^
A
A
A

Alacsony placentáció terhesség alatt

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A terhesség alatti alacsony placentáció olyan probléma, amely gyakran okoz vérzést a késői terhességben, és komplikációkat okozhat a munka során. Ezt a patológiát a placenta abnormális kötődése jellemzi, amely különböző okokból fejlődhet ki. A betegség fő tüneteinek és klinikai megnyilvánulásainak ismerete azonnal segítséget kér, és megőrzi egészségét és a baba egészségét.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Járványtan

Az alacsony placentációjú terhesség szövődményeinek epidemiológiája olyan, hogy az esetek 15% -át bonyolítja a vérzés vagy a fenyegetés. A legtöbb nőnél ez a probléma tünetmentes, és a születés jó. Az alacsony placentáció etiológiai tényezői közül a műtéti beavatkozások és gyakori abortuszok az előfordulási gyakoriságok közül az elsőek, amelyeket figyelembe kell venni, és meg kell határozni a kóros megbetegedések kockázatát.

trusted-source[7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Okoz alacsony placentáció terhesség alatt

Ennek a kórképnek a kifejlődésének legfontosabb okainak megértése érdekében meg kell érteni, hogy a placentáció normális körülmények között fordul elő. A placenta az a hely, ahol a csecsemő "él", és fejleszti az idejét. Szerkezete szerint a placenta egy kötőszövet, amely sok edényt tartalmaz. Erre azért van szükség, hogy a magzat jó vérkeringése és elegendő táplálék legyen, mivel az összes tápláló élelmiszer eljut a véráramba, majd a csecsemőhöz. A placenta egyik fő funkciója a külső tényezőktől való védelem, mivel nagyon komoly akadályt jelent a vírusok, baktériumok, toxinok és kábítószerek számára. Ezért annak biztosítása érdekében, hogy a placenta minden funkciója normálisan működjön, helyes helyre van szükség. Normális körülmények között a méhlepény a méh aljához vagy a hátsó falához csatlakozik. Ez biztosítja a normális véráramlást, az edényeket nem csípik, és a gyermek minden jótékony anyagot kap. A méh bázis és a hátsó fal nagyon sűrű réteg az endometriumban, és amikor a méhlepényt ezen a helyen rögzítik, nagyon szorosan rögzítve van a szállításig. Nem áll fenn a placenta vagy egyéb szövődmények delaminációja. Mindenesetre a placentát úgy kell elhelyezni, hogy 7 cm-rel legyen a belső garat felett. Ez a placenta normális kötődése. Ha a placenta hét centiméter alatt van, de ugyanakkor nem gátolja a garatot, akkor az alacsony placentációról van szó. Néha a placenta részben vagy egészben lefedi a belső torokot, akkor ez a placenta previa bonyolultabb eset.

A placenta kóros elhelyezkedése oka lehet. Előfordulhat, hogy előfordulhat, hogy egy nő belső nemi szervének gyulladásos betegsége.

Az alacsony placentáció egyéb okai lehetnek a méh veleszületett rendellenességei, amelyek megszegik a szerv teljes tételét és nem engedik meg a normális placentációt. Nagyon gyakran keletkeznek a méhbetegség veleszületett károsodásával járó lányok, amelyek nem kritikusak, és a lány elképzelheti és egészséges gyermeket kelthet. Az ilyen szúnyogok számára lehetséges kétszarvú méh, egy hornyás méh, a méh hypoplasia. Ugyanakkor a méh normál szerkezete törött, és a megtermékenyített tojást nem lehet beültetni egy szarvba, mivel a vérkeringést a magzat növekedése okozza. Ezért az implantáció kicsit alacsonyabb, ahol a placenta később kialakul, ami az alacsony placentáció okozója.

A méhműködési beavatkozások gyakran megváltoztatják a szerv téma körét is. Bizonyos esetekben a myometrium részleges reszekciójával végezhet mûködést a mûködéshez. Ez azzal a ténnyel jár, hogy a nap folyamán nem lehet a placenta normális kötődése. Néha a császármetszés után a méhen lévő egyszerű varrás alacsony placentációt okozhat.

