.

A termék jól megy gabonafélékkel, salátákkal, levesekkel, desszertekkel is. Bármely diéta esetén csak reggel fogyasztják őket. Este opcionálisan használhat tiszta rostot, amelyben sokkal kevesebb szénhidrát van.

Fehérje korpa

A korpa értékét a fehérje étrendben nem értették azonnal. Ugyanaz a Ducan először kivétel nélkül kategorikusan tiltotta a betegeket az összes szénhidráttal. Amit sokszor nagyon megnehezítette az étrend. A korpa felfedezése után, a vércukorszintre és koleszterinre gyakorolt kedvező hatásaikról szóló tanulmányoknak köszönhetően, a táplálkozási szakember bevezette a terméket az étrendbe, és váratlanul javult az eredmények. És még mielőtt elkészítették a korpa diétákat, megértettem azok szerepét és funkcióit az emésztésben.

A gabonamagok rostos membránjai, amelyek őrlésük hulladékai, gazdagok fehérjékben, de szegények az úgynevezett gyors szénhidrátok. Az étkezési tulajdonságok a következők:

 • Felszívódás - felszívják a folyadékot a gyomorban, mint egy szivacs, kitöltik a helyet, és élelmet keltenek.
 • Ragasztás - a vékonybélben ragasztószalagként viselkednek: ragaszkodnak az összes magas kalóriatartalmú tápanyag-összetevőhöz, megnehezítve számukra, hogy természetesen „szállítsák” a vért és részben a külsőt.

Sós érzés és a kalóriáktól való megszabadulás a kulcsa a korpa, beleértve a fehérjét is tartalmazó étrend sikerének. A korpát naponta fogyasztják, a Ducan módszerének megfelelően - 2 evőkanál. Kanál mind a négy szakaszban. A zabhulladékot tekintik a leghasznosabbnak és minimális negatív következményekkel járó hulladéknak.

Zab korpa diéta

A korpa felhasználása sokféle, ami megmagyarázza azok különféle étkezési technikákban való alkalmazását, különösen a tisztításhoz és a fogyáshoz. Zabkorpa diéta - ebből a sorozatból. A termék hatékonyan tisztítja a gyomor-bél traktus "Augean istállóit", jótékony hatással van az erekre és a májra, és alacsony kalóriatartalmú étrenddel elnyomja az éhínséget.

A zabkorpa kedvezően befolyásolja a telítettséget, valamint a szénhidrátok és a lipidek anyagcseréjét étkezés után. [3] A zabkorpa jelentősen csökkenti az összes koleszterint, az alacsony sűrűségű lipoprotein koleszterint és az apolipoproteint B. [4]

A különféle gabonafélék korpaeledelének étrendje hozzájárul a rost, vitaminok, ásványi anyagok feltöltéséhez, elősegíti a cukorbetegeket, a különféle emésztőrendszeri rendellenességeket és a bélmozgást. A durva rostok, amelyekből a korpa képződik a gyomorban, többször növelik és kitöltik a teret, majd továbbhaladnak az emésztőrendszer mentén, mechanikusan megtisztítva annak tartalmát.

 • Annak érdekében, hogy a szálak megduzzadjanak, fontos sok vizet inni. A megtisztított belekben a hasznos mikroflóra aktívan elnyeli a patogének aktív szaporítását.

Kezdje az eljárást a böjt napjától. Kényelmesen szabadnap volt. Ezen a napon 30 g korpa és 2 l állóvíz fogyasztásra kerül. Fehér hal és sovány hús maradt az étrendben; az állati zsírok és a szénhidrátok teljesen kizártak. Egy ilyen energiaellátó rendszer egy hétről 2 hónapra is működhet, rövid idő alatt 10 kg-mal csökkenti a súlyt.

 • Az étkezés reggele zabliszttel kezdődik, 35 g korpa hozzáadásával. Ebédre párolt húst vagy halat enni zöldséges körettel (a burgonya kivételével). Fél óra múlva fogyasztanak 2-et evőkanál korpa és egy csésze víz.

A vacsora hasonló ételből és alacsony zsírtartalmú kefirból áll? Az éhség hiánya ennek a technikanak az egyik előnye. Hátránya, hogy nem alkalmas gyomor- és bélprobléma esetén.

