^

A placenta kialakulása és fejlődése

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 17.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A placenta a légzés, a táplálkozás és a magzati kiválasztódás szerve. Ez hormonokat bocsát, amelyek biztosítják a normális működését, az anya és védik a magzat a immun agresszió a részét az anya, megakadályozva annak elutasítása, beleértve meggátolja a anyai immunglobulin G (IgG).

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Hely az emberi testben

A placenta fejlődése

A beültetés után a trofoblaszt gyorsan növekszik. Teljesség és mélysége implantáció függ litikus és invazív képességét trofoblaszttermelődés. Ezen kívül még ezekben az időkben a terhességi trofoblaszt kezdődik, hogy titkos hCG, egy olyan fehérje PP1, növekedési faktorok. Az elsődleges trofoblaszt L kiosztott két sejttípus: cytotrophoblast - syncytiotrophoblast és egy belső réteg - külső réteg formájában symplast és ez a réteg az úgynevezett „primitív” vagy „prevorsinchatye formában.” Egyes kutatók szerint ez azt mutatta, a funkcionális specializáció e sejtek prevorsinchaty időszakban. Ha syncytiotrophoblast inváziójára a belső fala az endometrium károsodás anyai vénás hajszálerek és sinusoidok, a primitív cytotrophoblast jellemző proteolitikus aktivitás üregek képződnek az endometriumban, amely megkapja az anyai vérsejteket a sérült kapillárisok.

Így körüli időszakban az elsüllyedt hólyagcsíra, amelyek számos telt üregek anyai vörösvértestek és a megsemmisült titkos méh mirigyek - ez megfelel prevorsinchatoy vagy hézagos korai fejlődési szakaszában a méhlepényen. Ebben az időben, vannak aktív endoderma sejtek kiigazítás és ténylegesen megkezdődik a kialakulását az embrió és extraembrionális képződmények, buborékképződés amnion és tojássárgája. Proliferációs primitív formák cytotrophoblast sejtek vagy primer sejt oszlopban Nap bevonva syncytiotrophoblast. Az elsődleges villi megjelenése időben egybeesik az első hiányzó menstruációval.

A fejlődés 12-13. Napján megkezdődik az elsődleges villi másodrendű változásai. A fejlődés harmadik hetében megkezdődik az érszűkület folyamata, amelynek eredményeképpen a másodlagos villi tercier villivá válik. A cölöpöket folyamatosan szinkroszkópos fázisban zárják le, mezenhimális sejteket és kapillárisokat tartalmaznak a stromában. Ezt a folyamatot az embriózsák teljes kerületén végezzük (gyűrű alakú korrózió, ultrahang szerint), még inkább ott, ahol a villi megérinti az implantátumot. Ebben az időben az ideiglenes szervek tartálya az egész embriózsáknak a méh lumenjébe esik. Így a terhesség 1. Hónapjának végére létrejön az embrionális vérforgalom, ami egybeesik az embrió szív összehúzódásának kialakulásával. Az embrió megy keresztül jelentős változás, ott van a csírája a központi idegrendszer, a vérkeringés kezd -, hogy közös hemodinamikai rendszert, amelynek a kialakulását teljessé 5 hetes terhes.

A terhesség 5-6 hetétől kezdve rendkívül intenzív a placenta kialakulása, mivel az embrió növekedését és fejlődését biztosítani kell, ezért először is létre kell hozni a placentát. Ezért ebben az időszakban a placenta fejlődési üteme gyorsabb, mint az embriófejlődés üteme. Ekkor a fejlődő syncytiotrophoblast eléri a myometrium spirális artériáit. A méh-placenta és a placenta-embrionális véráramlás létrehozása az intenzív embriogenezis hemodinamikai alapja.

A placenta továbbfejlesztése az interpersztrális tér kialakulásának köszönhető. A szaporodó syncytiotrophobia cytotrophoblast, amely a spirális artériákat béleli, és tipikus uterus placentáris artériákká alakul át. A placenta keringésbe való átmenet 7-10 hétig tart, és 14-16 héten keresztül fejeződik be.