A méh mióma az alacsony placentáció oka lehet. Ezt a betegséget a miometrium vastagságában vagy a csomópont kialakulásában jó minőségű pecsét kialakulása jellemzi. Az ilyen csomópontok egy szarvban alakulhatnak ki, ami közvetlenül beavatkozik a normális placentációba.

Egy nő életkora közvetlenül befolyásolja a normális terhesség kialakulását. Ha az első terhesség egy nő 35 év után, csak ez okozhat alacsony placentáció. Végtére is, a normális vérkeringés a méhben megszakad, és ez megakadályozza a normál placentációt.

trusted-source[14], [15], [16], [17], [18], [19], [20]

Kockázati tényezők

Ezen okok alapján meghatározhatjuk a terhesség alatti alacsony placentációra vonatkozó fő kockázati tényezőket, amelyeket figyelembe kell venni a komplikációk időben történő megelőzésére. Ilyen kockázati tényezők a következők:

 1. belső nemi szervek krónikus gyulladásos megbetegedései;
 2. sebészeti beavatkozások a méhbe;
 3. méh mióma;
 4. a méh veleszületett rendellenességei;
 5. az első terhesség idős korban;
 6. gyakori abortuszok vagy vetélések az anamnézisben;
 7. az anya súlyos fizikai munkája a terhesség előtt vagy korai feltételek mellett.

Ezek a kockázati tényezők nem vezethetnek alacsony placentációhoz, de ha igen, akkor ezekkel a múmiákkal feltétlenül alapos vizsgálatokat kell végezni, és meg kell előzni ezeket a problémákat.

trusted-source[21], [22], [23], [24], [25]

Pathogenezis

Az ilyen betegségek kialakulásának patogenezise az ilyen betegségekben az endometrium szerkezetének megsértése a hosszan tartó gyulladás hatására. Ha krónikus fertőzésekről vagy akut endometritisről beszélünk, akkor a gyulladásos sejtek folyamatosan támogatják a patológiás fókuszt. Ilyen interferenciára reagálva a kötőszövet szintézise aktívabbá válhat, ami az endometrium szerkezetében zavarokat okozhat. Emiatt a magzati tojást nem lehet beültetni az alsó területre, mivel a kötőszövet nem enged behatolást az endometrium mélységébe. Ezért a magzat olyan helyet keres, ahol a vérkeringés valamivel jobb, és be lehet ültetni alatta, ahol a placenta később kialakul. Így gyulladásos folyamatok a méhben és elősegítik az alacsony placentációt.

trusted-source[26], [27], [28], [29], [30], [31], [32], [33], [34], [35]

Tünetek alacsony placentáció terhesség alatt

Az alacsony placentáció első jelei csak a harmadik trimeszterben jelentkezhetnek, amikor a magzat nagysága olyan, hogy a méhlepény kissé elpirulhat. Ezután csak jelek lehetnek, vagy bármilyen változás lehet, és nem lehet a sorrendben.

Az alacsony placenta a terhesség korai szakaszában nem jelentkezik, ha a nőnek nincsenek nehéz terhei. Ugyanakkor a gyermek rendszerint fejlődik, elegendő vérkeringést és táplálkozást. Amikor a gyermek súlya nő, az igényei is nőnek. Aktívan mozoghat, és ha egy nő valamilyen éles mozgást vagy valami podymétet tesz, akkor ez megzavarhatja a placenta kapcsolatát az endometriummal. Ezután előfordulhatnak az első tünetek.

