^

Milyen vizsgálatokat végeznek a terhesség alatt?

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Ami a terhesség alatt végzett vizsgálatokat illeti, a jövő anyja meg fogja találni a női konzultáció során, amikor regisztrál. Az analízis átadásához nincs szükség egyszerre a terhesség idejére, mint a terhesség minden feltételére, az elemzések listája más.

Az elemzések és azok sorrendjének megértéséhez össze kell állítania az alapvető elemzések naptárt. Számos teszt leadása miatt sok jövőbeli anya lassan regisztrálna egy női konzultáció során, ami nagyon bizonytalan és veszélyes. A tiszteletlen magatartás nemcsak a nők egészségét károsíthatja, hanem a magzat kialakulásában is sérthet.

Ha egy nő orvosával folytatott megbeszéléseit regisztrálja, alapvető vizsgálatokat kell benyújtani:

 • az általános vérvizsgálat, a cukor vérvizsgálata, a vérlemezkék aránya;
 • vizeletvizsgálat, vizeletvizsgálat fehérje jelenlétére;
 • a baktériumok vizeletének elemzése;
 • vérvizsgálat a vércsoport és Rh faktor meghatározására;
 • vérvizsgálat a HIV, a szifilisz, a hepatitisz meghatározására;
 • az antitestek és a fertőző betegségek vérvizsgálata;
 • a hüvelyi nyálkahártyák kenetje a citológiában.

Ezeket a vizsgálatokat 5-11 hetes terhességi periódustól kapják, de a tesztek többségét a terhességi ellátás során többször is meg kell tenni, különösen fontos időpontok a következők: 19-21 hét, 29-30 hét. A magzat genetikai rendellenességeinek meghatározásához genetikai elemzést végzünk a magzati fejlődés 11-13 és 16-20 hetében.

A nők tökéletes erős egészségügyi korunkban, szinte nem. Ha a jövő anyája krónikus patológiák, szervek és rendszerek szövődményei terhesség alatt, akkor gyakrabban kell vizsgálatokat végezni. A terhesség alatt jelentkező szövődmények elkerülése érdekében a terhesség megerősítése után a lehető leghamarabb regisztrálnia kell, de legkésőbb a sikeres felépítést követő harmadik hónapban.

Kötelező vizsgálatok a terhesség alatt

A kötelező terhességi teszteket mind a jövőbeli anya beiratkozásakor, mind később a terhesség bizonyos szakaszaiban végzik. Ez szükséges az anya és a jövőbeli gyermekek egészségi állapotának megfigyelésére.

Kötelező tesztek, amelyeket egy nőnek terhesség megállapítása során el kell végeznie:

 1. Mérjük meg a medence csontjainak méretét. Ez fogalmakat ad a medence méretéről, és segít elkerülni a terhesség és a szülés alatt bekövetkező szövődményeket, ha a csontok túl keskeny vagy lapos üregűek lehetnek.
 2. Mérje meg a súlyt. Ez egy szükséges intézkedés a lehetséges szövődmények (gestosis, kicsi vagy túlzott magzati súly) előrejelzésére, a várandós nő egészének állapotának felmérésére. A női konzultáció során minden orvosi látogatás során lemértek.
 3. Mérje meg a vérnyomást. Ez segít megelőzni a gestosis, hypertoniás krízis, VSD kialakulásának kockázatát. Megtörtént minden nő látogatása során.
 4. Kerítés anyag általános vérvizsgálathoz. Ezután 25, 32, 38 héten leadódik. Lehetővé teszi a belső folyamatok megfigyelését a szervezetben, megakadályozza a vérszegénység kialakulását, rejtett gyulladást tár fel.
 5. A vércsoport és a rhesus meghatározására szolgáló anyaggyűjtemény.
 6. Az anyag mintavétele a vércukorszint meghatározására.
 7. Anyaggyűjtés a vér koagulálhatóságának meghatározására (koagulogram).
 8. Vérvétel a szifilisz elemzéshez.
 9. Vérvétel a HIV-teszteléshez.
 10. Vérvétel a HBs-antigén jelenlétére.
 11. Végezzen el általános vizeletvizsgálatot.
 12. Anyag átvétele a hüvelyi nyálkahártyától a citológiaig.
 13. Az uretrális csatornából és az anusból vett anyagot, ha van esély az STD-re.
 14. Készítmények bakteriológiai vetésének elvégzése a hüvelyből az STD-ken.
 15. Tartály vetés az orrüregből Staphylococcus aureus jelenlétére.
 16. Székletminták összegyűjtése a helminta tojások jelenlétének meghatározására. Ez egyszer, a női konzultáció során történik.
 17. Az SPL végrehajtása. Előadja, hogy erősítse meg a méhen belüli terhességet, hogy tisztázza a placenta kapcsolódási pontok, hogy meghatározza annak lejárata, a diagnózis egyértelmű genetikai rendellenességek, magzati rendellenességek, monitorozása magzat növekedését és fejlődését, és más biofizikai jellemzőit. A diagnózist az ultrahang készülék 10-14, 20-24, 32-36 héten keresztül végzi.

