^

Fogyás gyakorlatok

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Annak érdekében, hogy megszabaduljon az extra fonttól, meg kell égetnie a kalóriát az ételtől (és ugyanakkor a testünkben felhalmozódott zsírlerakódások formájában). Mozgás nélkül ez nem hajtható végre. Ehhez kerékpárral, kocogással, kerékpárral vagy medencével indulhat. És egy nagy labdát is vásárolhat a sportáruházban, és megtanulhatja, hogyan kell csinálni a súlycsökkentő fitball gyakorlatokat.

Az izmok fizikai terhelése az anyagcsere szintjének fiziológiailag helyes növekedésének fő feltétele, azaz az anyagcsere gyorsulása.

A Fitball-t speciális gimnasztikus labdának nevezik, amely lehetővé teszi, hogy az izmait tonusban tartsa, és gyorsan megszabaduljon az extra fontoktól. A labdával végzett edzés nagyon hatékony, ráadásul az ilyen típusú fizikai aktivitás a legbiztonságosabb, másokkal összehasonlítva. A Fitball még a terhes nőknek, a gerincvelőben szenvedő betegeknek az időskorúak számára is szerepel. Emellett a varikózisban szenvedők is részt vehetnek a fitballban, mivel a terhelés a gyakorlatban minimális. A labda egyedisége az, hogy a gyakorlatok során meg kell őrizni az egyensúlyt, ami erősíti az összes izomcsoportot, és a vestibularis készüléket is gyakorolja, míg az egyéb terhelések alatt még nem használt izomcsoportok is működnek. A medence súlycsökkenésére szolgáló gyakorlatok közé tartoznak a nem fitballos leckék, de a szokásos golyóval, amelynek szokásos méretei vannak, a fitballot általában edzőteremben használják.

Gyakorlatok a fitbal fogyásért: válassza ki a megfelelő labdát

Egy svájci golyó, egy Pezzi labda vagy egy fitball - egy lenyűgöző méretű rugalmas golyó - mostantól az egész világon használják. Azonban helyesebb lenne ezeket a csodabogarakat olaszul hívni, mert 1963-ban termelésük ötlete az olasz Aquilino Kosani műanyaggyártó vezetőjének volt.

Gyakorlatot fitball felnőttek elviszik a '80 -as évek elején, és az első alkalommal használták őket a rehabilitációs fogyatékkal élő gyermekek és kezelésére csecsemők bénulás angol gyógytornász Mary Quinton, aki dolgozott Bern (Svájc). Aztán felvette a stafétát svájci Suzanne Klein Fogelbah - testnevelő tanár a Basel Konzervatóriumban, majd gyógytornász. Fizioterápiás iskolát alapított egy helyi kórházban - felnőttek kezelésére ortopédiai problémákkal -, és kifejlesztett egy szerző technikáját a funkcionális kinetikához.

Most már tudod, hogy a fitball tényleg gyógyító labda, nem fikció. És ez a testsúlycsökkentéshez szükséges gyakorlatok hatékonyak a harmóniaért folytatott küzdelemben, meg kell szerezned a megfelelő labdát.

A gimnasztikai gömbméret különbözik (átmérője 45-95 cm).

A fitballok különböző méretűek, és a labdát a növekedésnek megfelelően kell kiválasztani:

 • 155 cm-rel való emelkedéssel a gömb átmérője 45 cm legyen;
 • 156-170 cm-es növekedéssel, a gömb átmérője 55 cm;
 • 171-185 cm-es növekedéssel, a gömb átmérője 65 cm;
 • 186 cm-es vagy annál nagyobb növekedéssel, válasszon egy -75-85 cm átmérőjű golyót.

Ezenkívül a megfelelő méretű fitbola a következőképpen választható: üljön le a labdáról és nézze meg, hogy a padlón álló lábaknál a lábszár és a comb közötti szög egyenes (azaz 90 °). Ez segít fenntartani az egyensúlyt, kevesebb stresszt okozni az ízületekben és fenntartani a helyes testtartást.

Előnyök a fitball teljes testgyakorlata számára

Ellenjavallatok a gyakorlatokon a fitbole a súlycsökkenés ott. Ezzel szemben az ortopédiai labdák mindenki számára hasznosak, függetlenül az életkorától és a nemtől, mivel terhelést jelentenek a fő izomcsoportokban, és az ízületek nem túlterhelődnek. Ezen túlmenően, az egyensúly fenntartása, az izomzat folyamatos megterhelése, miért emelkedik a zsírraktárakban lévő égő állományok hatékonysága.

Gyakorlatot fitball fogyás, végzik „hazudik a labda”, nagyon hasznos az ágyéki gerinc, főleg ülő munkát. Szakemberek fizikoterápia és fitness azt állítják, hogy osztályok fitball javítja vérellátását minden szerv és a munkájuk, növeli a hang a izomrendszer és a rugalmasság az ízületek, enyhíti a stresszt és elősegíti a vidám hangulat. Általában előnyös az egész szervezet számára.