Az alacsony placentáció gyakori megnyilvánulása gyakran a vértől való elvonása. Ez bármikor előfordulhat, de gyakrabban a terhesség második felében. Az ilyen pecsételés az aktív gyaloglás vagy a testmozgás után jelenik meg. A kiválások nem járulnak hozzá az alsó hasban lévő méh tónusával vagy fájdalmaival. Az ilyen jelentéktelen kibocsátás mellett egy nő sem zavarhat többet. A vér azért jelenik meg, mert ha a placenta alacsony, akkor bizonyos terhelések alatt lerakódhat, és titkosítja a vért. A szám lehet kicsi, csakúgy, mint a leválás egy kis része, így az elosztás önmagában is megállhat. De még akkor is látnia kell egy orvost.

Ha a leválás jelentős, akkor erős vérzés következik be. Ez lehet szédülés, fáradtság, fejfájás, ájulás. Ez súlyos vérveszteség miatt következett be.

A terhesség alatti alacsony placentáció a hátsó falon veszélyesebb, mivel gyakoribbak a szövődmények. Ebben a vérzés lehet belső és külső jelek nem lehet. A vér felhalmozódhat a placenta leválásának zónáján kívül, és nem megy ki a magzat szorítása miatt. Ezért nem lehet véres kibocsátás. Ugyanakkor a vér felhalmozódása következtében lehet, hogy az alsó hasi fájdalom, vagy kisebb fájdalom jelentkezik. Nem kifejezett, hanem folyamatosan és intenzívebbé válik az idővel.

A terhesség alatti alacsony placentáció tünetei egyáltalán nem jelennek meg a szülés ideje alatt. Már a munka során a munka során a méhlepény enyhén elhatárolható, mivel alacsony, és a magzat mozgás alatt mozoghat. Ezután lehet enyhe vérzés, amely azonnali választ igényel az orvosoktól.

Komplikációk és következmények

Alacsony placentáció a terhességi ikrekben gyakran, mivel mindkét placenta nem tud megfelelően rögzíteni, csak nincs elég helyük. Ebben az esetben a szövődmények ritkábban fordulnak elő, mivel a méhtől az összes oldalról történő összenyomása két gyümölcssel nem teszi lehetővé a placentának a hámlasztását. Csak a szülés ideje alatt jelentkezhetnek az első tünetek, amikor már egy gyümölcs jött ki és húzta a másik placentát.

A terhesség alatti alacsony placentációban történő vérzés a leggyakoribb tünet, ezért figyelemmel kell lenni a betegre, tekintet nélkül a kifejezésre.

Az alacsony placenta hátterében kialakuló, és a leginkább veszélyeztető szövődmények a placenta leválása. Amikor egy gyermek nő, a mérete is nő. Ez a gyümölcs lehet mozgatni aktívan és éles mozgásokat, különösen a háttérben egy rövid kábelt, placenta leválás lehet, mert ezen a ponton nincs szorosan kapcsolódik a méhnyálkahártya. Ezt vérzés kísérte, ami veszélyezteti a terhesség megszüntetését. Néha nem lehet külső vérzés, majd a vér felhalmozódik a méh üreg mögött. Ez egy hematóma kialakulásához vezet, és egy nő állapotának rosszabbodik, és az okot nehéz megállapítani. Az ilyen hematoma következménye lehet a Kuveler méhének kialakulása, amikor a vér a méh összes rétegét átsziválja, és ez a myometrium már nem kötött. Nagy vérzéssel fenyeget, ezért az egyetlen kezelés a méh eltávolítása.

trusted-source[36], [37], [38], [39], [40], [41], [42]

Diagnostics alacsony placentáció terhesség alatt

Az alacsony placentáció diagnosztizálása terhesség alatt csak a második trimeszterben lehet végleges, amikor a placenta kialakulása teljesen elmarad. Fontos tudni a betegség jelentőségének fogalmáról. Az alacsony placentáció a terhesség alatt egy nőben lehet, de nem okoz semmilyen tünetet és a születés jó. És fordítva - az alacsony placentáció vérzést okozhat a terhesség első felében, akkor jelentős diagnózisnak tekinthető. Ezért, ha egy ilyen kórtan kialakul az első félévben, akkor csak meg kell tudnia, mi az, és megakadályozza a szövődményeket. Végtére is, a terhesség végéig nincsenek tünetek. És ha a diagnózist már vérzés vagy egyéb tünetek megjelenésével hozták létre, akkor beszélnünk kell a kezelésről. Ezért a diagnózis időszaka nem olyan fontos, mint a patológia tünetei.

