^
A
A
A

A szexuális fantáziák megsértése

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A fantáziák a szexualitás normális és fontos része. Felfedezhető képek formájában vagy finomított, időben megnyúló jelenetek formájában jelenhetnek meg, amelyek különböző szexuális magatartásokat tartalmaznak különböző helyszíneken. Részt vehetnek saját szexuális partnereikben, potenciális partnereikben vagy fantasztikus alakokban. A fantáziák tartalma általában idővel változik.

Vannak, akik aggódnak amiatt, hogy szexuális fantáziájuk tartalma elítélheto vagy rendellenes. Ennek ellenére az ilyen fantáziák jelenléte egyáltalán nem jelenti azt, hogy valósághűek lehetnek.

A szexuális fantázia normális és egészséges jelenség, bár felnőtt emberek fantáziájának túlsúlya a gyermekekkel való szexuális kapcsolatokkal vagy másokkal szembeni erőszakkal kapcsolatban aggodalomra adhat okot.

  • Pszichiátriai és pszichológiai okok

Súlyos érzelmi rendellenességek, beleértve a depressziót és a bipoláris (mániás depressziós) rendellenességeket, a funkcionális szexuális rendellenességek nagyon gyakori pszichológiai okai. Például a depresszióban szenvedő személy elveszíti a szexuális érdeklődést. A skizofréniát gyakran szexuális diszfunkcióval kombinálják. A személyiségzavarok gyakran a szexuális funkciók megsértéséhez vezetnek. Ugyanez vonatkozik a stresszhez kapcsolódó alkalmazkodási zavarokra is.

Egy személy személyes megítélése a "jó" nemek szempontjából és a "cselekvés" "befolyásolásának" nagymértékben befolyásolja a szexuális reakciókat. Sok embernél a tudatlanság vagy a saját teste hamis elképzelése szexuális elégedetlenséget okozhat. Például sok nő nem tudja, hogy a klitorisz kielégítő stimulálása nélkül a koitet nem okozhatja őket orgazmusnak. A penetráció (a pénisz bevezetése) önmagában nem elegendő az ilyen stimulációhoz, amellyel sok orgazmusházas nő képes stimulálni magukat, vagy olyan partnere van, aki tudja, hogyan kell ezt csinálni. Férfiak, akik nem tudják, mi van szükségük a nőknek csikló stimuláció, kezdenek kételkedni a férfi képességeit, mint a puszta bevezetése a pénisz okozhat orgazmus a nők, akikkel közösülésre. Az ilyen kétség félelemhez vezethet és impotenciához vezethet.

A szexuális problémák gyakori pszichológiai okai a következők:

  • Depresszió.
  • A szexuális aktussal kapcsolatos tudattalan bűntudat vagy félelem.
  • Félelem a kudarc, a kétség a saját szexuális képességek vagy félelem, hogy a partner szexuális elvárások nem teljesülnek.
  • Fékezés okozta társadalmi-kulturális tényezők (összes tilalmak és kényszerek formájában „vidd” vagy „Ne”, amelyek kapcsolatban vannak a családi, kulturális vagy vallási nevelést.
  • Szexuális trauma (incest, nemi erőszak vagy fájdalmas szexuális kudarcok, stb.).
  • A "megfigyelő" szerepe (koncentrálva arra, ami történik, a szexuális aktus teljes élménye helyett).
  • Stressz a partnerekkel való kapcsolattartás során (amikor az egyik partner folyamatosan bírálja a másikat, vagy megalázza őt, amikor egy vagy mindkét partner dühös stb.).
  • Mentális konfliktusok (általában eszméletlen állapotban feszültség, amely akkor jelentkezik, ha a belső vágyak, igények és gondolatok a konfliktus, mint a férfi, akinél a feldolgozatlan szexuális érzések felé az anyja, és ebben a tekintetben, miután a gyermek születése megunja a feleségéhez, mivel ő lett az anyai kép megtestesülése számára).

Leggyakrabban problémák merülnek fel, mivel a másik szexuális igényei nem oszlanak meg. Gyakran a partner nem tudja, vagy szinte nem tudja a szexuális fantáziákat, preferenciákat, hajlamokat, félelmeket és érzékenységeket. Gyakran egy nő elvárja, hogy a partner tudja, hogyan ösztönözze az orgazmusát, nem osztja meg vele, hogy pontosan milyen élvezetet nyújt neki. És az ember nem meri beszélni arról, hogy mi járul hozzá az erekcióhoz. Gyakran előfordul, hogy a partnerek nem ismerik egymással a problémák fennállását.

Végül az életválságok, a stressz, a fáradtság és a szokásos hangulatváltozások felboríthatják a szexuális reakciók ciklusát. Például a csecsemők édesanyja a fáradtság miatt csökkenhet a szexuális vágyban. A válás után az ember életmódbeli változás miatt nőhet vagy csökkenhet a szexuális tevékenységben. Ezekben az esetekben a szexuális aktivitás ingadozása általában simított, amikor a helyzet stabilizálódik, az energia visszatér az előző szintre, és a hangulat javul. Ha ez nem fordul elő, megfelelő kezelést kell biztosítani a szexuális diszfunkció megelőzésére.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.