Így a terhesség I. Félévében a trofoblaszt aktív differenciálódási ideje, a koróna kialakulása és vaszkularizációja, a placenta kialakulása és az embrió kapcsolata az anyai szervezetével.

A placenta az ovuláció pillanatától számított 70. Naptól teljesen kialakul. A terhesség végére a placenta súlya a test testének súlya alapján V. A placentában a véráramlási sebesség körülbelül 600 ml / perc. A terhesség alatt a placenta "öregszik", melyet a kalcium lerakódása követ a villiban és a fibrin felszínén. A fibrin feleslegének lerakódása cukorbetegségben és rhesus-konfliktusokban megfigyelhető, ami a magzat rossz táplálkozását eredményezi.

A placenta a magzat ideiglenes szerve. A fejlődés korai szakaszában a szövetek gyorsabban megkülönböztetik az embrió saját szöveteit. Az ilyen aszinkron fejlődést célszerűnek kell tekinteni. Elválasztása után a méhlepény áramlások kell biztosítania az anyai és magzati vér, immunológiai létre immunitást, biztosítják szintézisét szteroidok és más metabolikus igényeit a fejlődő magzat, megbízhatóságát ezt a lépést függ az ezt követő terhesség alatt. Ha a placenta kialakulása nem elegendő a trofoblaszt fertőzéshez, akkor az inferior placenta alakul ki - a magzat vetélése vagy késleltetett fejlődése; a méhlepény nem megfelelő felépítése a terhesség második felének toxikus hatását fejti ki; ha a fertőzés túl mély, fel lehetne emelni a placentát stb. A terhesség kialakulásában a leginkább felelős a placentáció és az organogenezis periódus. Korrektségüket és megbízhatóságukat az anya testének összetett változásai biztosítják.

Végén a III és IV hónapos terhes villus degeneráció kezdődik kívül, valamint az intenzív növekedés a bélbolyhok Az implantáció helyén. Nem érkezik megfelelő táplálkozás vannak kitéve a nyomás a növekvő magzat sac hám és sclerotizáló elveszítik ezt a lépést, amely egy sima chorion. A placenta kialakulásának morfológiai jellemzője ebben az időszakban egy sötét villous cytotrophoblast megjelenése. A sötét citotrofoblaszt sejtjeinek magas fokú funkcionális aktivitása van. Egy másik szerkezeti jellemzője a bélbolyhok stroma egy közelítés a kapilláris hám, amely lehetővé teszi, hogy felgyorsítsa a metabolizmus csökkentésével epiteliális-kapilláris távolságot. A terhesség 16. Hetében a placenta és a magzati tömeg kiegyenlítése van. A jövőben a magzat gyorsan eléri a placenta tömegét, és ez a tendencia a terhesség végéig tart.

A terhesség 5. Hónapjában a citotrofoblaszt második inváziós hulláma következik be, ami a spirális artériák lumenjének növekedéséhez és az uteroplacentális véráramlás növekedéséhez vezet.

6-7 hónappal a vemhesség egy továbbfejlesztése a differenciáltabb típusú, van egy nagy szintetikus aktivitását syncytiotrophoblast, fibroblaszt körülvevő stromális sejtek kapillárisok bolyhok.

A terhesség III. Trimeszterében a placenta nem növekszik jelentősen a testben, összetett szerkezeti változásokon esik át, amelyek lehetővé teszik a magzat növekvő igényeinek kielégítését és a súly jelentős növekedését.

A terhesség 8. Hónapjában megfigyelték a placenta tömegének legnagyobb növekedését. Megjelent a placenta minden összetevőjének szerkezeti összetettsége, a villi jelentős elágazódása kationidonnal.

A terhesség 9. Hónapjában lelassult a placenta tömegének növekedési üteme, ami 37-40 héten belül tovább fokozódik. Világos, lobed struktúra van, nagyon erős interpoláris véráramlással.

trusted-source[7], [8], [9], [10]

A placenta, a decidual és a membrán fehérje hormonjai

Terhesség alatt a placenta bázikus fehérje hormonokat termel, amelyek mindegyike egy bizonyos agyalapi mirigy vagy hipotalamusz hormonnak felel meg, és hasonló biológiai és immunológiai tulajdonságokkal rendelkezik.

