^

Coitus interruptus: hatékonyság és ártalom

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A megszakított közösülés az egyik fogamzásgátló módszer, amely a hüvelyből a pénisz eltávolítását jelenti az ejakuláció kezdetéig. Ezt a módszert használják a fogamzás megakadályozására, és a legkorábbi fogamzásgátló módszer.

Ez a módszer számos előnnyel rendelkezik: a hozzáférhetőség és a könnyű használat. Más fogamzásgátló módszerekkel ellentétben nincs szükség kiegészítő eszközökre és mechanikai eszközökre.

Fontos azonban emlékezni arra, hogy a választott fogamzásgátló módszer hatékony volt, több szabályt kell követnie:

 • nem engedik az ejakulációt a hüvelyüregben;
 • megakadályozzák a sperma belépését a női nemi szervekbe;
 • a spermicid kenését a nemi közösülés kezdete előtt alkalmazza.

Természetesen nem érdemes teljes mértékben támaszkodni a választott módszerre - jobb kombinálni más fogamzásgátló módszerekkel (pl. A partner párhuzamosan használjon orális fogamzásgátlókat). Ezenkívül a jelzett módszer nem fogja enyhíteni a szexuális úton terjedő fertőzések fogásának veszélyét. Éppen ezért jobb választani ezt a módszert azok számára, akik magabiztosak a szexuális partnereikben, és nem zárják ki a nem tervezett terhesség lehetőségét.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Megszakítható-e a nemi közösülés?

Meg lehet szakítani a nemi közösülést, vagy sem? Ebben a kérdésben nem minden párok, akik nem akarnak gyermekeket, és meg akarják védeni magukat egy nem tervezett terhességtől, nem gondolkodnak. Valójában a megszakított szexuális együttlét, mint fogamzásgátló módszer, a legkevésbé hatékony.

Az ejakuláció élettani folyamatát lehetetlen teljes mértékben ellenőrizni, ezért gyors reagálás mellett kis spermaszelet is bejut a hüvelybe. Ez elegendő lehet a tojás megtermékenyítéséhez.

A szexológusok és a pszichológusok szempontjából azonban a megszakított nemi kapcsolat nemcsak a szexuális egészséget, hanem a fizikai egészséget is károsítja. Az erőteljes erőfeszítések az ember nemcsak megszakítja a nemi közösséget, és megfosztja őt a logikus befejezéstől, hanem gátolja a szexuális izgalmat. Ez viszont befolyásolja az idegrendszer állapotát, ami korai magömléshez vezet, és a kagylószervek vérének stagnálásához vezet, ami patológiásan befolyásolja az urogenitális rendszert.

Természetesen felmerül a kérdés, hogy lehetséges-e, hogy megszakítja a szexuális aktus, vagy jobb, hogy tartózkodjanak ettől a fogamzásgátló módszert, hogy megoldja a szexuális partnerek, de meg kell hallgatni a véleményét képzett orvosok és aggódni a szexuális, lelki és fizikai egészséget. Sok fogamzásgátló van, amelynek befogadása nem fosztja meg a természetes érzékelő partnereket, és nem károsítja a testet (például a spermicid gyógyszerekre alapozott vaginális kúpok).

Az együttérzés megszakította az együttlétet

A megszakított közösülés megakadályozása csak 70-80% -kal hat. A szexuális aktus kezdetén kis mennyiségű spermát osztanak ki, és ez az összeg elegendő lehet ahhoz, hogy a megtermékenyítés megtörténjen. Ez a folyamat nem tudja ellenőrizni az embert. Azonban a megszakított közösülés módszere - a többletköltségek hiánya mellett - számos jelentős hátránnyal jár: 

 • a szexuális úton terjedő betegségekkel való fertőzés nagy valószínűsége.
 • ha az előző szexuális kapcsolat egy emberrel kevesebb volt, mint egy nap, akkor a pénisz húgyhólyagában lévő életképes spermiumok behatolhatnak a hüvelybe, és nem kívánt terhességhez vezethetnek.
 • csökkenti a partnerek szexuális vágyát.

Megszakított közösülés

A megszakított közösülés hatástalan lehet, ha: 

 • A férfi idő előtti kitörést jelent.
 • Nehéz egy ember számára, hogy irányítsa magát.
 • A nem tervezett terhesség hátrányosan befolyásolhatja a nők egészségét.

