^

Gyakorlatok reggeli gyakorlatok gyerekeknek

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 16.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A gyermekek reggeli gyakorlására felkészítő gyakorlatok olyan gimnasztikai technikák, amelyeket a gyermeknek minden egyes ébredés után meg kell tennie az egészség és a jó fizikai aktivitás fenntartása érdekében. Tekintettel arra, hogy a túlsúly súlyosbodása a modern gyermekek számára az alultápláltság és a motoros tevékenység hiánya miatt, a reggeli gyakorlatok kérdése nagyon fontos.

trusted-source[1], [2], [3]

Miért kell reggelizni a gyermeke számára?

A gyermekszervezet az első három évben legaktívabban fejlődik ki, és minden olyan szokás, amelyet egy három évig tartó gyermekben fejlesztettek ki, jellegéből adódik. Ezért egy éves korig reggelizni kell a gyermeket. Természetesen ez nem teljes gimnasztika, de ha egy szokást fejlesztesz, akkor az évek során egyszerűen megváltoztatod a gyakorlatok komplexét és összetettségét.

Beszélgetés a reggeli gyakorlatok előnyeiről, ne csak a fizikai fejlődésre összpontosítson. Ha a gyermek felébred, és miután a higiéniai eljárások lemerülnek a töltésről, akkor ez elsősorban fegyelmez. A gyakorlat során az izomtónus aktiválódik, és az izomreceptorok belépnek az agy motorközpontjába. Ez jelzi számos belső szerv felébresztését. Végtére is, az emésztőrendszer a simaizomszálak csökkentésével működik, amelyek már az ilyen a domináns központ jelenlétében az agyban vannak. Ezért, ha a gyermek gyakorol, felébreszti a belső szerveket, elsősorban az emésztőrendszert, amely felkészíti a gyermeket reggelire. Az ilyen komplex gyakorlatok után több gyomornedv keletkezik és a bél perisztaltikája fokozódik, így a reggeli nagyon jól felszívódik.

Töltési technika

A gyermekek reggeli gyakorlására vonatkozó gyakorlati komplexum korától függ. Az élet első évétől kezdve a gyermek elkezdheti a töltést. Amikor a baba felébred, mosolyogni kell rajta, és várnia kell néhány percet anélkül, hogy felemelné a kiságyból. Ezután a fogantyúkat el kell vinned, és a mozgás hátán kell feküdnie üdvözlés formájában, nyitva és zárva az ölelést. Ugyanakkor szükség van a gyermekkel beszélni, és mosolyogni rajta, hogy élvezze és tetszik. Ezután meg kell menni a lábakhoz, és kilencven fokos szögben kell hajlítani, amit magához kell vinnie és vissza kell vinni a hasra és vissza. Ilyen bemelegítés után felemeli a gyermeket az ágyról, és felemeli a padlót. Meg kell kérdeznie a gyermeket, hogy menjen az anyjához, vagy csak a fogantyú mellett járjon vele. Az ilyen három gyakorlat elégséges a kezdeti szakaszban ahhoz, hogy a gyermek szokásai legyenek. A jövőben fel fog ébredni és megvárja az ilyen tornateremeket. Ezután hozzáadhat olyan gyakorlatokat, amelyeket a kölyök szeret.

Hároméves koruktól kezdve tanítani lehet a gyermeket, hogy gyakoroljon gyakorlatokat, de nagyon fontos, hogy ezt minden reggel és vele együtt tegye meg, vagy mutassa meg, hogy ismételje meg. Az első gyakorlat nem lehet nehéz, de ugyanakkor fel kell ébresztenie a gyermek testét és fel kell gyújtani. Ezért kezdheti a reggeli gyakorlatokat guggolással. Először öt helyet elégítenek fel, de meg kell győződnie arról, hogy a technikájuk helyes. A lábakat a gyermek vállának szélességére kell helyezni (és nem az anyának), és a térdkanyarítások során ne lépjünk túl a zokni vonalán. Első pillantásra ez nehéznek tűnik, de ha megmutatjátok a gyereket, hogyan kell csinálni saját példájával, akkor hároméves korában helyesen ismeri fel. Továbbá, amikor a gyermek felmelegedett, lehetőség nyílik a fogantyúk és a lábak gyakorlására. A fogantyúknak a könyökökön kell kanyarodni, kilencven fokkal, és elé kell helyezni, egyiket a másikra. Ezután a vállízületben is kilencven fokban kell őket felnevelni. Öt ilyen ismétlést is készíthet. A következő gyakorlatot úgy kell megkezdeni, hogy a fogantyút a derékra helyezi. Meg kell, hogy sovány az oldalán, de nem túl gyors, és nem hajlik előre.