A terhesség fehérje hormonjai

A placenta által termelt fehérje hormonok

Hipotalamikus hormonok

 • gonadotropin-felszabadító hormon
 • corticotropin-felszabadító hormon
 • tirotropin-felszabadító hormon
 • szomatosztatin

Hipofízisszerű hormonok

 • chorion gonadotropin
 • placenta laktogén
 • korionos kortikotropin
 • adrenokortikotrop hormon

Növekedési tényezők

 • inzulinszerű növekedési faktor 1 (IGF-1)
 • epidermális növekedési faktor (EGF)
 • vérlemezke-eredetű növekedési faktor (PGF)
 • fibroblaszt növekedési faktor (FGF)
 • transzformáló P növekedési faktor (TGFP)
 • inhibin
 • vagyon

Citokinek

 • interleukin-1 (il-1)
 • interleukin-6 (il-6)
 • kolónia-stimuláló faktor 1 (CSF1)

Terhességre specifikus fehérjék

 • béta-glikoprotein (SP1)
 • eozinofil főfehérje pMBP
 • oldható PP1-20 fehérjék
 • membránkötő fehérjék és enzimek

Az anya által termelt fehérje hormonok

Decidual fehérjék

 • prolaktin
 • relaxin
 • protein kötő inzulinszerű növekedési faktor 1 (IGFBP-1)
 • interleukin 1
 • 1. Kolónia-stimuláló faktor (CSF-1)
 • progeszteron-társított endometrium-fehérje

A hipofízis hormonok tripla megfelel chorion gonadotropin (hCG), a humán korion somatomammotrophin (CS), a humán korion tirotropin (XT), placenta kortikotropin (FCT). A méhlepény termel hasonló ACTH peptidek, és felszabadító hormon (gonadotropin-releasing hormon (GnRH), kortikotropin releasing hormon (CRH), tirotropin felszabadító hormon (TRH), és szomatosztatin) hasonló gipatolamicheskim. Úgy véljük, hogy az irányítást ezen fontos funkciója a méhlepény hajtjuk hCG és számos növekedési faktorok.

A korionikus gonadotropin - a terhesség hormonja egy glikoprotein, hasonló hatással az LH-ra. Mint minden glikoprotein, két alfa- és béta-láncból áll. Az alfa-alegység szinte azonos az összes glikoproteinnel, és a béta alegység egyedülálló minden egyes hormon esetében. A korionikus gonadotropint a syncytiotrophoblast termeli. A felelős gén szintézisét az alfa-alegység, kromoszómán található 6, a béta-alegységét LH is van egy egyetlen gén 19-es kromoszómán, míg a béta alegység a hCG 6 gének kromoszómán 19. Talán ezzel magyarázható az egyediségét a béta alegység hCG, mint az életszakasz körülbelül 24 óra, míg az élettartam betaLG nem több, mint 2 óra.

A koriogonadotropin egy kölcsönhatás eredményeként a szexuál szteroidok, citokinek, a kortikotropin-felszabadító hormon, növekedési faktorok, az inhibin és aktivin. A korionsz gonadotropin a 8. Napon az ovuláció után, a beültetés utáni napon jelentkezik. Funkciók Emberi koriongonadotropint rendkívül sokrétűek: támogatja a fejlődésében és működésében a sárgatest a terhesség 7 hét, részt vesz a termelés szteroidok a magzat magzati zóna a mellékvese DHEAS és tesztoszteron a herék által fiúmagzatoknál, amely részt vesz a kialakulását a szex a magzat. Felfedezték a génexpresszió a humán chorion gonadotropin a magzati szövetekben: vese, mellékvese, jelezve, hogy része a humán chorion gonadotropin a fejlesztés ezekben a szervekben. Úgy véljük, hogy ez van-e immunszuppresszív tulajdonságokkal rendelkezik, és az egyik fő összetevője a „blokkoló szérum” megelőzés elutasítása idegen az immunrendszer a magzat anyja. Receptorok koriongonadotropint megtalálható a méhizomzat és a méhizomzat hajók, úgy tűnik, a humán chorion gonadotropin szerepet játszik a szabályozás a méh és az értágulatot. Ezen túlmenően, a receptorok chorion gonadotropin kifejezve a pajzsmirigyben, és ez magyarázza a katalitikus aktivitását a pajzsmirigy hatása alatt a humán chorion gonadotropin.