A megszakított közösülés megelőzését a partnerek teljes koordinációjával kell megvalósítani, figyelembe véve az esetleges következményeket. Ahhoz, hogy ez a módszer hatékonyabb legyen, jobb kombinálni azt más fogamzásgátló módszerekkel (orális fogamzásgátlók, spermicid kúpok, kenőanyag).

Megszakadt a nemi közösülés káros?

A káros, megszakított szexuális kapcsolatot nem lehet megbízhatóan megerősíteni. De annak ellenére, hogy sok probléma merült fel ebben a kérdésben, a férfiak több mint 70% -a használja ezt a módszert. Ez a sürgősségi fogamzásgátlás legegyszerűbb és legkedvezőbb módja. Ennek lényege, hogy az ejakuláció során a pénisz eltávolítása a hüvelyből, ezáltal gátolja a sperma behatolását. Mindazonáltal sok súlyos meggyőződés mutatkozik, amelyek bizonyítják ennek a módszernek a hatékonyságát és sértetlenségét. 

 1. A terhesség magas százalékos valószínűsége 15-50%. 
 2. A rendszeres használat a szexuális funkciók, a női kismedencei szervek erőssége és gyulladásos megbetegedéseit sértheti meg. 
 3. Az állandó feszültség és a szexuális közösülés folyamatának irányítása a központi idegrendszer megsértéséhez vezet. 
 4. Egy nő kapja a legnagyobb izgalmat a sperma kilökődésének idején, és ez segít az orgazmus elérésében, és megszakított nemi kapcsolatban ez nem így van. 
 5. Nem érzi a spermium kilökődését, a nő nem fejezi be teljes mértékben a szexuális aktust. Ebben a pillanatban nem termelnek prosztaglandinokat a testében, ami csak a testet tartja tónusban. A jövőben a biológiailag aktív anyag hiánya ideges bomlást okoz, a nő nem képes orgazmusra érezni, amelyből az intim és a családi élet elviseli a diszharmóniát.

Kaphatnék teherbe a megszakított közösülés?

Akár terhes lehet a megszakadt szexuális bizonyítvánnyal vagy cselekedettel - ez a kérdés sok lányt megráz. Még a különböző akciók fogamzásgátló eszközeinek széles választékával is, a legtöbb párok a megszakított szexuális kapcsolat módját alkalmazzák. Az életkori kategóriák és más megkülönböztető jellemzők ellenére ez a módszer a párok 80% -át részesíti előnyben. A megszakított nemi közösség kiválasztásának módja szerint nem mindenki gondol a választása következményeiről, beleértve a terhesség lehetőségét is.

Az ilyen szomorúságnak nincs igazolása, mert a megszakított nemi összefüggés esetén a legtöbb nem kívánt terhesség megtörténik. Fizikológiai szempontból az ember testét úgy tervezték meg, hogy a spermium kis adagokban felszabaduljon az egész szexuális közösülés során, és ne csak az ejakuláció csúcsán. Annak érdekében, hogy még kevés spermiumot is kaphasson. A végeredmény természetesen túlélésük és mobilitásuk függvénye, de ez nem csökkenti a kockázat mértékét.

Vannak olyan esetek, amikor a pár megfelelő hosszú ideig védett, és a terhesség nem jelentkezik, a reproduktív rendszer patológiáját jelzi.

Nem kell remélni, hogy a megszakított szexuális bizonyítvány vagy cselekedet zavarja a terhesség megközelítését. Sokkal kényelmesebb és jövedelmezőbb orvoshoz fordulni, és kiválasztani a fogamzásgátlás legmegfelelőbb módját, amely nem befolyásolja az egészségét.

trusted-source[6], [7], [8], [9]

Valószínűsíthetően terhes lesz a megszakadt szexuális együttlét

A megszakított együttélés terhességének valószínűsége elérheti az 50% -ot. Az a tény, hogy a szeminális folyadék teljes mennyisége nem hatol be a hüvelybe, nem jelenti azt, hogy a nő nem terhes. Általában a tinédzserek és a nők, akik nem nagyon aggódnak a partner egészségét és a saját érdekli ezt a kérdést.

