^

Terhességi változások

A terhesség alatt a nő testének fő változásai a hormonok hatása alatt állnak, amelynek aránya radikálisan változik.

Például a petefészkek sárga teste növeli a progeszteron termelését, amely nemcsak a magzati tojásnak a méh falához való rögzítését biztosítja, hanem a terhes nők testében zsírraktárakat is.

A prolaktin hormonok és a korionos szomatomamotropin megváltoztatják a terhes nők testét az emlőmirigyek méretének növekedése formájában, amelyeknek készen kell állniuk az anyatej előállítására.

A terhesség alatt az asszony hasi izmai nyúlnak és hosszabbak lesznek, a lumbális izmok pedig, amelyek a gerincet egyenesítik, lerövidülnek. A várandós nő vérének mennyisége 33-34 héten belül majdnem egyharmadával nő.

Az első magzati mozgások a terhesség alatt: kifejezések

A sokgyermekes anyák hangsúlyozzák, hogy a magzat mozgása a terhesség alatt minden alkalommal más. Nincs egyetlen terhesség sem, ami hasonló lenne az előzőhöz.

Bázis hőmérséklet késleltetett menstruációval

A bazális testhőmérséklet mérésével a nők meghatározzák ciklusuk ovulációjának időszakát - a legvalószínűbb megtermékenyítés idejét. Mi az alaphőmérséklet a menstruáció késésével és miért?

Hogyan kezeljük az álmosságot a terhesség alatt?

A terhesség alatt az álmosság elleni küzdelem legfőbb módja az, hogy megfigyeljük a naprendszer működését. Meg kell tanulnod magad, hogy egyszerre felkeljek és egyszerre ágyba menjek. Számos szabály van az egészséges alvásra.

Álmosság a terhesség korai és késői szakaszában

Első pillantásra, apró dolgok. Ezzel együtt a figyelem koncentrációja jelentősen csökken, ritkán fordul elő. Alig akarok aludni, néha van egy olyan érzésem, hogy most "kapcsolja ki", "kihagyja a valóságot".

A placenta korai öregedése: mit jelent, jeleket, mint mi fenyeget

A placenta öregedése súlyos betegség, amely a terhesség alatt jelentkezhet. 

Kiválasztás az emlőmirigyekből terhesség alatt

Leggyakrabban a terhesség alatt tiszta folyadék szabadul fel a mellkasból, amelynek célja, hogy megakadályozza a tejcsatornáknak az emlőmirigybe való bejutását.

Kezdeteket a terhesség alatt

Hogyan befolyásolja a hormonális reorganizáció a körmöket a terhesség idején, és miért romlik az állapotuk?

A nő testének megváltozása a terhesség 5. Hetében

A terhesség 5. Hetében észlelhet néhány kellemetlenséget a test fiziológiai változásai által, ami a gyermek viseléséhez kapcsolódik. Sok nő beszél a melle duzzanatáról, a fáradtságról és a gyakori vizelésről.

Terhesség terhesség

Hogy boldog legyen, egy nőnek tetszene. Ezért állandó küzdelem a túlzott kilogrammokkal vagy azok hiányával folyamatosan változó sikerekkel folytatódik.

Az utat a terhesség korai szakaszában

A méh növekedését a korai stádiumban már a terhesség ötödik és hatodik hetében figyelték meg anteroposterior irányban, majd keresztirányban. Ugyanakkor a méh alakja változik a körte alakútól a gömb alakig. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.