^
A
A
A

Nő hormonok a férfi testben: befolyás és szerep

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A női hormonok nagyon fontos szerepet játszanak a férfi testben, nem kevésbé fontos, mint a testoszteron a női testben. Sajnálatos módon nagyon kevés vizsgálatot folytattak erről a témáról, így a férfiak sportéletében a női hormonok szerepét tisztességes befogadással lehet beszélni. Minden női nemi hormon ösztrogént és progesztint tartalmaz.

Ösztrogén, kombinálásával ösztradiol, ösztriol és az ösztron, a legaktívabb és szignifikáns hossza számunkra először, hogy azt a képességét, hogy kapcsolja a felesleges tesztoszteron a perifériás szövetekben (különösen a test zsírtartalmának és a máj). A progesztinek közül a progeszteron a legfontosabb a témánk szempontjából. A nőstény testben lévő ösztrogén a mellékvese és a petefészekben termelődik; a férfiakban a férfi nemi hormonok feleslege ösztradiolvá alakul. A vérben a legtöbb ösztrogén kötődik a globulinhoz - az SHBG, amelyhez a tesztoszteron kötődik.

A túlzott vagy ösztrogén hiánya a férfi test csökkenti az ív aktivitását a hipotalamusz-hipofízis-herék, és ezáltal csökkenti az tesztoszteron termelését. Az ösztrogének szintjének túlzott mértékű emelkedése az ember véréről kezdődik, önmagában, 45-50 évvel kezdődően. Együtt mi történik egyidejűleg kor csepp tesztoszteron termelés növelését, ez vezet a különböző és nagyon kellemetlen tünetek - ezek a problémák vannak a szív- és érrendszer, memória, összefüggő betegségek a gyengülő immunrendszer és az életkor gynecomastia.

Furcsa, amint úgy tűnhet, ugyanakkor a hangulat és az általános vitalitás növekedése kísérletileg megfigyelhető az ösztrogénnek a férfi organizmusra gyakorolt hatása alatt. Igen, és a férfiak szexuális aktivitásának növekedése az anabolikus szteroidok bevétele során, egyes tudósok magas ösztradiol szinttel társulnak. Van pozitív hatása is az emelkedett ösztrogénszint a férfiak vérében, nem semmiben, hanem a legszentesebben - az izomtömeg növekedésével. Ez a hatás azzal jár, hogy az ösztrogének fokozzák a növekedési hormon szintjét és az inzulinszerű növekedési faktort a szervezetben. A dolog itt, ismét a tesztoszteron és az ösztrogének aránya - egy bizonyos szint alatt - rossz, és magasabb - még rosszabb. Az androgének ösztradiolvá történő átalakulási képessége számos más hasznos tulajdonsággal jár: az ízesítő készítmények lényegesen jobban elősegítik a glikogén felhalmozódását a sejtek által, mint azok nem aromatizálható társaik; az ilyen gyógyszerek alkalmazása androgén receptorokhoz vezet, ami szintén fontos.

A progeszteron pontosan ugyanaz a történet. Ez a hormon valami a tesztoszteron és az ösztradiol között. A progeszteront a mellékvesekéregben állítják elő, de a női testben való kialakulásának fő helyszíne a sárga test.

A progeszteron nyugtató hatást gyakorol a központi idegrendszerre, és segíthet a korai ejakulációban szenvedő férfiaknak a szexuális problémáik megoldásában. Ezenkívül egyes sportolók a progeszteront fokozzák az izomnövekedés növelése érdekében - az étvágy felszívódik, és a víz, valamint a testben lévő nátrium, késlelteti. Mindez azonban igaz, ha a progeszteron szintje a férfi vérében nem haladja meg a bizonyos értéket. A túlzott progeszteron nem kevésbé szomorú következményekkel jár, mint az ösztrogén feleslegessége: ez ugyanaz a gynecomastia és az izomtömeg csökkenése, stb. Kockázata. és hasonlók.

A fentiek közül melyik kell? A női nemi hormonok lehetnek a férfiak és más emberek, és az ellenség, mindegyik az arányuk a vérben és a tesztoszteron mennyiségével. Félsz ízesítő és progesztagén anabolikus szteroidok nem lehet - rovására fordult a női hormonok, akkor sokkal hatékonyabban működhetnek, mint a nem aromatáz társaik. A legfontosabb dolog az, hogy tudjuk, mikor kell megállnunk, hogy ne lépjünk át ezen a vonalon, miután a barát ellenségré változik.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.