A terhesség alatt kötelezően elvégzett kötelező vizsgálatokat az állami egészségügyi intézményekben teljesen ingyenesen kell elvégezni. Ha valamilyen oknál fogva nem bízik az állami hatóságokban, akkor minden szükséges teszt elvégezhető a magán klinikákon, amelyek laboratóriumi és diagnosztikai szolgáltatásokat nyújtanak, de egy tapintható fizetésre.

trusted-source[1]

Ki kapcsolódni?

A terhességi tesztek ütemezése

A terhességi tesztek ütemezése minden komplikált terhességgel rendelkező várandós anyák számára az egyik, a különbségek csak szövődmények vagy vitatott vizsgálati adatok esetén lehetségesek.

A terhesség 0-12 hetes korában a nőt a női konzultáció során a számlán nyilvántartásba veszik, és a következő teszteket nevezik ki:

 • A vese vizeletének átadása a vesék működésének általános elemzéséhez és ellenőrzéséhez.
 • TORCH-fertőzés elemzése.
 • Elemzés elvégzése az urogenitális fertőzések azonosítására az orvos vallomása szerint.
 • A hüvelyi kenet a mikroflórán.
 • Egy általános, biokémiai vérvizsgálat elvégzése, a vércukorszint meghatározása a vérben, meghatározva a vér koagulálhatóságát.
 • A terhes nő vércsoportjának és rezisztenciájának meghatározása.
 • Az AIDS (HIV), hepatitis B és C, szifilisz elemzésének lefolytatása.
 • Javasoljuk, hogy látogasson el a specializált orvosok - fogorvos, terapeuta, ENT orvos - kezelésére a lehetséges betegségek, és nem bonyolítja a terhesség.

12-14 hetes a kismama van rendelve az első ultrahang-vizsgálat, amely meghatározza a szakaszában a terhesség, hogy hány magzat a méhben, valamint annak meghatározására, hogy vannak-e hibák a születendő gyermeket.

16-18 héten belül egy "hármas tesztet" írnak fel - a kromoszóma rendellenességek és a fejlődés egyéb rendellenességeinek kimutatása céljából. Határozza meg az AFP, hCG, NE szintjét. Szükség esetén adjunk hozzá egy további irányt az amniocentézisre, ha a magzat súlyos patológiás gyanúja merül fel.

24-26 héten egy második ultrahangvizsgálatot végeztünk, hogy több információt kapjunk a baba felépítéséről, meghatározzuk a szexet, pozíciót, prezentációt, értékeljük a placentát. Továbbá a várakozó anya vért adományoz egy általános elemzéshez, hemoglobinhoz, ferritinhez.

33-34 héten belül az orvosi rendelvény szerint végezzük el a dopplerográfiát - a méhszervi hajók állapotának, a méhlepény és a magzat vérkeringésének felmérésére. Ez szükséges a méhen belüli oxigén éhség időben történő kimutatásához a csecsemőben. A kardiotokográfiát is mutatják (az orvosi rendelvény szerint). Ez a tanulmány lehetővé teszi a méhösszehúzódások és magzati szívrohamok szinkronicitásának értékelését.

