^
A
A
A

Az oldalsó híd a blokk húzásával

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Az edzéssel szembeni ellenállás növeli a központi izmok használatát, megerősítve testének "magját" - a torzót, csípőt és vállat. Az oldalhídra való vonóerő hozzáadásával olyan érzést kapsz, mintha valaki oda-vissza mozogna. Ez javítja erősségeit a gyakorlat során.

Előnyök

Erősíti a központi izmaidat, és ez segít a sport eredményeinek jobb elérésében. Mielőtt megpróbálná ezt a változatot, meg kell tanulnia tartani az oldalsó hídnak 30 másodpercig. (Ne hagyja ki a hátsó gyakorlatokat).

Hogyan kell gyakorolni

  • Rögzítse a kábelt az alacsony tömbre, és vigye a fogantyút a jobb kezébe. A bal oldalon feküdt, kissé többet, mint a kar hosszát a súlyoktól, hogy a kötelet terhelhető legyen.
  • A könyökre támaszkodva, a lábak össze vannak kapcsolva, a csípőt a padlóról tolja, hogy egyenes vonalat képezzen a bokáktól a vállig. Ezután húzza meg a kábel fogantyúját a mellkashoz, nyomja fel a csípő felfelé és előre, és húzza a váll lapátokat.
  • Lassan egyenesítse ki a karját előtted. Próbálja meg elvégezni a feladatot 30 másodperc alatt vagy 8-10 ismétlésben, de hagyja abba, ha elkezdi elveszíteni az alakját - például ha a csípőd megcsúszik, vagy nem tudja megjavítani a testet. Változtassa meg az oldalakat és ismételje meg a mozgást.

Szakértői tanácsadás

Annak érdekében, hogy a testet egyenes vonalú formában tartsuk, a hasizmokat úgy feszítsük meg, mintha mély lélegzetet akarnánk venni. És ne féljen súlyt adni. Az ellenállás segít megtanulni a központi izomzat megfelelő használatát. Amikor elkezdi jól érezni a gyakorlatot, növelje a tolóerő sebességét. Minél gyorsabban mozgatja a kezét, annál nagyobb ellenállást fog létrehozni a törzs izmai számára - és annál könnyebb lesz az Ön rotációs stabilitásának javítása, ami a sport sikerének fő garanciája.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.