Gyakorlati gyakorlatok a fitbole-ra a fogyásért

A fitball gyakorlatai minden izomcsoportot erősítenek, hiszen a labda nem stabil, ennek eredményeképpen az izmok a teljes edzés során feszültek lesznek. Ez a fajta gyakorlat segít hatékonyan küzdeni a zsírlerakódásoktól a hasra, a fenékre és a test más részeire.

A fitbole gyakorlására is kifejlesztett gyakorlatok speciális csoportja, mely az izmok bizonyos csoportjának képzésére irányul. Különösen jól illeszkedik a csípő, a sajtó erősítéséhez szükséges feszítőgéppel. Ezenkívül az ilyen golyóosztályok hozzájárulnak a jó testtartáshoz, és erősítik a csontváz izmát. A gluteális izmok rendszeres kiképzésével idővel szinte teljesen megszabadulhat a cellulitistól.

Edzés előtt egy kis bemelegítést kell tennie az izmok felmelegedéséhez (lépjen a helyén a kezében lévő golyóval (normál és magas comb), 10-20 guggoljon a labdával szemben.

A sajtó és a comb izomzatának meghúzása segít a következő gyakorlatoknak:

 • hátul fekve, rögzítse a labdát a lábak között (lábak nyújtva). Tartsd a labdát, emeld fel és engedsd le a lábad;
 • hátul fekve, rögzítse a labdát a csípő között és a lehető legtöbbet nyomja a labdát, majd lazítsa meg az izmokat;
 • egyenesen állva, szorítsa a labdát a csípő és szorosan szorítsa az izmokat kb. Egy percig, meg kell csinálni 2-3 készlet minden edzés után, anélkül, hogy megváltoztatta a pozíciót, meg kell csinálni 25-30 ugrás.
 • tedd a bal lábát a labdára, tegyen egy állandó pozíciót, kezeket húzni előre. Az egyensúly megőrzéséhez 20 ülést kell tennie, akkor módosítania kell a lábát. Összesen 2-3 megközelítést kell végrehajtania.

A sajtó megerősítése:

 • feküdjön háttal a labdával, tegye lábát a padlóra 900-as szögben, dobja a kezét a fejed mögé, csináljon 30 fordulatot három megközelítésben.
 • feküdjön a padlón, tegye a lábát a fitballra, a térdek 900 fokos szögben hajlik. Csinálj 20 fordulót, próbáld meg ne veszíteni a labdát (2-3 készlet).

A fenék erősítése:

 • a hátán fekve, a lábak térdre hajolnak, felszedik a labdát, felemelik a medencét és a legmagasabb ponton, hogy maximálisan összenyomják a feneket;
 • hazudj a hasán a labdán, lábakon és kezeken alul. Az igazított lábak lassan felemelkednek, majd visszatérnek a kiindulási helyzetbe.

A leghatékonyabbak a folyamatos mozgás gyakorlása, például a ugrásokat a fitballon ülve, a labda feletti kis emelkedéssel kezdődően, és teljes emelkedéssel végződnek. Jó, ha ezt a gyakorlatot körülbelül két percig végezzük, anélkül, hogy megállnánk.

És most kínálunk egy komplex hatékony gyakorlatokat a fitbole a fogyás.

trusted-source[1]

Az első

Legyünk a hasával a labdával, lábaink laposak, hangsúlyt fektetve az ujjaival a padlón, a kezeket leengedik a labda előtt - hangsúlyt fektetve a tenyerére. Alternatívan emelje fel a jobb oldalt, majd a bal lábát (térdelés nélkül!), Tartsa a lábat emelt helyzetben 5-6 másodpercig. A légzés önkényes. Minden lábbal 10-szer kerül végrehajtásra.

A második

Hagyd a hasát a labdán, a lábad még az ujjaidon is a padlón fekszik, kezed mögött. Kihúzódó lábak a padlón, a hasizom izmainak izzadását és az alsó háton kanyarodó inspirációkat tartjuk, 3-5 másodpercig tartó helyzetben, majd a kilégzéskor visszatérünk a kiindulási helyzetbe. Az ismétlések száma legalább 10-15-szer.

A harmadik

Ahhoz, hogy üljön a fitballon, a lábak térdre hajolnak, lábak a vállak szélén, a fej mögött. Elkezd lépni, a labdát a hátsó ágyék alatti fenék alatt görgetni. Tartsa a pozíciót 3-5 másodpercig, és lassan térjen vissza a kiindulási helyzetbe. 10 alkalommal fut.

Negyedik

A kiindulási helyzet és a mozgások kezdete hasonló az előző edzéshez, de a labdát tovább forgatják - a vállpengék alatt, és a fenék szinte megérinti a padlót. Az ismétlések száma 5-szer.

