^
A
A
A

Tippek az arcmasszák használatához

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A maszkok a leggyakoribbak az arc bőrén, otthon végzett gondozással. Vannak maszkok a különböző típusú bőrre. Sok nő úgy véli, hogy a maszkok kevésbé hatékonyak, mint a krémek, és teljesen hiába. Ha maszkot rendezel be és rendszeresen alkalmazod, akkor a pozitív eredmény nem fog sokáig tartani.

A maszkok használata a következő: aktiválják az anyagcsere folyamatait a bőrben, táplálják, puhítják, tonizálják a bőrt. Van egy maszk, amely eltávolítja a szem fáradtságát, feszültségét, visszanyeri a bőrt az ifjúságnak és az egészséges színnek. A maszkok összetétele természetes vitaminokat, nyomelemeket és ásványi sókat tartalmaz. A maszkok még nagyobb gyógyító hatást eredményeznek a kurzusok használatával, azaz hetente 2-3 maszkot. Összesen egy hónapon belül 12-15 maszkot lehet készíteni.

A maszk mindig a megtisztított bőrre kerül. Ha száraz, először kenje meg egy krémmel. A zsíros bőrű nőknek le kell mosniuk az arcukat, vagy dörzsölni, majd maszkot alkalmazni. Egy érettebb korban a maszk alkalmazása előtt törölheti az arcát hígított borral, gyümölcslevekkel, tejjel, gyógynövények infúzióval vagy sózott vízzel. Ajánlott továbbá a gyógynövények (menta, hárs, kamilla) fűszerkeverékekkel való tömörítése. Ezek az eljárások törlik a bőrt és előkészítik a maszkolásra.

Vastag maszkot lehet felhordani az arcra, egy speciális spatulával. Ha nincs, vagy kényelmetlen, nem tilos az ujjával működtetni. Ha a maszk folyadék, akkor a bõrre egy pamut törlõvel kerül alkalmazásra. Használhat egy darab gézöt, melyet 2-3 rétegben hajtogat. Ebben be kell vágni a szem és az orrnyílások lyukakat, áztatni a megoldással, majd az arcra és a nyakra helyezni.

A terápiás készítményt a dermális vonalakra alkalmazzuk alulról felfelé és 15-30 percig tartjuk. A maszk alkalmazása után nem szabad beszélgetni és mosolyogni. Távolítsa el a maszkot lehet egy vattapálcát, áztatott vízben vagy citromlé, vízzel hígítva. Meleg vízzel mossa le.

Ne tartsa a maszkot hosszabb ideig, mint a megadott idő, különösen akkor, ha a kompozíció kiszáradása kemény kéreggé válik az arcon. Kivételt jelenthet a paraffin maszk, olajjal és víz hozzáadásával, vagy más módon egy "fekete" maszkkal. Más esetekben az eljárás időtartamának növekedése ellentétes hatást fejthet ki: a bőr megnyúlt, fáradtság érzés.

Maszkokat alkalmazzon a szezon, az életkor és a bőr állapotának megfelelően. Sok maszk létezik: lehet tápláló, tonizáló, zsírtalanító, lágyító, nyugtató, szárító és egyéb.

Ne feledje, hogy a citromlé fehéríti a bőrt és szűkíti az arc pórusait, a só csökkenti a duzzanatot, a méz stimulálja és frissíti a bőrt. Az alma frissen kinálja a bőrt és megfiatalítja. A savanyú káposzta nagyon hasznos a pattanások és az olajos bőr számára.

Az élesztők kezelik az aknét, rugalmasságot biztosítanak. Olívaolaj - számos kozmetikai összetevő elengedhetetlen összetevője, sima korai ráncokat sima.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.