Búzakorpa diéta

A búzakorpa alacsony kalóriatartalmú étrendjét a fogyás, valamint az emésztés és az általános egészség javítása szolgálja. Ez egyfajta korpa diéta - a test alakjának gyógyulásának és javításának, az étrend és az étkezési szokások korrekciójának népszerű módja, amely az eljárás befejezése után lehetőséget nyújt arra, hogy a test számára hasznosabbá váljon. Több oldhatatlan rostot tartalmaz, mint a népszerű zabliszt.

A búzakorpa megakadályozza a betegségek kialakulását, ideértve a rák bizonyos típusait (különösen a vastagbélrákot), a szív-érrendszeri betegségeket, az  [5]elhízást és bizonyos gyomor-bélrendszeri betegségeket, beleértve a divertikuláris betegségeket, a székrekedést és az irritábilis bél szindrómát (IBS). [6]

 • A búzakorpa 3-4 granulátummal kezd elfogyasztani, az ötödik napon 1-ig termesztik őket. Kanál. Nagy tömeg felesleg esetén az adagolás eltérő: legalább 1 kanál 60 kg-onként.

Saját belátása szerint a napi adagot forrásban lévő vízzel párolják, azonnal vagy újra, 2 vagy 3 adagban. 2 evőkanálhoz elegendő egy pohár víz. Fél óra elteltével a párolt korpát vízzel megeszik. Ha szükséges, ízlés szerint összekeverik őket erjesztett tejtermékkel vagy mézzel, hozzáadják az első és a második fogáshoz - ezeknek a kezeléseknek a hatékonysága nem csökken.

 • A búzakorpa kedvező tulajdonságokkal rendelkezik, nem csak azok számára, akik fogyni szeretnének és javítják az emésztést.

A meleg infúzió segít a hörghurutban, a vitamin - tüdőgyulladásban és torokbetegségekben, párolt és szárított gyümölcsökkel zúzott korpa enyhíti a székrekedést. A duzzadt korpából, a dióféléből és az aszalt szilvából egészséges lisztmentes palacsintákat készítenek, és a gabonaféléket, a lábasokat, a zselét és az egyéb ételeket gazdagítják, hogy azok ne csak ízletesek legyenek, hanem a lehető leghasznosabb is.

Rozs korpa

Az egyik legnépszerűbb a rozs korpa. Talán azért, mert a rozsot és a rozsliszt aktívan használják a sütőiparban, és a sötét rozskenyér sokkal inkább ízléses, mint a prémium lisztből származó piros színű sütemények. A korpa diéta önálló választást javasol, vagy korlátozza azt a korpafajta specifikus indikációira.

Feltételezzük, hogy a rozskorpa használata növeli az apoptózist prosztata daganatokban,  [7] megakadályozza a bélpolipok képződését,  [8] gátolja az adipocita lipolízist és a hormon-érzékeny lipáz aktivitását. [9]

 • A ropogós ételkorpa felszabadul azáltal, hogy áthatol az átalakító lyukakon.

100 g termék 221 kcal, fehérjéket és szénhidrátokat, a vitaminok és ásványi anyagok teljes listáját tartalmazza. A fő étrend-összetevő az élelmi rost.

 • Táplálkozási szempontból a korpa érdekes abban, hogy természetes adszorbens, és telítettség érzetét kelti.

A gyomorban és a vízben feltöltik a térfogatot, így nem hagynak helyet a felesleges ételnek, és a belekben felszívják a toxinokat és a méreganyagokat, mindent kivonva az emésztőrendszerből. Ez kissé egyszerűsített magyarázat, de elvileg minden valóban megtörténik. Az ember lefogy, gyógyítja a saját emésztőrendszerét és nem éhezik túl sokat.

 • A rozskorpa vétele mérsékelt adaggal kezdődik, és a nap folyamán fokozatosan 3-4 evőkanálig terjed. Ne feledje, hogy a vastagbélgyulladás, fekélyek, gasztritisz ellenjavallatok az ilyen étrendre.

A duzzadás érdekében a terméket forrásban lévő vízzel öntik, majd tiszta formában fogyasztják, vagy darált húshoz, salátákhoz és süteményekhez adják hozzá. Vegye figyelembe, hogy a főzés során a jótékony tulajdonságok nem vesznek el. Az ízletes kirakodási lustaság megszervezésének egyszerű módja a következő:

 • Csiszoljon 100 párolt korpát, adjon hozzá mazsolát és szilvát (100 és 200 gramm). Egy nap használjon sokat, és igyon 1,5 liter vizet.