ötödik

Feküdj a padlón, kezét a fej alatt, mindkét lába térdre hajlik, a lábak és a borjak a fitballon fekszenek. Belélegezve felemeljük a vállunkat és a hátunkat, megpróbálva megérinteni a térdet a mellünkkel, és tartani a labdát a lábunkkal. Kilégzéskor simán visszatérünk a kiindulási helyzetbe. Az ismétlések száma legalább 10-szer.

A hatodik

Legyünk a padlón, az alsó hátlapot a padlóra kell nyomni, a kezek a fej alatt vannak, mindkét lábunk térdre hajlik, a lábak és a borjak a fitballon fekszenek, és a golyó megérinti a comb hátsó felületét. A hasizmokat törölje meg, és emelje fel a medencét, húzza a lábakat a mellkasra - tartja a labdát a combok hátulja és a lábak borjak között 3-5 másodpercig. Kilégzéskor visszatérünk a kiindulási helyzetbe. Futás 5-10 alkalommal.

Hetedik

A földön feküdnek, a kezek a fej mögé igazodnak, a lábak egyenesek, mindkét lábának lábai között fitball van. Kilégzéskor emelje fel a labdát a lábával, miközben felemeli a fejét és a vállát. Tartsa a pozíciót 3-5 másodpercig, és lassan térjen vissza a kiindulási helyzetbe. 10 alkalommal fut.

Nyolcadik

A kiindulási helyzet és a mozgások kezdete hasonló az előző gyakorlathoz. Kilégzéskor emelje fel a labdát a lábával, majd térdre hajlítsa, és húzza a mellére. Tartsa néhány másodpercig a pozíciót, és térjen vissza az eredeti pozícióba. Az ismétlések száma 10-15-szer.

A kilencedik

A földön feküdjünk, a kezek a csomagtér mentén fekszenek (a padlóhoz szorított tenyér), a lábak egyenesek, borjak és sarkúak - a labda tetején. Kilégzéskor emelje fel a medencét, a csípőt és a derekát úgy, hogy a test a vállpengékre és a sarkára támaszkodjon, egyenes vonalat képezve. Ebben a helyzetben maradunk 3 másodpercig, és a kilégzésnél kezdjük a kiindulási helyzetet. Az ismétlések száma 15.

Tizedik

Légy térde, a hátad egyenes, a lábad váll szélességű, kezed a labdán. Óvatosan hajlítsa előre (anélkül, hogy hajlítsa a hátat a hát alsó részén), és dobja a fitballot a tenyérről a könyökre. Akkor csak lassan (egyenes háttal!) Roll a labdát vissza, és a kiindulási helyzetben. 10 alkalommal fut.

Vélemények a testsúlycsökkentés gyakorlatáról

Ítélve néhány kritikákat a fitball gyakorlatok fogyás maradt látogatói fitness klub és saját honlapjukon, játszik a svéd-olasz labda nem csak itt, és energiával, hanem egy nagyon pozitív hatást gyakorol az egész testre. Az egyik szerint a hölgyek, akik végre gyakorlatok fitball Karcsúsító magát, amíg osztályok tervezett. És felismerni, hogy a fogyás, miközben csekély, mivel az elején a képzés az utóbbi időben, de szervezni a munkát a gyomor-bélrendszer, és most nem használ hashajtót.

És az irodai munka után hátránya kevésbé aggodalomra ad okot ...

Több mozgás - kevesebb kilogramm. Ne felejtsd el: lovagoljon biciklivel, jöjjön reggel, menjen az edzőterembe vagy a medencébe. És tudsz ... Vásárolni egy nagy labdát, és elkezdeni a súlycsökkentő fitball gyakorlatokat.

A testsúlycsökkentés gyakorlására vonatkozó feljegyzések azt mutatják, hogy a tréning nagy hatékonyságú. Ilyen szokatlan gyakorlatok segítségével nemcsak diverzifikálhatod az osztályokat, hanem hatalmas pozitív érzelmeket is kaphatsz.

Jelenleg léteznek különböző típusú fitbols - pattanásokkal, fogantyúkkal, stb. Meg kell jegyezni, hogy a cellulitisz jelenlétében fárasztó, hogy előnyben részesítsék egy közönséges gimnasztikai labdát. A durva felületű golyóosztályok lehetővé teszik a várt hatás kivédését fájdalommentesen és meglehetősen gyorsan.

A medence óráiban (például a nyolcadik ábra leírásakor) általában kis golyókat használnak.

Gyakorlatok a medence súlycsökkenéséhez a fitbole-on végzett képzéssel együtt hatékony és meglehetősen gyors eredményt mutatnak. A vízzel kapcsolatos eljárások segítenek a feszültség enyhítésében, az izomzat megfeszítésében, továbbá a víz lágy, de nagyon hatékony masszázst tesz lehetővé és segít ideális forma kialakításában. A fitbole-on végzett gyakorlatok elősegítik az izmok megerősödését, javítják a testtartást, segítik az extra fontok eltávolítását.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.