Abban 35-36 hetes ismételt vizsgálatok lesznek, mint az első felében a változékonyság - felismerni szifilisz, AIDS, TORCH fertőzések is foglalkozott hüvelyi kenetet a növényvilág, a biokémia és a teljes vérkép, vizeletvizsgálat. Az ultrahangvizsgálatot végezzük a gyermek közelítő súlyának, a magzatvíz mennyiségének kiszámításához és a placenta állapotának értékelésére. Ha a terhesség fizikailag megy végbe, a várandós anyának minden héten meg kell látogatnia az orvosát a szállítás előtt, és vizeletbe kell vennenie egy általános elemzést.

A terhesség 1. Trimeszterében végzett vizsgálatok

A terhesség első trimeszterében végzett elemzések a női konzultáció során történő regisztrációkor a lehető leghamarabb be kell nyújtani. A nőgyógyász első látogatásakor a következő vizsgálatokat kell előírni:

 • Adományozni az AIDS-et. Vér átadására a szifilisz kimutatására.
 • Legyen vérvizsgálat a hepatitis B és C kimutatására.
 • Adományozni vért a hormonok fenntartásához (a "hormonális tükör").
 • Adományozni vért a vércsoportnak és a rhesusnak. Ha kiderül, hogy egy terhes nő negatív Rhesus-szal rendelkezik, és a gyermek apja pozitív, akkor a várandós anyának vérre kell vennnie az antitesteket kéthetente.
 • A vér biokémiai adományozásához.
 • Töltsön át egy kenetet a hüvely mikroflórájára.
 • Kézi a vizeletben egy általános elemzést.
 • egy ultrahang irányba által kibocsátott 10-12 hetes terhesség, hogy egy ötlet a magzatok száma a méhben, hogy megakadályozzák az esetleges patológiai a magzat és az anya reproduktív rendszer, kivéve a kromoszóma-rendellenességek és a méhen kívüli terhesség.
 • TORCH-fertőzésre (rubeola, herpesz, cytomegalovírus, toxoplazmózis, klamidia) végzett vizsgálatokra is szükség van.
 • Mielőtt minden orvoshoz fordulna, vizeletre kell venned egy általános elemzést a vizeletürítés monitorozásához.
 • Húzza át az EKG-t.
 • Szintén szükséges konzultálni más kapcsolódó szakemberekkel - terapeuta, oculista, ENT orvos, fogorvos.

trusted-source[2], [3], [4], [5], [6]

A terhesség második trimeszterében végzett elemzések

A terhesség második trimeszterében végzett elemzések néhány hete, a második trimeszter pedig 13, és 24 hétig tart.

A 14-18 hetes nevezi AFP vérvizsgálat - kimutatására magzati fejlődési és kromoszóma-rendellenességek (Down-szindróma, velőcső betegség, hydrocephalus, Morthal szindróma, akromegália és más súlyos betegségek).

24-26 héten át az ultrahangos gépen egy második tervezett vizsgálatra van szükség. Ez szükséges a szervek és rendszerek rendellenességeinek megcáfolására, a jövőbeni baba nemének meghatározására, a placenta felmérésére, a kötődés helyére.

Ezenkívül a második trimeszterben további vizsgálatokra van szükség, amelyek az anya és a gyermek egészségi állapotát mutatják - véradást adnak a hemoglobinszint meghatározására, hogy ne hagyják el az anémia kialakulását. A női konzultáció minden túrázása előtt vizeletre kell venned egy általános elemzést a vesék megfigyelésére, és nem szabad elfelejteni a rejtett gyulladásos folyamatot.

Az orvos bizonysága szerint a dopplerography előírható a méh vérkeringésének felmérésére, a méhlepény és a magzat edényeinek átnézésére. Ha van egy szükség, hogy az EKG, a doktor tanácsait végén a harmadik trimeszterben felírni cardiotocography (megítéléséhez a ritmust méhösszehúzódások és a pulzusszám a gyermek).

trusted-source[7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

A terhesség harmadik trimeszterében végzett vizsgálatok

A terhesség harmadik trimeszterében végzett vizsgálatok alapvetően megismétlik azokat a vizsgálatokat, amelyeket a várandós anya 1 trimeszterben adott. Ez a vizsgálat a HIV antitestek szifilisz, hepatitis B és C is szükség van, hogy feladja a közös vérvizsgálat, amely szerint az adatok láthatók az összes fiziológiai változások a női test és a vércukorszint megfelelő hemoglobin.