Diéta a korpa és a kefir

A korpa kevés kalóriát tartalmaz, de sok rostot és tápanyagot tartalmaz. Az alacsony zsírtartalmú kefir szintén étrendi, gyógyászati célokra és fogyáshoz ajánlott. A korpa- és kefir-diéta ötvözi mindkét termék tulajdonságait.

A korfi-diétát a kefirral a következőképpen hajtjuk végre:

 1. Egy kanál korpát evett naponta háromszor, minden alkalommal egy pohár vízzel.
 2. Az étkezés közötti intervallum 3 óra.
 3. Vegye fel a menübe az alacsony zsírtartalmú halat, a tejtermékeket és a húskészítményeket, valamint a tojásokat.
 4. Snack kefir egy kanál korpa.
 5. Folytassa legfeljebb 10 napig.
 6. Ismételje meg a munkamenetet legkorábban egy hónapon belül.
 • Az ellenjavallatok elkerülése érdekében először konzultáljon orvosokkal. Az egészséges emberek akár 3 kg-ot veszíthetnek hetente.

A korpa típusának kiválasztásakor ismerkedjen meg azok tulajdonságaival. Tehát a búza finom szálakból áll, amelyek elősegítik a fogyást. A rozs fontos nyomelemekben és B-vitaminokban gazdag.A zabkorpa megbízhatóan megtisztítja a belek durva rostokkal.

Ezért jobb búzával vagy keverékével zabliszttel kezdeni, amelyek különösen hatékonyak a kefirral. Fokozatosan növelje az adagot, hogy egy új termék ne okozzon emésztési zavart.

 • A kefir abban az esetben is hasznos, hogy hasznos mikroorganizmusokkal „megpótolja” a tisztított bélrendszert. Nemcsak a tisztítás, hanem az emésztőrendszer javítása is jön.

Mindkét terméket felhasználhatja a "diéta" nagy szó nélkül. Csak vegye be őket a napi étrendbe. Igyon például egy pohár kefir-ot egy teáskanál korpával 20 perc alatt. étkezés előtt. Az egyszerű manipulációknak köszönhetően csökken az étvágy, valamint az elfogyasztott étel mennyisége. A fogyás lassú, körülbelül 2 kg havonta, de hősies erőfeszítések és étkezési korlátozások nélkül.

Víz és korpa

A korpa hihetetlen felszívódású: 15-20-szor több nedvességet képes felszívni saját térfogatukból. A táplálkozási szakemberek nem olyan régen értékelték e takarmánytermék jótékony tulajdonságait, és beépítették a különféle étrendi étrendbe.

 • A víz és a korpa kiváló étrend-tandemet hoz létre, amelyet nem csak a fogyni vágyók, hanem a sportolók is használnak, és csak az emberek, akik figyelemmel kísérik az egészségüket. Víz nélkül korpa diéta nem lehetséges.

Az eljárás egy kis adaggal kezdődik - 1 teáskanállal, bő vízzel öntve. Ezután az adagot megnövelik, de ésszerű mértékben. A táplálkozási szakemberek úgy vélik, hogy több mint 3 evőkanál. Napi evőkanál használata nem praktikus.

 • A gyomorban keverve a korpa aktívan felszívja a folyadékot, és kitölti a lumenet, így telítettség illúzióját hozza létre.

Talán ez nem egészen illúzió, mivel a terméknek elegendő tápláló, de alacsony kalóriatartalmú alkotóeleme van. Ezen felül lassan felszívódnak, meghosszabbítva a teltségérzetet.

A kijárat felé, vagyis a bélbe tolva a duzzadt tömeg serkenti a munkáját és megtisztítja a régi lerakódásokat a falakból, felbecsülhetetlen előnyökkel járva a test egészére. Az ilyen táplálkozás eredményeként az ember nemcsak megszabadul a túlsúlytól, hanem gyógyul, megteremti az emésztést, visszanyeri az könnyedséget és a jó hangulatot.

Diéta korpa karcsúsító kefir

Mindenki ismeri a kefirról mint étrendi termékről: ez az első olyan termék, amelyet az orvosok a műtét után sok beavatkozás után lehetővé tesznek a beteg számára, és ennek alapján kidolgozták a fogyás egész módszerét. A korparól és a korpa étrendjéről viszonylag nemrég hallottak.