A korona gonadotropin maximális szintjét a terhesség 8-10 hetében figyelték meg, 100 ezer egység, majd lassan csökken, és 16 héten 10 000-20 000 NE / I marad, így a vemhesség 34. Hetéig. 34 héten sok ember jelöli a korion gonadotropin második csúcsát, amelynek jelentősége nem egyértelmű.

A placenta laktogén (néha korionikus szomato-mammotropinnak) biológiai és immunológiai hasonlósága van a növekedési hormonnal, amelyet syncytiotrophoblast szintetizál. A hormon szintézise a beültetés pillanatától kezdődik, szintje a placentával párhuzamosan növekszik, elérve a 32. Hétig tartó terhesség maximális szintjét. A hormon napi termelése a terhesség végén több mint 1 g.

Kaplan S. (1974) szerint a placenta laktogén a fő anyagcsere-hormon, amely a magzatot tápanyag szubsztrátummal látja el, amelynek szükségessége nő a terhesség növekedésével. A placenta laktogén egy inzulin antagonista. A magzat számára fontos energiaforrás a keton test. A fokozott ketonogenezis az inzulin hatékonyságának a placentális laktogén hatásának csökkenése következménye. Ebben a tekintetben az anya glükóz csökkent kihasználása, amely biztosítja a magzati glükóz állandó ellátását. Ezenkívül a fokozott inzulinszint a fused laktogénnel kombinálva fokozott fehérjeszintézist eredményez, serkenti az IGF-I termelődését. A placenta laktogén magzati vérében az anya kis mennyiségének 1-2% -a van, de nem zárható ki, hogy közvetlenül befolyásolja a magzati anyagcserét.

A "chorionic growth hormone" vagy "növekedési hormon" változatot a syncytiotrophoblast termeli, amelyet csak az anya vérében határoznak meg a második trimeszterben, és 36 hétre emelkedik. Úgy gondolják, hogy - mint a placenta laktogén - részt vesz az IGFI szint szabályozásában. Biológiai hatása hasonló a placenta laktogénéhez.

A méhlepény termel nagy mennyiségű peptid hormonok nagyon hasonló a hormonok az agyalapi mirigy és a hipotalamusz - chorion tirotropin, chorion adrenokortikotropin, humán chorion gonadotropin - releasing hormon. A szerepe a placenta tényezők még nem teljesen világos, akkor járhat el, parakrin módon, amely ugyanazt a hatást, mint a hipotalamusz és a hipofízis társaik.

Az utóbbi években sok figyelmet fordítottak a placenta kortikotropin-felszabadító hormonra (CRH) a szakirodalomban. A terhesség ideje alatt a CRH a plazmában a leadásig növekszik. A CRH plazmában CRH-kötő fehérjével társul, amelynek szintje állandó marad a terhesség utolsó heteiig. Ezután a szintje élesen csökken, és ennek kapcsán a CRH jelentősen nő. Élettani szerepe nem teljesen világos, de a magzatban a CRH stimulálja az ACTH szintjét, és ezáltal hozzájárul a szteroidogenezishez. Javasolt, hogy a CRH szerepet játszik a munkaerő okozásában. CRH receptorok jelen vannak a myometrium, de a hatásmechanizmusa CRH nem okozhat összehúzódás és pihenés a myometrium, a CRH fokozza a cAMP (ciklikus adenozin-monofoszfát intracelluláris). Úgy tartják, hogy a változások a myometrium izoforma CRH receptorok vagy kötő fehérje fenotípust, hogy stimulálása révén a foszfolipáz növelheti az intracelluláris kalcium és ezáltal indukálják összehúzó aktivitását a myometrium.

