^
A
A
A

Legyél erősebb a hasi összehúzódással

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Erősítheti a központi izmokat és hatékonyabbá teheti gyakorlatait a "húzással".

Fókuszban arra, hogyan húzhat meg egy részét a hasad a köldök alatt. Ne tévessze össze ezt a módszert, ahogy általában vonzza a hasát. Nem könnyű.

Az alsó hasizom összehúzódása aktiválja az izmokat, amelyek a gerincre jutnak. Ez stabilizálja a test központi izmait (hasi és csigolyatömegek). Amikor az agy úgy érzi, hogy a központi izmok stabil állapotban vannak, akkor lehetővé teszi számunkra, hogy optimálisan vegyük fel az izmokat, amelyek vezetnek minket. Így a pörgetések és csavarások hatékonyabbak az adott izmok kifejlesztéséhez, miközben csökkentik a sérülés kockázatát.

Feküdj a hátadon, és tegye a kezét a gyomrába a köldök alatt. Fújd a hasat amennyire csak lehetséges, majd enyhén feszítsd az izmokat és rögzítsd 5-10 másodpercig, vagy amíg csak lehet. Ezt a mozgást gyakorolja. A jövőben ismételje meg azt az edzések előtt és után.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.