Mindenesetre a terhes nő rutinvizsgálata lehetővé teszi a patológia időben történő feltárását. Ezért, ha nem tér el a normál terhességi kezeléstől, akkor nincs szükség speciális vizsgálatokra.

Ha panasz érkezik egy nő véres kisülés formájában, akkor alaposan meg kell vizsgálnia a nőt a karosszékben vagy a kanapén. Normális körülmények között a tapintás nem érheti el a placenta szélét a belső garaton keresztül. Ha a placenta egy kis részét érzékelik a tapintás alatt, akkor már lehet gyanítani, hogy alacsony placentáció vagy előadás van. Alacsony placentánál a méh hangja nem növekszik, és a tapintás alatt nincs fájdalom.

Az elvégzendő elemzések nem specifikusak. Mivel a placenta alacsony, vagyis a fertőzés kockázata. Ezért fontos, hogy hüvelyi szekréciós vizsgálatot hajtsunk végre, kivéve a hüvely vagy a méh gyulladásos folyamatát.

trusted-source[43], [44], [45], [46], [47], [48]

Mit kell vizsgálni?

Hogyan kell megvizsgálni?

Megkülönböztető diagnózis

A patológiás instrumentális diagnózis nagyon fontos a differenciáldiagnózis szempontjából is. A kórtani diagnosztika fő módja ultrahang. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy meghatározza, hogyan helyezkedik el a placenta, milyen távolság van a belső toroktól, függetlenül attól, hogy nincs-e előadás. Az ultrahang segítségével is meg lehet vizsgálni a placentában a vérkeringést. Ha fennáll a retroplacentalis haematoma gyanúja, akkor az ultrahangon a fokozott echogenitás középpontjába kerül a placenta torzulása.

A harmincadik hét után a magzat pontosabb diagnosztizálására cardiotokográfiát kell végezni. Ez egy olyan módszer, amely lehetővé teszi a magzat mozgásának, a pulzusszámnak, a méh hangjának diagnosztizálását. Ez lehetővé teszi, hogy kizárja a koraszülést, mint a véres kibocsátás okát.

Az alacsony placentáció differenciáldiagnózisát korai stádiumban kell elvégezni, elsősorban az abortusz veszélyével. Ezeket a kórképeket a hüvelyből származó vér azonos kibocsátása kísérte. Az alacsony placentációtól eltérően azonban a fenyegetést fájdalom kísérte, az alsó hasba húzódott és a méh tónusát fokozta. Ez annak köszönhető, hogy a méh összezsugorodik a magzat kijutására irányuló kísérlet során. Az alacsony placentáció és a méh hangja, és a fájdalom nem fejeződik ki. Egy későbbi időpontban és közvetlenül a szülésben az alacsony placentának meg kell különböztetnie a teljes vagy részleges placenta previa-val. A teljes előadással történő tapintás során a belső garat teljesen lefedi a placentát, míg az alacsony placentát csak a placenta szövetének enyhe tapintása kísérte. A legpontosabb módja ennek a kórképnek a megkülönböztetésére ultrahangon keresztül történik.

Az alacsony placentáció diagnózisát ultrahanggal kell elvégezni, nem pedig a tünetek megjelenésekor. Csak ebben az esetben lehet elkerülni a szövődményeket azáltal, hogy megakadályozzák a nőt és megakadályozzák.

Kezelés alacsony placentáció terhesség alatt

Az ilyen kórokozó aktív kezelése abban az esetben alkalmazható, ha a tünetek kifejeződnek, vagy vannak adatok a vérzésről. Ezután olyan gyógyszeres gyógyszereket használjon, amelyek célja a vérzés megállítása, a méhplazma vérkeringésének javítása és a terhesség megtartása. Az ilyen diagnózisú nőknek feltétlenül szükségük van egy kíméletes kezelésre, ezért meg kell akadályozni a terhelést és a hosszú sétákat.