 • A történelem csendes arról, hogy ki gondolta először, hogy kombinálják mindkét termék étkezési tulajdonságait: táplálkozási szakemberek vagy problémás súlyú emberek?

Az elsőbbségtől függetlenül, a korpakorpa-karcsúsító diéta kefirral ma nagy népszerűségnek örvend a sok támogató körében. Az étrend egy vagy két hetében ígéretet tesz arra, hogy 3-5 kg súlycsökkenést fog elérni. Az ajánlások a következők:

 1. Amikor felébred, igyon 2 csésze vizet.
 2. 15 perc elteltével - reggeli: egy rész kefével korpával (2 teáskanál poháronként).
 3. Délután - rendkívül egészséges étel: növényi és savanyú tej, gőzölt hal- és húsételek.
 4. A korpát hozzáadják a napi ételhez, sok vizet isznak.
 5. Enni legfeljebb 1500 kcal naponta.
 6. Javasoljuk, hogy tartson be 3 órás intervallumokat.
 7. Éjjel joghurtot vagy kefir-et iszik egy teáskanál korpa.

Az ezen szabályok szerinti kéthetes étkezés látható eredményt ad: a figura karcsúbb lesz, a hangulat vidám és pozitívvá válik. A hosszabb időtartam veszélyes lehet az alacsony kalóriatartalom és néhány fontos összetevő hiánya miatt. Javasoljuk, hogy fokozatosan térjen vissza a szokásos étrendhez, alacsony kalóriatartalmú ételek kis adagokban történő bevezetésével.

Korpa diéta egy hétig

Számos lehetőséget fejlesztettek ki: korpa diéta egy, két, három hétig, expressz technika három napig. Az ígért fogyás 3 és 10 kg között van. A korpa étrendhez nem szükséges hozzáerősíteni egy adott fajtát: éppen ellenkezőleg, a szakértők azt javasolják, hogy keverjék össze. És nem szemcsés, hanem törékeny terméket is vegyen.

 • A gyomrot egy héten belül hozzá kell szokni az új ételhez. A rendszer egyszerű: enni egy teáskanál reggel - reggeli előtt vagy alatt.

A maximális adagolás esetén (3 evőkanál) fontos, hogy ne felejtsük el az ivást: a folyadék napi mennyisége legalább két liter. Ugyanakkor csökkenteni kell a fennmaradó ételek mennyiségét és kalóriatartalmát, és a táplálkozási szakemberek szempontjából a különösen nemkívánatos ételeket teljes mértékben el kell hagyni. Emlékezzünk arra, hogy savanyú, zsíros, édességek, gyorsétterem, alkohol, szóda.

Ha egy koránál hosszabb ideig szeretne fogyni a korpán, akkor a kidolgozott heti menübeállítást meg kell ismételni, de legfeljebb háromszor egymás után. 21 nap - a módszer határideje. Ezután meg kell szakítani, és legfeljebb két hónappal később megengedett az étrend elindítása.

A korpák párolása egyszerű: öblítse le a szükséges mennyiséget, öntsen forró vizet, hagyja a fedél alatt, 15 perc múlva engedje le a fennmaradó folyadékot. Egyél kész ételként vagy gabonafélékkel. Ha más ételeket kíván hozzáadni, tegye ezt:

 • Öblítsen egy gézzsákban folyó víz alatt.
 • Adjunk hozzá kétszer annyi vizet, főzzük fél órán át.
 • Hűtsük le, nyomjuk meg, szárítsuk meg.
 • Csiszolja meg egy kávédarálóban.
 • Adjon hozzá süteményeket, kenyeret, süteményeket és egyéb ajánlott ételeket.

Korpa ételek

Ha kormából ételeket főz vagy külön-külön eszik - úgy dönt, hogy önmagában veszít súlyt. Az éhezéshez korpa sietős főtt tejben párolva és fél órán keresztül infúzióban van.

A bélmozgással kapcsolatos problémák esetén nem csak a korpa étrend, hanem a korpa víz is segít. Az üres gyomorban itatott folyadék mézzel vagy bogyóléval aktiválja a perisztaltikát és enyhíti a székrekedést. Egy pohár termékbői készítjük, egy éjszakán át szobahőmérsékleten egy liter vízzel öntjük.

 • A korpa felhasználását egyetlen módon sem szabályozzák.

