^
A
A
A

Szexuális mozgásszervi betegségek

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A szexuális vágy csökkenéséről beszélhetünk egy hosszas, kifejezett csökkenéssel vagy a szexuális vágy elvesztésével kapcsolatban. Az ilyen rendellenességekkel rendelkezők a szexuális aktivitás iránti vágy vagy érdeklődés hiányát mutatják, általában a szexuális fantáziák hiánya miatt.

Egyesek arról számoltak be, hogy egész életük során nem volt szükségük szexre. Más esetekben ez a probléma több évnyi "szexuális étvágy" után következik be. Bizonyos esetekben a szexuális behatolási rendellenesség más szexuális problémák után következik be, például egy olyan embernél, aki több évig merevedési zavarban szenvedett feleségével kapcsolatban, és végül is elvesztette a nemi érdeklődést. Ugyanígy a szexuális közösülésben szenvedő nő elveszítheti az összes szexuális vágyat.

Okok és kezelés A szexuális vágy csökkenéséhez társuló rendellenességek szerves eredetűek lehetnek, ezért orvosi kutatásra van szükség. Ezek a problémák hormonálisak lehetnek. Ebben az esetben gyakran hasznos a hormonterápia alkalmazása. Más okok lehetnek a depresszió, a mentális konfliktusok (ideértve a szexuális szükségletekről való félelem) vagy a szexuális problémákat.

A kezelés hatékonysága kombinálva van:

  • Kognitív terápia, amelyben a páciens hozzáállása és gondolkodásmódja a szexre irányul.
  • Viselkedési terápia szenzitizáló gyakorlatok formájában a szexuális kommunikáció követelményeinek megfelelően.
  • Pszichoterápiás párok, amelyek például a szexuális élet konkrét problémáit tárgyalják, például amikor szexelni tudnak, hogyan cselekedhetnek, ha egy fiatal nő nem mutat független érdeklődést a szexben stb.

A szexuális ellenszenvben megnyilvánuló rendellenességek

A szexuális ellenszenvvel járó rendellenességekben hosszú vagy gyakran kedvezőtlen hozzáállás van a partner bármilyen szexuális aktivitásával, a szexuális félelemmel és annak elkerülésével. A rendellenesség leggyakoribb oka a szexuális trauma. Például egy kilencéves 33 éves nőt megerőszakolta a mostohaapja. Ez a tapasztalat testi és szellemi következményeket hagyott maga után. Felnőttként, ez a nő elkerülte a szexuális kapcsolatot. Egyéb lehetséges okok lehetnek az intimitás és az intrapsychikus konfliktusoktól való félelem.

A szexuális pszichoterápia ebben a rendellenességben a félelem leküzdésére összpontosít. Kezdetben a betegek megvitatták a félelmet, ami félelmet kelt. Ezenkívül ilyen esetekben hasznos lehet a triciklikus antidepresszánsok alkalmazása.

Szexuálisan okozott fájdalmat

Ha egy férfi vagy egy nő nemi érintkezés során fájdalom, fájdalmas közösülés diagnosztizálnak. Ez a rendellenesség gyakoribb a nőknél. Orvosi kutatások középpontjában a kizárása organikus okok ez a rendellenesség, amelyek magukban foglalják a hüvelygyulladás (gyulladás a hüvely), fertőzések, a húgyutak, vaginális hegesedés, károkat szalagok, endometriózis (elszaporodását méhnyálkahártya) és gennyes gyulladás. Amikor szerves rendellenességek kizárt, a kezelést meg kell irányítani leküzdése a mögöttes rendellenesség, mint a félelem kapcsolatos azzal a lehetőséggel, fizikai sérülés. A félelem újrahasznosítása segít megoldani a problémát. Ha egy nő önkéntelen görcs a külső harmadik a hüvely, megakadályozva a bevezetése a pénisz, majd a vaginizmus diagnosztizálnak - görcs a hüvely. A rendellenesség fő okai a szexuális trauma és az általuk okozott félelem. A kezelést úgy hajtjuk végre, segítségével szisztematikus deszenzitizáció, amelynél a fokozatosan elért és bővítése a hüvely beadásával szakító tamponok vagy ujjakkal, ami idővel teszi penetráció szokásos.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.