Néha az alacsony placentáció későbbiekben placenta leválást okozhat, akkor a méh tónusa megnőhet, és ez akut időszakban tocolyticus szereket igényel. Továbbá, ha az állapot normális, a nőknek olyan gyógyszereket írnak elő, amelyek javítják a vér reológiai tulajdonságait és normalizálják a méh keringését. De figyelembe kell venni, hogy egy ilyen aktív taktika csak súlyos tünetekkel használható, ha a klinikailag alacsony placenta nem nyilvánvaló, akkor nincs szükség külső beavatkozásra.

Az Ipradol a szelektív szimpatomimetikumok csoportjába tartozó gyógyszer, amely a méhreceptorokhoz való kötődéssel jár és az izomrostok relaxációjához vezet. Ezért a kábítószert alacsony placentációhoz használják, amelyet a vetélés veszélye bonyolít, és a méh hangzásának és a ritmikus összehúzódásoknak a növekedésével jár. A gyógyszer alkalmazási módja - intravénás, amely lehetővé teszi a hatás gyors elérését. Adagolás - 10 mikrogramm hatóanyagot lassan kell beadni, majd át kell váltani az infúzióra. A mellékhatások szívdobogás, szívritmuszavarok, fejfájás, láz, fokozott nyomás, remegés, hasmenés. Óvintézkedések - a gyógyszert a terhesség idején nem szabad 22 héttel megelőzően alkalmazni.

Az aktív tokitikus terápia hátterében párhuzamos haemostatikus terápiát végezhet, ha vérzést fejt ki.

A tranexámsav a szisztémás hemosztázis gyógyszere, amely a fibrinolízis gátlásával jár, és széles körben alkalmazzák a nőgyógyászatban. A gyógyszer alkalmazható alacsony placentációjú szövődmények kezelésére, beleértve a retrocolocate hematoma kialakulását. A gyógyszer intravénás csepegtető alkalmazásának módja. 100 milliliter oldat adagolása az első órában, majd az állapot és a vérvizsgálat ellenőrzése alatt. A tranexaminsav mellékhatásai - a szívritmuszavar, fejfájás, tinnitus, trombózis, orrdugulás, szédülés, görcsök megsértése. Óvintézkedések - ha vérben van a vizeletben, óvatosan használja a hatóanyagot, mert ez további anuriát okozhat.

Ha az alacsony placentációjú nőnek enyhe vérzése van, de a méh és a gyermek állapotát nem sértik meg, akkor kialakulhat egy kis hematóma, amely végül megoldódni fog. De ez fertőzés forrása lehet, hiszen a vér jó kórokozó a kórokozó mikroorganizmusok számára. Ezért, miután az ilyen többség hajlamos egy olyan antibakteriális szer kötelező fogadására, amely nem veszélyes a magzatra. Ez nemcsak megakadályozza a fertőzést, hanem a mikroorganizmusokat is, amelyek szaporodhatnak a betegség ezen időszakában. A cefalosporin-sorozat antibiotikum-csoportja a terhes nők számára a leginkább elfogadható.

A Ceftibuten egy harmadik generációs béta-laktám antibiotikum, különösen akkor hatásos, ha gram-pozitív és gram-negatív növényekre hat. A gyógyszer baktériumölő hatást fejt ki a fertőzések lehetséges anaerob patogénekre, így megelőző célokra alkalmazható a nőgyógyászatban. A gyógyszer adagja - 200 mg naponta kétszer, figyelembe véve a megelőző befogadást, legalább öt napig. A mellékhatások a gyomorra gyakorolt hatást fejtik ki - colitis vagy dysbiosis alakul ki, ami a puffadás, a széklet sértése miatt nyilvánul meg. Óvintézkedések - ne használjon gyógyszereket antibiotikumok, penicillinek, valamint veleszületett fermentopátiák allergiájára.