Adalékanyagként főzött ételekben, süteményekben, gabonafélékben, friss salátákban használják. Túrós, tojásos, hal- és húsösszetevőkkel kombinálva. A korpa hozzáadásakor a hagyományos receptekhez finom rózsás sajttorta, húsgombóc, süti, rögök készülnek.

A száraz reggeli bár zsebméretű lehetőség étrendi termékekhez. Tápláló, ízletes szeletek - nem csak reggeli, hanem kész snack is a nap folyamán vagy útközben. Korpából, mézből, cukorból, pörkölt dióból és mandulaból készül. Az összes összetevőt összekeverjük, és tűzre helyezzük, hogy elolvadjon a cukrot, amely összetartja a tömeget. Ezután egy műanyag csomagolásra fekteti és hidegbe helyezi. Miután darabokra vágták rúd formájában.

Diéta korpa kenyér

Előfordul, hogy az ízléses és vonzó megjelenésű nem nagyon hasznos, és az egészséges nem okoz étvágyat. Jó példa erre a kenyér: a legfinomabb aranypalyanitit finom fehér lisztből nyerik, míg a táplálkozási szakemberek szerint a durva liszt korpa hozzáadásával hasznos. Ha korpa, korpakenyér szerepel a fogyásban, az emésztés szabályozásában és a gyomor-bél traktus tisztításában, a termékben található rost segítségével.

 • A korpa étrend azon a tényen alapszik, hogy sok hasznos komponens korpává alakul, míg a fehér liszt kimeríti őket. Ezért a fehér kenyér nem olyan hasznos, mint az, amelybe korpát adtak.

Számos korpás kenyér sütésre kerül, amelyek eltérő hatással vannak az emberi egészségre.

 1. Teljes kiőrlésű - cukorbetegek számára szükséges, túlsúlyban, koleszterinproblémákban és a szív-érrendszerben.
 2. Élő - savanyúsággal készül, hasznos vitaminhiány esetén, a túlsúly esetén.
 3. Biokenyér - diófélék, magvak, más fajtájú lisztek, növényi összetevők adalékanyagaival.
 4. A kenyér kenyér nedvesség eltávolításával nyerhető. Hasznos természetes kenyér fokozók és ízesítők nélkül.
 • Ha a sütőipari termékek nem felelnek meg Önnek, próbálja meg saját maga sütni a korpás kenyeret - a sütőben, mikrohullámú sütőben vagy kenyérsütőben.

Ez elég magas kalóriatartalmú, az ember telített több szelet termékkel. A korpával a test durva rostokat kap, amelyek számos létfontosságú folyamatot megújíthatnak. Ez lehetővé teszi a széklet normalizálását és a székrekedés megakadályozását, a térfogat kitöltésével történő gyors telítettséget, az anyagcserét és a fogyás megkezdését. A korpa rozsfajtái egészségesebbek, mint a búza.

Korpa palacsinta

Azt mondják, hogy maga Ducan korpás palacsintákat ajánlott, amelyek hasznosak az emésztéshez és a figurához. A diétás étel gyorsan és egyszerűen elkészítésre kerül, amelynek előnye az, hogy a prémium liszt helyett a zabkorpa szerepel a receptben. Nemcsak rostot, hanem fehérjéket is tartalmaznak, jól elnyomják az éhezést és elősegítik az öntisztítást.

 • Fogyás korpa étrenddel is elkészítik saját kulináris remekműveiket, amelyek a fő összetevőt tartalmazzák.

Ismert, hogy liszt nélkül a palacsinta „nem tartja a kupákat”. A klasszikus vékony palacsinta titka az, hogy a korpát lisztté alakítják. Ezután minden a tervek szerint megy: a tejet tojással és cukorpótlóval keverik, hozzáadják a lisztet, és homogén állagig keverik. Nos, ha a konyhában van egy tapadásmentes palacsinta serpenyő. Mindenesetre minden palacsinta előtt az alját néhány csepp olajjal megkenjük.

 • Egy másik "Dyukanovsky" opció - túró és korpa palacsinta.

A tejet, a tojást egyesítik, sózják és édesítik, majd összekeverik zsírtalan túróval és korpával, lehetőleg két fajtával. 1 tojáshoz vegyen 1 evőkanál. Zab és 1 teáskanál búzatermékek, 1 teáskanál házi sajt, 3 evőkanál. L. Tej, a többi jó ízű. Öntsön adagokat egy száraz serpenyőre, hogy palacsintákat készítsen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.