^
A
A
A

Húzni a keresztlécen

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Mester ezt a gyakorlatot

A srácok általában azért ne kerüljenek fel a keresztlécre, mert az egyik oka: ez nehéz gyakorlat. Ha még egyszer nem tudsz magadra húzni, akkor kínos, hogy még egy keresztlécen is felmászik. Nem könnyű elfelejteni a szörnyű iskolai emlékeit a testnevelési órákról: a karcsú kezekről és a nevető osztálytársairól.

De ha nem sikerül legalább 10 pull-up-ot elvégezni ideális módon, vagy 3-4 éve nem csináltad ezt a gyakorlatot, akkor fel kell találnod. A felhúzás a legjobb módja annak, hogy a felső izomzat legnagyobb izomcsoportját szivattyúzzuk: a legszélesebb hátsó izom. Ha nem javítja a fizikai alakját, az izmok nem fognak növekedni.

A megoldás? Használja útmutatónk tanácsát, és meghódít a keresztlécen. Mivel a test súlyának felemelése, ez a gyakorlat más megközelítést igényel, mint a padlizsók és a karok hajlítása.

Ahelyett, hogy beállítaná a súlyok súlyát - amit tehetsz súlytalan gyakorlatokon vagy szimulátorokon - beállítod a gyakorlatot képességed alapján. Így a végrehajtandó húzások összege meghatározza a gyakorlati programot. Ez garanciát ad arra, hogy mindig a megfelelő tervet alkalmazza a pull-up-ra - függetlenül attól, hogy akár 10-szer is felhúzódhat-e, vagy egyszerre nem mester.

Eredmény: Szivattyúzott a teste - és az iskolai sérelmek kísértete végül elhagy minket.

Ellenőrizze a korlátot

Mielőtt elkezdené, határozza meg, hogy hányszor húzhatja fel magát. A következőképpen kell tenned: a tetején a keresztléchez tapadjon, karjaival kissé nagyobb, mint a váll szélessége, teljesen egyenesen. Keresse meg a lábad mögött. A test alsó részének elmozdítása nélkül húzza magad a lehető legmagasabbra; az álla a keresztléc fölé emelkedjen. Állj meg egy másodpercig, a kezek teljes kiegyenesedéséhez, majd ismételje meg.

Számolja ki, hogy hány húzást hajtott végre, és válassza ki a gyakorlati programot a legjobb eredmény szerint. Csináld ezt a programot hetente kétszer legalább 2 napos szünettel.

4 hét elteltével ellenőrizze magát. Az eredménytől függően vagy menjen a következő programba, vagy ismételje meg ugyanazt a programot a következő 4 hétre.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.