A vitamin-gyógyszerek alkalmazása az alacsony placentáció terápiájában nagyon fontos, mivel gyakran a köldökzsinór és a placenta véráramlását okozzák. Ezért a magnézium és az aszkorbinsav tartalmú vitaminok felhasználása elősegíti a méh és a placenta vérkeringését, ami csökkenti az elégtelen oxigén hatását a gyermek agyára.

Actovegin - a leggyakrabban alkalmazott gyógyszer az uteroplacentalis elégtelenség megelőzésére és kezelésére. Ez a gyógyszer különböző aminosavak származéka, amely az emberi szövetekben normalizálja a sejtes légzést és javítja az oxigén felszívódását. A hatóanyagot ampullákban használják. A placenta anomáliák kezelésére és komplex kezelésére napi 10 milliliter adagot ajánlunk. Intramuszkuláris alkalmazás módja. A mellékhatások az idegen fehérjéhez kifejezett allergiás reakciók formájában fordulhatnak elő. Óvintézkedések - az injekciókészítés csak fiziológiás oldatban vagy glükózban oldható fel, más oldószerekkel együtt a készítményt nem alkalmazzák. A gyógyszer alkalmazását megelőzően érzékenységre van szükség, mivel allergiás.

Más gyógyszerek alkalmazása csak tüneti lehet. Az alacsony placentáció etiológiai terápiája nem áll fenn, mivel az ágensek nem befolyásolhatják a placenta helyét.

A tercier terápiát igénybe vevõ fizioterápiás kezelést szintén nem ajánlották, mert a gyermek és a méhlepény reakcióját nehéz megjósolni egy ilyen beavatkozásra. Ezért akut időszakban nem alkalmaznak hő- és sugárkezelési eljárásokat.

Az alacsony placentáció alternatív kezelése

Az alacsony placenta kezelésére szolgáló alternatív módszerek nagyon széles körben alkalmazhatók. Az ilyen módszerek akkor is alkalmazhatók, ha a szövődmények megelőzésére nincs diagnózis megnyilvánulása. Ehhez használhat gyógynövényeket és infúziókat, amelyek javítják a méhplazma vérkeringését, mivel gyakran a gyermeknek nincs elég tápanyaga. A leválás és az idő előtti születés veszélyének elkerülése érdekében a használat azt jelenti, hogy csökkenti a hangot és a szimpatikus aktivitást. Ezért a gyógynövények infúziójának beinjekciózása és alternatív eszközökkel történő kezelése a teljes terhesség egészére egészen a születésig tarthat.

 1. A sárgarépa, az alma és a cukorrépa leve nagyon hasznos az alacsony beültetésnél az érfal falának szerkezetének normalizálására és a vérkeringés javítására, hacsak természetesen nincs allergia. A gyümölcs elkészítéséhez fél liter almalétet kell hozzáfűzned, adjunk hozzá egy leves sült répát egy pohárral és egy pohár répacukorral, alaposan keverjünk össze és adjunk hozzá mézet a használat előtt. Adagolás - a pohár pohár felét reggel és este veszik.
 2. A gyömbérből, citromléből és málnaágból származó tea nagyon hasznos a méh trofizmusának javítására és a fertőző komplikációk megelőzésére. Jól hangzik fel a terhes nő teste, nyugtató hatása van, és reggel felerősíti. Naponta körülbelül két literet vesz igénybe, természetesen ha nincs oedema és magas vérnyomás. Ehhez meg kell forralnia a teát a málna gallyakból, forraljuk néhány percig, majd öntsük a teát a csészébe, és adjunk hozzá tíz gramm gyömbért és egy negyed citromlevet. Ezt a teát napi többször is meg kell inni a sima víz helyett, akkor egy kicsit lefeküdhetsz, és lábaidat egy dombra dobhatod, hogy javítsd a méh véráramlását.
 3. A növekvő fertőzés megelőzése érdekében nagyon jó a növényi oldat mosáshoz. Ehhez meg kell venni a tölgy és a fű, alternatív, gőz és meleg fű kérgét, hogy minden nap mossa.