A fehérje hormonok mellett a placenta számos növekedési faktort és citokint termel. Ezek az anyagok szükségesek a magzat növekedéséhez és fejlődéséhez, valamint az anya és a magzat közötti immunitáshoz, ami biztosítja a terhesség megőrzését.

Az interleukin-1beta-t decidua-ban állítják elő, a telepeket stimuláló faktor 1 (CSF-1) deciduában és a placentában állítják elő. Ezek a tényezők magzati vérképzésben vesznek részt. A placentában interleukin-6, tumor nekrózis faktor (TNF), interleukin-1 béta képződik. IL-6, TNF termelését stimuláló humán chorion gonadotropin, inzulinszerű növekedési faktorok (IGF-I és IGF-II) részt vesznek a fejlesztése a terhesség. A növekedési faktorok és a citokinek szerepének vizsgálata új korszakot nyit a terhesség alatt kialakuló endokrin és immunitás összefüggésében. Az inzulinszerű növekedési faktor (IGFBP-1 beta) fehérje fontos terhességi fehérje. IGF-1 által termelt a méhlepény és szabályozza egy átmeneti tápanyag hordozók a placentán keresztül a magzat, és ily módon biztosítja a növekedés és a magzat fejlődését. Az IGFBP-1-t decidu-ban állítják elő és a kötődő IGF-1 gátolja a magzati fejlődést és növekedést. A magzat súlya, fejlődési sebessége közvetlenül összefügg az IGF-1-gyel és az lGFBP-1-gyel.

Az epidermális növekedési faktort (EGF) szintetizálják a trofoblasztban, és részt vesznek a citotrofoblaszt differenciálódásában a syncytiotrophoblastban. A placentában azonosított egyéb növekedési faktorok: idegi növekedési faktor, fibroblasztok, transzformáló növekedési faktor, thrombocyta növekedési faktor. A méhlepényben a gátlást aktivin képződik. Az inhibin meghatározása a syncytiotrophoblastban történik, és szintézisét E placenta prostaglandinok és F2 fla stimulálja.

A placenta inhibin és az aktivin hatása hasonló a petefészekéhoz. Részt veszek a GnRH, a HG és a szteroidok termelésében: az aktivin stimulálja, és gátolja a termelést.

A placenta és decidual activin és inhibin a terhesség korai szakaszában jelentkezik, és nyilvánvalóan részt vesz embriogenezisben és helyi immunválaszban.

A terhesség fehérjéi közül a legismertebb SP1 vagy béta1-glikoprotein vagy trofoblaszt specifikus béta-glikoprotein (TBG), amelyet a Tatarinov Yu.S. Ez a fehérje terhességben nő, mint a placenta laktogén, és tükrözi a trofoblaszt funkcionális aktivitását.

Az eozinofil bázikus protein rMVR - a biológiai szerepe nem tisztázott, de értelemszerűen a tulajdonságait a fehérje jelenlétében eozinofilek állítólag méregtelenítő és az antimikrobiális hatást. Javasolt a fehérje hatása a méh kontraktilitására.

Oldható placenta fehérjék közé tartoznak olyan fehérjék egy csoportjának különböző molekulatömegű és biokémiai aminosav-összetételt, de a közös tulajdonságokkal - ezek a méhlepényben, a placenta-magzati véráramlás de nem szekretálódik anyai vér. Most már nyitottak 30, és szerepük lényegében csökkent, hogy anyagokat szállítson a magzatba. A fehérjék biológiai szerepét intenzíven tanulmányozzák.

Az anya-méhlepény-magzat kulcsfontosságú annak biztosítása, reológiai tulajdonságait a vér. Annak ellenére, hogy a nagy felületű érintkezés és a lassuló véráramlás intervillózus térben, a vér nem thrombosing. Ez akadályozza meg, komplex koaguláló és antithrombotikus szerek. A legfontosabb szerepe a tromboxán (TXA2, szekretált anya vérlemezkék -. Aktivátor anyai véralvadást, valamint a receptorok a trombin apikális membránjában syncytiotrophoblast elősegítő átalakítása a szülő fibrinogén fibrinné ellentétben alvadási faktorok ható antikoaguláns rendszer, amely tartalmaz bekebelezése V felületén mikrovillusok syncytiotrophoblast on határ anyai vér és bélboholy epitélium, egyes prosztaglandinok és a prosztaciklin (RG12 és PGE2), amely mellett értágító antiag regantnym akció. Az is kiderült, egy sor olyan tényező, amelyeket thrombocytagátló tulajdonságai, szerepük még meg kell vizsgálni.

