^

Egészség

Az endokrin rendszeri betegségek és az anyagcserezavarok (endokrinológia)

A veleszületett hypothyreosis kezelése

A végső diagnózis óta kialakult a veleszületett hypothyreosis kezelésére vonatkozó terv. A kezelés a betegség formájától és annak tüneteitől, a beteg korától, a társbetegségek jelenlététől függ.

A veleszületett hypothyreosis diagnózisa

Az újszülöttekben a genetikai kórképek kimutatása a baba születését követő első héten történik. Az újszülött állapotának Apgar skála alapján történő diagnosztizálására.

A veleszületett hypothyreosis tünetei és formái

A pajzsmirigy fejlődésének genetikailag meghatározott rendellenességei különböző korúakban diagnosztizálhatók, a betegség súlyosságától és formájától függően. Aplasia vagy súlyos hypoplasia esetén a betegség tünetei a csecsemő életének első hetében észrevehetők.

A veleszületett hypothyreosis: okok, patogenezis, következmények, prognózis

Az orvosi statisztikák szerint a veleszületett hypothyreosis prevalenciája 5000 esetenként 1 eset. A betegség körülbelül 2,5-szer gyakoribb a lányoknál, mint a fiúknál. 

Calcification: Mi ez, hogyan kell kezelni?

Az emberi test valamennyi biogén makroelemének közül a kalcium aránya - a hidroxi-apatit csontszövetek kristályai formájában - a legjelentősebb, bár a vér, a sejtmembránok és az extracelluláris folyadék kalciumot is tartalmaz.

Myxedema felnőttek és gyermekek körében: preetybial, primer, idiopathic

Endocrinology myxedema Úgy véljük, a legsúlyosabb formájában a pajzsmirigy diszfunkció és hipotireózis kifejezve egy kritikusan alacsony szintű pajzsmirigy hormon szintézis, vagy annak teljes megszűnését.

Miért van a testhőmérséklet alacsonyabb, mint 36, 35,5: ami azt jelenti, hogy mit kell tennie?

A személy homeothermikus, azaz melegvérű, állandó hőmérséklete van, amely napközben + 36,5 ° C-tól + 37 ° C-ig terjed. De bármelyik hőmérséklet ezen a tartományon belül vagy fölött abnormális. 

Az agyalapi mirigy prolaktinomaja a nőknél, terhesség és férfiak esetében

Az agyalapi mirigy elülső lebenyének hormon-aktív daganata prolaktinoma. Figyelembe kell venni a megjelenését, a kockázati tényezőket, a tüneteket, a diagnózis és a kezelés módját.

Oxronoz

Az orkokronizmus viszonylag ritka örökletes betegség, amely a testben lévő anyagcserezavarokhoz társul. Az okrónikus betegségben szenvedő személynél megfigyelhető a homo-gentináz enzim tartalmának hiánya: ez homogizeninsav sűrűségét okozza. Külsőleg ez a bőr árnyékában, a szem szaruhártyájában bekövetkező változás,

A kalcium hiánya nőkben, férfiakban és gyermekekben: jelzi, hogyan kell pótolni

Milyen gyakran, miután érzékenyen éreztük magunkat, azon okokat keressük ott, ahol nincsenek jelen. A problémáinkat egy szennyezett környezetre, rossz időre, gondatlanságra és ellentétes alkalmazottakra stb. Próbáljuk hibáztatni. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.