Gyógynövényes kezelést gyakran alkalmazzák, mivel számos gyógynövény jó hatással van a méh, a helyi keringés és a magzat hangjára, miközben szisztémás hatást gyakorol a test nyugtatására.

 1. A St. John's sertés egy növény, amely normalizálja a placenta hajói hangját, és javítja a vérkeringést a méhben, szabályozza az idegvezetést. A gyógytea elkészítéséhez 50 gramm St. John's sörét kell venni, az alacsony lángon 5-10 percen át főzni, majd leszűrni. Ezt a teát naponta háromszor kell inni egy teáskanál, egészen a harminchetedik hetig.
 2. Különösen hatékony az alacsony placentáció szövődményeinek megelőzésében és az infúzió eltávolításának megjelenéséért a csalán részéből. A gyógynövény elkészítéséhez tíz gramm füvet kell tennie, fél liter liter vizet kell öntennie, majd húsz percig húzni, törni és inni. Adagolás - körülbelül egy liter teát kell naponta inni, más folyadékot ellenőrizni az ödéma jelenlétében.
 3. A kalendula tinktúra kiváló tokolitikus hatású gyógyhatású készítmény, amely mellett a vérzés aktivitását is csökkentheti retrocoláris hematóma jelenlétében. Gyógynövény készítéséhez meg kell venni a körömvirág virágait és gyümölcseit, öntsön vizet egy fél liter mennyiségben, majd húsz percig húzzon, törje és inni. Akut időszakban akár napi fél liter tinktúrát is inni, majd naponta kétszer egy evőkanál profilaktikus dózist iszol.
 4. Szükséged van 100 gramm száraz fűes pitypangra és pálmafákra, teát tehet egy liter vízből és egy evőkanálban naponta háromszor italt. A kezelés időtartama négy hét. Ez egy kiváló eszköz a magzati trofizmus normalizálására, mivel kibővíti az ereket és aktiválja az oxigént és tápanyagokat a magzatba.

A homeopátiát az alacsony placentáció kezelésére használják olyan széles körben, mint az alternatív kezelések. És az ilyen módszerek fő előnye a hosszú vételi lehetőség.

 1. Az Arnica egy homeopátiás gyógyszerkészítmény, amely olyan gyógynövénykészítményekből áll, amelyek hatékonyabbak az alacsony placentációban szenvedő betegeknél, amit mechanikai stroke után vérzik. Adagolás a gyógyszer - egy csepp minden két órában az első és a második nap után a tünetek megjelenését, és a további egy csepp naponta háromszor, ellenőrzése alatt pulzusszám - amikor egy tachycardia dózis csökkenthető. Nem volt mellékhatás. Óvintézkedések - ne vegye be, ha allergiás a héjas pollenre.
 2. A Tsinkum valerianikum szervetlen homeopátiás készítmény. Az alacsony placentáció kezelésére használják, melyet az alsó hasi fájdalmak okoznak. Ha ezt a gyógyszert szedik, megakadályozhatja a leválást, ha a gyógyszerkezelés megkezdődik, mielőtt bármilyen tünet megjelenne a kezdeti diagnózisban. A gyógyszer felhasználásának módja az űrlaptól függ. Adagolás cseppek kivétele esetén - egy csepp tíz kilogramm testsúlyra és kapszulák bevitelére - két kapszula naponta háromszor. A mellékhatások a kezek és lábak bőrének hiperémiájával, valamint a hőérzéssel is előfordulhatnak. Óvintézkedések - ne alkalmazzuk egyidejűleg görcsoldókkal.
 3. A Gamamellis az első számú, alacsony placentációjú vagy placenta previa nevű szer. Ez egy homeopátiás gyógyszer, amely javítja a keringést a placentában, és erősíti a kapcsolatot ezen a helyen, ami megakadályozza a hámlasztást. Csepp formájában kiadagolva, és nyolc csepp dózisban alkalmazzuk. Alkalmazási mód - az oldatot 100 ml forralt vízbe kell önteni, és fél órával az étkezés előtt fel kell itatni. A kezelés folyamata naponta kétszer három csepp dózissal kezdődhet, majd egy hónappal később az adagot öt cseppre növelheti, mivel nő a terhesség időtartama. A mellékhatások ritkák, allergiás bőrreakciók lehetségesek.
 4. A Hydra-stice egy homeopátiás szer, amely a sárga-gyökér növényen alapul, ami nagyon hatásos a terhesség megőrzésére a hatása miatt, ami olyan, mint a természetes hormon progeszteron. A gyógyszer normalizálja a vérkeringést, amely még alacsony placentáció esetén is javítja a placenta trofizmusait. A gyógyszer különösen hatásos az édesanyák terhességének késői szakaszában vagy az anya vérszegénységében. A hatóanyagot granulátumokban állítják elő és hat granulátumot adnak be hat óránként. A terhesség előtti terhesség alkalmazása nem ajánlott.