A vizelet elvonása az általános analízis során a terhességet felügyelő orvos minden látogatása előtt szükséges. A vizelet összetételéről korai stádiumban lehet felismerni bizonyos betegségeket. Például, ha fehérjét azonosít a vizeletben, megítélheti a nephropathia, a gestosis, a diabetes mellitus. Ezek a betegségek megnehezítik a terhességi folyamatot, és veszélyeztethetik a meg nem született gyermek életét.

A terhesség harmadik harmadában a várandós anyát nőgyógyászati vizsgálatnak kell alávetni, hogy az anyagot bakteriológiai kenetre vigye. 38-40 héten belül egy másik nőgyógyászati vizsgálatot végeznek a méhnyak vizsgálatára. A méhnyak állapota szerint a nőgyógyász következtetést von le a szülés körülbelüli időpontjáról.

Minden egyes látogatás az orvos várandós anya van szükség, hogy megmérjük azt a nyomást, haskörfogat, magassága állandó méh, hallgatni a magzati szívverés, lemértük, és a súlygyarapodás ellenőrzési folyamat ideje, hogy a feltételezett preeclampsia vagy magzati fading.

A dopplerográfiát csak olyan esetekben végezzük, amikor a terhesség túlterhelésének gyanúja merül fel. Ezzel a módszerrel, hogy információt kapjon az állapota a vérkeringést a méh placenta vér áramlását, és forgalomba a gyermek, és ami a legfontosabb - így lehet tanulni, anélkül, hogy akár a oxigénhiányos a magzat.

A kardiotokográfiát az indikációk szerint is végezzük, ha fennáll a magzati ismétlődés gyanúja. Ezzel a módszerrel a jövőbeli gyermek állapotát is értékelik, hogy kizárják az oxigén éhínséget.

Ultrahang esetén számolják ki a gyermek súlyát, következtetéseket vonhatnak le a placenta helyzetéről, megjelenéséről, állapotáról, a fejlődési rendellenességek hiányáról a magzatban.

trusted-source[14], [15], [16], [17], [18], [19], [20], [21], [22]

A férfiak elemzése a terhesség alatt

A terhesség alatt a férfiak elemzése nem különbözik a terhesség megtervezése során elvégzett vizsgálatoktól. Az a férfi, aki még ezt sem gyanítja, gyakran a fertőzés hordozója, így a betegség nem kerül át a feleségre vagy a jövőbeli gyermekre, hanem időben meg kell tennie minden szükséges vizsgálatot.

 • Ha nincs adat vércsoport és Rh férfiak, meg kell felelnie, ezek a tesztek (ha hím Rh-pozitív, az anya negatív, akkor nagy a kockázata a meg nem felelés rhesus magzat és a terhes nő, és ez rontja a terhesség alatt).
 • Az embernek szintén elemeznie kell a TORCH fertőzések és egyéb veszélyes rejtett fertőzések jelenlétét még akkor is, ha az elemzést a gyermek elképzelése előtt végezték el. Különösen fontos, ha a pár folytatja a szexuális életet a terhesség alatt, és nem használ fel kontakt fogamzásgátlókat.
 • Emellett az embernek ismételten adományozni kell a HIV-et és az AIDS-et a felesége terhessége alatt.
 • A baktériumok kenetét is át kell adni az orrból (kizárni a Staphylococcus aureus szállítási lehetőségét, és ha szükséges, kezelni a fertőzést).
 • Ha a terhesség előtt nem végeztek genetikai vizsgálatot, akkor az orvos tanúsága szerint hordozzák a terhes nővel együtt.
 • Emellett az embernek szüksége van fluorográfiával a koncepció előtt és a koncepciót követő hat hónapon keresztül, hogy kizárja a tüdő tuberkulózisának és az anya és a meg nem született gyermek fertőzésének lehetőségét.

trusted-source[23], [24], [25], [26], [27], [28], [29], [30], [31]

A terhesség alatti analitikai normák

A terhesség alatt végzett vizsgálatok normái arra utalnak, hogy a magzati csapágy fiziológiásan történik. Nem kétséges, hogy a tesztek eredményei jóak, ismernie kell a normáikat. Nem lehet teljesen megérteni az elemzések mutatóit, jobb, ha az orvos ezt teszi.

