^

A D-dimer terhességi vizsgálata

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 29.11.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Javasoljuk, hogy figyelmen kívül hagyjuk a D-dimer terhességi vizsgálatát.

A D-dimer a fibrin lízisének termékeire vonatkozik, amely a trombus része. Az elemzés lehetővé teszi, hogy megtudja, fennáll-e a jövőbeli anya felgyorsult trombus képződése. A vér vétele előtt ajánlatos, hogy ne folyjon folyadékot és ételt legalább 12 órán keresztül.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

A D-dimer normál értékei terhes nők számára

  • Az első trimeszter 750 ng / ml.
  • A 2. Trimeszter 1000 ng / ml.
  • 3. Trimeszter - legfeljebb 1500 ng / ml.

A D-dimer terhesség növekedése

A szint emelkedése a vérrögképződés fokozott kockázatát jelzi, és számos betegség megelőzheti ezt:

  • A diabetes mellitus jelenléte.
  • A húgyutak betegségeinek jelenléte.
  • A preeclampsia megerősítése.
  • A fertőző betegségek megerősítése.
  • Májbetegségek jelenléte.
  • A placenta korai leválása és a vetélés veszélye.

A D-dimer a terhesség alatti normálérték alatt van

Ha a D-dimer szignifikánsan alacsonyabb, mint a terhes nők normája, ez már jelzi, hogy az életképtelenné váló vérzés valószínűsíthető vérösszehúzhatósága csökken. Ilyen esetekben kórházi kezelésre, a hematológus konzultációjára és a koagulánsok kezelésére van szükség. Különösen fontos, hogy a D-dimer analízisét közvetlenül a szülés előtt elvégezzük, amikor a vérveszteség ténye visszafordítható, és komplikációk esetén gyors segítségre van szükség.

trusted-source[12], [13], [14], [15], [16]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.