Az alacsony placentáció kezelését nem használják, mivel a méhlepény természetes helyét sem lehet bármilyen fizikai gyakorlattal megváltoztatni. Ami az alacsony placentációjú sebészeti beavatkozást illeti, meg kell mondani a szülés időtartamáról. Gyakran előfordul, hogy az aktív munkaerővel rendelkező alacsony placenta enyhén elválik. Ezután az orvos tapintással meghatározza az egész gyümölcs hólyagot, amely beavatkozást igényel. Ha amniotómiát végez, a magzat lefelé esik a születési csatornán, és még enyhe leszerelés esetén is kompresszió van - leállíthatja a vérzést és a hematoma kialakulását. Így a beavatkozás végrehajtása - amniotomia, ami invazív beavatkozásnak tekinthető, alacsony placentációval. Az egymást követő időszakban az alacsony placenta komplikációkat okozhat a magzati membránok késleltetésében, akkor a méhlepény manuális elválasztása formájában is sebészeti beavatkozást igényel.

Az aktív sebészi kezelés alacsony fokú beültetésének egyéb esetei nem szükségesek.

trusted-source[49], [50], [51], [52], [53]

Megelőzés

Az alacsony placentáció megelőzéséről szólva először fel kell készülnie a terhességre. Ha lehetséges, az első gyermeknek 35 éves kor előtt kell születnie, mert a jövőben fokozódik az ilyen kórtan kialakulásának kockázata. Bármely műtéti beavatkozás a méhre abnormális placentációt okozhat, ezért a terhességet úgy kell megtervezni, hogy a műtét után a méh regenerálódásához szükséges idő telt el. Ha a diagnózis már létrejött, akkor meg kell akadályozni a szövődményeket. Nagyon fontos, hogy többet hazudjunk, ne emeljük ki a súlyokat, ne vezessünk aktív életmódot, kizárjuk a stresszt és enni is. Végtére is, a rezsim bármilyen megszegése elvezethet.

trusted-source[54], [55], [56], [57], [58], [59], [60]

Előrejelzés

Az alacsony placentációjú normális gyermek prognózisa nagyon jó, mert a probléma nem annyira nagy, és a komplikációk helyes fellépése elkerülhető.

Alacsony placentáció terhesség alatt - ez nem annyira szörnyű diagnózis, mint első pillantásra. Ez egy patológia, amelyben a méhlepény egy ismeretlen helyre kapcsolódik. Veszélyeztethető a vérkeringés és a magzati hypoxia, vagy a szülési szövődmények kockázata. De a patológia gyakran nem jelentkezik a terhesség alatt, és minden jól végződik. Ha ilyen patológia tünetei vannak, akkor csak ebben az esetben alkalmazzák a kezelési intézkedéseket.

trusted-source[61], [62], [63], [64], [65]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.