A hüvelyből származó kenetnek köszönhetően növelheti a fehérvérsejtek számát a nyálkahártyán - a látómezőben 15-20. Az adott elemzés a női konzultáció elsődleges referenciáján, 30 és 36-37 héten van. Az elemzést akkor is meg kell adni, ha aggodalmas fájdalmat észlelünk az alsó hasban, és a szaggatott színek és szagok hüvelyéből megváltoztatják az elvezetést.

Általában, egy mintában a vizelet terhesség alatt nem tartalmaz fehérjét, cukrot, baktériumok, nyálka, a fehérvérsejtek hagyjuk 1-2 elől, eritrociták - 1 a látómező, hámsejtek - 1-2 elől, vizelet fajsúlya - 1010- 1030. A vizeletben a sóösszetevők szintjének emelése a húgyúti rendszert érintő problémákat jelzi. A vizeletben lévő ketonok a toxikózis kezdetét jelzik.

 • Az eritrociták normája a vérvizsgálatnál 3,8-5,5 / 10 12 / l.
 • A hemoglobin normája 120-140 g / l.
 • A hematokrit normája 35-45%
 • Az eritrociták eloszlási szélességének normái 11,5-14,5%
 • A vérlemezkék normája 180-320, 10 9 g / l.
 • A leukociták normája 4,0-9,0, 10 9 / l.
 • A limfociták normája 25-40%
 • Monociták, eozinofilok, bazofilek, éretlen sejtek 5-10%
 • A granulociták normája 47-72%
 • A monociták normái 4-10%
 • ESR - 35-45 mm / óra

Szabványok a hüvelyi kenethez a mikroflóra meghatározásához.

 • Hámsejtek - a látómezőben legfeljebb 15, a szám növekedése gyulladást jelez.
 • Leukocita sejtek - akár 7-10-ig a látómezőben.
 • Erythrocyte sejtek - legfeljebb 2 a látómezőben.
 • Nem szabad a bakteriális környezetet a kenetben, megengedett egy keskeny mágnescsík.
 • A hüvelyben lévő kenetben lévő dara mérsékelt térfogatban legyen.
 • Gonococci, Trichomonas, Chlamydia, gombák a kenetben eltérnek a normától.

A terhesség alatt végzett vizsgálatok magyarázata

A terhesség alatt végzett vizsgálatok lehetővé teszik, hogy fokozatosan megfigyeljék a nő testében bekövetkező változásokat a terhességi időszak egészében.

Vérvizsgálat.

 • A hemoglobin normái a várandós nő vérében 110-140 g / l között mozognak. A mutatók csökkenése a vérszegénységet jelzi.
 • A hematokrit százalékos aránya nem lehet kevesebb, mint 35-45%, alacsony indikátor határozza meg a vas hiányának mértékét a vérben.
 • Eritrocita tömeg. A vörösvérsejtek mennyisége a normálérték szerint 3,5-5,0 / 10 l / l. Terhes nőknél ez a mutató kissé alacsonyabb.
 • A leukociták százalékos aránya. Normális esetben a fehérvérsejtek aránya 4-10,5 10 9 literrel. A harmadik trimeszterben az indikátor némileg megnőhet, de ez normálértéken belül van.
 • A limfociták százaléka negyede (25%).
 • A bazofilek aránya 0,2%
 • Az eozinofilek százalékos aránya 1,5%
 • A monociták aránya 4,5%
 • A vérlemezkék százaléka 180-320 / 10 9 liter.
 • Az ESR a terhes nőknél nő, de ez a norma.