A placenta típusai

Perem csatlakozás - a köldökzsinórt az oldalról a placentához rögzítik. Shell kötés (1%) - a köldökzsinórok, mielőtt a placentához kötődnek, áthaladnak a syncytio-kapilláris membránon. Az ilyen hajók szakadásával (mint a placenta hajói esetében) a vérveszteség a magzati keringési rendszerből következik be. A további méhlepény (placenta succenturia) (5%) olyan további lobulákat jelent, amelyek a fő placentától távol vannak. A pótlökés utáni méhében a szülést követő időszakban vérzés vagy szepszis alakulhat ki.

A placenta membranacea (1/3000) egy vékony falú zsák, amely körülveszi a magzatot, és így a méh üregének nagy részét elfoglalja. A méh alsó szegmensében található, ez a placenta hajlamos vérzésre a szülés előtti időszakban. Lehet, hogy nem különül el a szülés magzati időszakában. A placenta (placenta accreta) növekedése - a placenta egészének vagy egy részének rendellenes növekedése a méh falához.

Placenta prezentáció (placenta praevia)

A placenta a méh alsó szegmensében rejlik. A placenta previa olyan állapotokkal társul, mint például egy nagy placenta (pl. Ikrek); a méh és a méhnyak rendellenességei; a méh károsodása (sok gyümölcs nemzete, a közelmúltban végzett sebészeti beavatkozás, beleértve a császármetszést is). 18 hetes időtartamon belül az ultrahang képes alacsony fekvésű placenták megjelenítésére; a legtöbbjük a munkaerő kezdetekor a normál helyzetbe kerül.

Az I. Típusnál a placenta pereme nem éri el a belső méh torokát; II-es típusnál eléri, de nem szorul belső méh ásításán belül; III típusú belső méhszáj zárt belső méhlepény csak zárt állapotban, de nem, ha az ismertetett méhnyak. A IV-es típusban a belső méh garat teljesen be van burkolva belülről a placentával. A placenta helyének anomáliájának klinikai manifesztációja vérzést okozhat a szülés előtti időszakban (prenatális). Placenta hiperextenziós amikor hyperinflate alsó szegmens a forrása a vérzés, vagy a képtelenség, hogy beillesztése a magzati fej (nagy helyét bemutató része). A fő probléma az ilyen esetekben társított vérzés és a szállítási módok, mert a méhlepény a szája a méh elzáródás, és a szülés alatt térhet vagy kapcsolja lépésekben (5% -ában), különösen azután, ami történt a múltban császármetszéssel (több mint 24% -ában).

Vizsgálatokat végeznek a placenta működésének értékelésére

A méhlepény termel progeszteront, humán chorion gonadotropin és az emberi placenta laktogén; Csak az utolsó hormon információt nyújt a jóléti a méhlepényen. Ha terhesség 30 hetes ismételt megállapítása alatti koncentrációban 4 ug / ml, ez azt sugallja, megsértve placenta funkciót. Welfare rendszerek magzat / méhlepény mérésével követtük nyomon a teljes napi kiválasztódását ösztrogének vagy ösztriol a vizeletben vagy a meghatározásához ösztriol plazma a pregnenolon szintetizált méhlepény későbbiekben metabolizálódik mellékvese és a magzati májban, a méhlepényben, majd ismét a szintézisét ösztriol. A tartalom ösztradiol a vizeletben és a plazmában alacsony, ha az anya szenved súlyos májbetegség vagy intrahepatikus cholestasis vagy antibiotikumot szed; megsértése esetén az anya vese alacsony ösztradiol szint a vizeletben lesz megfigyelhető és a megnövekedett - a vérben.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.