^
A
A
A

Orgazmus zavarai

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Az orgazmus rendellenességei közé tartozik a nők és a férfiak orgazmusának gátlása, valamint az idő előtti ejakuláció a férfiakban.

Gátlása orgazmus a nőknél Ha egy nő nem tapasztal orgazmust, és az orgazmus, ha jön későn, vagy lehet elérni nehéz, azt mondhatjuk gátlása orgazmus (amely az úgynevezett „orgazmus hiánya”, „anorgazmia”). Anorgazmia lehet primer, ha egy nő volt orgazmusa, másodlagos, úgy érezte volna, és most - nem, és situationally kondicionált, ha van egy partner probléma, amely nem használja a formákat stimulációs ruhája.

A nők, akik korábban nem orgazmus, a legvalószínűbb, hogy részt vegyenek a kezelési program, amelyben megtanulják, hogy vizsgálja meg a saját test és serkentik a nemi szervek (maszturbáció). Ha egy nő alkalmassá válik, a önstimulálás okoznak a orgazmus, akkor mutassa meg, hogyan partner nemi szervek és a nem-nemi stimuláció szükséges, hogy az elérje a legmagasabb pontja az élvezet.

Az orgazmus másodlagos és szituációsan kondicionált problémáinak kezelése magában foglalja a szexuális közösülés módjának megvilágítását. Ha egy nő valamilyen módon vagy egy másik partnerrel korábban elérheti az orgazmust, a logikus következtetés az, hogy jelenlegi kapcsolatában vannak olyan problémák, amelyek gátolják az orgazmust. Ilyen esetekben ajánlott a páros terápia, amely általában szenzitizáló gyakorlatokra összpontosít.

Korai magömlés Az a férfi, aki rendszerint ejakulál minimális szexuális ingerléssel, gyorsan szenved korai ejakulációban (Ejaculatioprae-sokh). Valószínűleg ez a leggyakoribb funkcionális rendellenesség a férfiakban. A kezelésnek arra kell irányulnia, hogy tanítsa a pácienst az erekció magas szintjének eléréséért, miközben az ejakulációt tartja, és segít neki leküzdeni a korai magömlés félelmét.

Egy 30 éves férfi tapasztalata sokak számára tanulságos. Első szexuális kapcsolata, amely hosszú ideig tartó szexuális absztinencia után következett be, gyorsan elszívódott. A későbbi kapcsolatok során a szorongás zavarta, gondolatai kíséretében, hogy gyorsan megszünteti a szexuális aktust. Ha lehetetlen szabályozni az erekció szintjét, valóban korán kezdett ejakulálni. Mivel ezeket a jogsértéseket megismételték, segítségért fordult egy nemi terapeuta számára, aki két könnyű technikát ajánlott fel az ejakuláció ellenőrzésére. A "stop-start" módszer a tudatos kontroll az eljövendő ejakuláció felett. Egy férfi ezt a lehetőséget tárja fel partnerének, és leállítja a szexuális ingerlést. Amint az ejakuláció érzése véget ér, a szexuális aktivitás folytatódik. Az ilyen "stop-start" módszer sokszor megismételhető. A módszer a „csipetnyi” egy ember tanítja barátnője, hogy annak érdekében, hogy lelassítsa a magömlés a megfelelő időben, röviden összekulcsolt kézzel pénisz, ami enyhe fájdalom.

A legtöbb egyéb funkcionális szexuális zavarhoz hasonlóan a hatékony kezelés módja a szexuális képességek félelmeinek és gondolatainak leküzdésére szolgáló szerelmi játékok különböző formáinak szenzitizálása és koncentrálása.

Az orgazmus lassulása férfiakban Az orgazmus lelassulása (férfiaknál) a korai ejakuláció ellentéte. Ebben az esetben az erekció, ha az ejakuláció befejeződik, az ejakuláció előtt túl hosszú ideig tart. A kezelés a félelem csökkentését jelenti, szenzitizáló gyakorlatok és célzott maszturbáció segítségével, amelynek fő célja az ejakuláció elérésének megtanulása. A páciens csak arra a kiképzésre van kiképezve, hogy közvetlen behatolással lépjen kapcsolatba egy nővel a maszturbáció után csak akkor, ha úgy véli, hogy hamarosan ejakulációra lesz szüksége.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.