A lábak megmunkálásához a gyereknek szórakoztató futási gyakorlatot ajánlhat. Ehhez gyorsan le kell hajlítani a lábakat a térdben, és a lehető legmagasabban felemelni az állát - mintha a létra előre haladna.

Az ilyen három gyakorlat nem vezet a gyermek fáradtságához, hanem megkönnyíti az ébredést. Ha anya vagy apa látja, hogy a gyakorlatok kicsiek, és a gyermek valami újat akar, akkor néhányat összetettebbé válhat. Például, akkor guggolhatsz, és amikor a gyerek felnő, felajánlja a felemelést.

Az iskoláskor előtti és a korai iskoláskorú gyermekek számára ajánlott legalább öt feladat. Ha egy gyerek korai életkorban táncolni kezd, akkor az öt iskola előtt álló reggeli órák nem tűnnek bonyolultaknak. Hozzá lehet adni a törzs fordulatait oldalra, valamint a "malom". Voobshchem, arról, amit csak a szülők képzelni fognak, mindegyiket bevonhatjuk a reggeli torna komplexbe. Ezután öt-tíz percig pihenjen, általában a reggeli WC-ben vagy a rajzfilmben van, és máris reggelizhet.

trusted-source[4], [5]

Mi történik a testben egy testmozgás után?

A fizikai gyakorlatok aktiválják az idegrendszer működését. Amikor az izmok impulzusai eljutnak az agyba, aztán megerõsödik a szimpatikus idegrendszer tónusa, amely éjszaka "nyugszik". Ennek következtében a pulzusszám nő, az érzékelőrendszer aktiválódik, és a gyermek készen áll az új napra és az új információk észlelésére. Mindezek mellett a torna aktiválja az immunrendszer működését sok biológiailag aktív anyagon keresztül. Amikor egy gyermek alszik, a test összes funkciója, mint a "alszik". Az immunrendszer mindig működik, de éjszaka csak a nem specifikus immunitás védelme. Ébresztés után egy kis időbe telik az immunvédelem aktiválása, mivel sok aktiváló szerepet játszó közvetítő és anyag vitaminokkal és enzimekkel van szintetizálva a sejtekben. És ehhez az aktiválódáshoz és a légzésfunkció megkezdéséhez a sejteknek oxigénre van szükségük. A regenerálódás intenzívebbé teszi a légzőrendszer működését, ezért elegendő az egyes sejtek oxigénje. És akkor a gyermek immunrendszere egészen addig, amíg elhagyja a házat, teljesen aktiválódik, és a gyermek védett számos fertőzéstől.

A reggeli kezelés során a légzőszervek aktiválják és fokozzák a nyálkahártya, az interferonok és a felületaktív anyagok szintézisét is, ami szintén védi a légzőszerveket a vírusoktól és baktériumoktól.

A reggeli gyakorlatok legfontosabb feladata, hogy felkészítse a gyermeket és beágyazja a sport iránti szeretetét. Végül is ezeket a gyakorlatokat jó hangulatban kell elvégezni, ami mindig jó munkanapra igazodik. Ha a gyermek már iskolába jár, akkor az asztalnál töltött egész nap és a passzív házi feladat otthon, nem járul hozzá elegendő motoros tevékenységhez. És egy egyszerű torna reggel hozzájárulhat a gyermek érdeklődésének és a torna vagy sport iránti szeretetének fejlesztéséhez. Mindig jó a gyermekek foglalkoztatása és érdekeik fejlesztése szempontjából.

Ezért a gyermekek feltöltése szükséges ahhoz, hogy reggel felébressze, hogy aktiválja az agy és az összes belső szerv munkáját. A reggeli egyszerű gyakorlati komplex hatása jó hatással van az egészségre és növeli a szervezet immunválasztékát.

Gyakorlatok reggeli gyakorlatok gyermekek olyan egyszerű dolgok, amelyek segítik a gyermek egészséges, erős, fejlődik a szeretet a sport és felébred reggel örömmel. De ne felejtsük el, hogy a gyerekek teljesen átmásolják a szüleik viselkedését, ezért jó példát kell mutatniuk, és maguk is sportolnának.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.