Különös figyelmet kell fordítani az alábbi mutatókra a vérvizsgálat során:

 • A glükóz százalékos aránya. Terhes nő esetében a normálérték 3,3-4,4 mmol / l.
 • A fehérjék aránya: az albumin 25-50 g / l.
 • A nitrogénbázisok aránya: karbamid - 2,5-8,3 sóoldat / l. és a kreatinin 45-115 μmol / l.
 • Az enzimek százalékos aránya: lúgos foszfatáz (APF) 25-90 NE.

A vizelet terhesség alatt végzett analízisében a következők lehetnek:

 • A vizeletben kis mennyiségű fehérjefrakció megengedett, legfeljebb 0,033 g / l. A 32. Héten a vemhesség és a fehérje a vizeletben a vesék patológiáján tanúskodik, és az lehet a méhlepény funkciójának elnyomásának, a születés előtti születésnek, a halvaszületésnek.
 • A baktériumok jelenléte. A terhes nők gyakori eltérése a gyulladásos folyamatot jelzi a vesékben.
 • A foszfát jelenléte a vizeletben minimális, ez a magzati csontváz fejlődési folyamatának köszönhető. Ha a vizeletben a sók aránya nagyon magas, akkor ez jelzi a vesék problémáit.

Ha az analízisben bármilyen eltérés tapasztalható a terhességben, akkor speciális szakemberrel kell kezelni és felügyelni. Bizonyos esetekben jobb, ha a megőrzésre, és a szállítás előtt az orvosok folyamatos felügyelete alatt áll.

trusted-source[32], [33], [34], [35], [36], [37], [38]

Rossz tesztek a terhesség alatt

A rossz terhességi tesztek egyáltalán nem egy mondat. Ha az elemzések nem felelnek meg a megállapított szabványoknak, előfordulhat, hogy konzultálnia kell egy hozzá kapcsolódó szakemberrel, és további kezelést igényel. Annak megértéséhez, hogy melyik mutató veszélyes és melyik nem, tudnia kell, hogy melyik trimeszterben vagy a terhesség hetekor milyen változásokat rögzítettek.

Az első trimeszterben, amikor a várandós anya a legtöbb tesztet adta, sok kérdés merül fel, ha az eredmények nem felelnek meg a normáknak. Tehát az általános vérvizsgálat eredményei szerint rejtett gyulladásokról, a hemoglobin csökkenéséről tudhat meg róla, és ez a magzat oxigén-éhezéséhez vezethet. Ilyen helyzetekben vas-készítményeket és vitamin-étrendet írnak elő. A vérlemezkék számának csökkenésével szintén meg kell határozni az okot, és el kell rendelni a kezelést, mivel a vetélés valószínűsége nő.

Ha a biokémiai analízisben eltérések vannak - a cukor megjelenése a vérben, kérjen tanácsot egy endokrinológustól, aki speciális kezelést fog előírni. A fehérje, a baktériumok, a vörösvérsejtek, a fehérvérsejtek megjelenése sürgős kezelést is igényel - ez az egyetlen módja a súlyos szövődmények kizárásának.

A tesztek eredményeit, amelyek a fejlődő magzatot jelzik, egy idő után meg kell ismételni. Egy speciális kockázatcsoport olyan családokból áll, ahol az ilyen rendellenességek örökletesek, vagy már vannak fogyatékos gyermekek a családban.

A baktériumok kimutatása a hüvelyi kenetben azt sugallja, hogy be kell állítania a mikroflórát, és speciális kezelést kell végrehajtania a születési csatornára való felkészítés és a gyermek fertőzésének megakadályozása érdekében.

A TORCH-fertőzésre, hepatitiszre, szifiliszre és HIV-re vonatkozó pozitív vizsgálatok különleges óvintézkedéseket tesznek szükségessé a terhesség kezelésére és a korrekciós kezelésre. Sok esetben, az orvosok helyes taktikájával és a terhesség megfelelő kezelésével születnek meg egészséges, fejlődési kórták nélküli gyermekek.

trusted-source[39], [40], [41], [42]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.