A fogamzásgátlók magas költsége nem befolyásolja a védelmi módszer kiválasztását. Az óvszer zsebében való megvásárlása még a tinédzser számára is, és az orális fogamzásgátlók ára elég hozzáférhető. Ezért az ár tényező nem indokolja az ilyen kockázatos módszert, mint a megszakított szexuális kapcsolatot.

E fogamzásgátló módszer hatékonysága és megbízhatósága elhanyagolható. Sokan tévesen úgy vélik, hogy a spermiumok csak az ejakuláció idején a spermiummal kerülnek ki. Ez egyáltalán nem ilyen. A szexuális közösülés során a spermium a hüvelybe kerül a kenőanyaggal és az ejakulációs folyadékkal együtt. Ha szexuális érintkezés fordul elő az ovuláció és mindkét partner egészséges, akkor nagyon nagy a valószínűsége a terhességnek.

A vélelmezett ovuláció napjait kiszámíthatja, és tartózkodhat attól a szextől, de ez a módszer szintén nem garantál magas garanciát, hiszen az egyes nők menstruációs ciklusa egyedi, és különböző tényezők hatására változhat. A megszakított közösülés hatékonyságának növelése érdekében konzultáljon orvosával és válassza ki a legmegfelelőbb fogamzásgátlókat az adott életkor és életkor tekintetében.

A megszakított közösülés hatékonysága

A megszakított közösülés hatékonyságát a gyakorlatban nem különbözteti meg magas indikátorokkal, hanem éppen ellenkezőleg: a módszer gyakorló párok majdnem egyharmada szülőkké válik. Körülbelül minden negyedik nő teherbe esik. Kivételt képeznek csak azok a párok, akik a megszakított szexuális kapcsolatokkal együtt védettek.

Az alapcsoport tinédzserekből áll - azok nem annyira tapasztaltok és nem tudják magukat irányítani. A nem kívánt terhességek 30% -a éppen erre a korcsoportra esik. Ennek oka a tapasztalatlanság, a szexuális nevelés és akarat hiánya. Ezért a nem kívánt terhességek nagy része, az abortuszok és az egyidejű betegségek. A megszakított nemi kapcsolat módja nem védi a nemi betegségeket és az AIDS-t.

Sok fiatal lány és fiú úgy gondolja, hogy az első szexuális élményben nem lehet teherbe esni. Hibás feltételezni, hogy a spermiumok csak az ejakuláció idején a spermiummal szabadulnak fel. A szexuális közösülés során a spermium a hüvelybe kerül a kenőanyaggal és az ejakulációs folyadékkal együtt. Ez egy teljesen ésszerűtlen feltételezés, és ha mindkét partner egészséges, akkor még egy csepp seminalis folyadék elegendő ahhoz, hogy elképzelje.

Megszakított közösülés a férfiak számára

A férfiak közötti megszakadt közösülés rendkívül káros. Az állandó feszültség és az ellenállás állapota jelentős mentális erőt igényel, és csalódást okozhat.

Mivel rendkívül izgatott állapotban van, az embernek sok erőfeszítést kell tennie a folyamat átkapcsolására és ellenőrzésére. Nem csak az, hogy az idegrendszer ennek a stresszes állapotnak köszönhetően gyorsan elhasználódik, és csökkenti a pénisz ereinek erejét. A pénisz mikroszkópos hajói kitörnek az instabil nyomás miatt, csomók és tapadók kialakulnak, végül erekciós zavarok. Ez fokozatosan a potencia és a korai magömlés megsértéséhez vezet.

Pszichológiai szempontból az ember megszakadt szexuális kapcsolata kóros, és nemcsak a férfi, hanem a női egészségre is nagyobb kárt okoz. Nem érzi az érzelmek teljes skáláját, hiszen ő mindig irányítás alatt és feszültség alatt áll. Emiatt gyakran vannak olyan pszichés rendellenességek, amelyek fizikai betegséget okoznak. A megszakított közösülés módszere hatékonyabb volt, azaz jobb kombinálni a fogamzásgátlás egyéb formáival (orális fogamzásgátlók, spermicid kúpok, kenőanyag).

A megszakított közösülés következményei

A megszakított nemi kapcsolat következményei eltérőek lehetnek - ez és a nem kívánt terhesség, szexuális úton terjedő betegségek, központi idegrendszeri rendellenességek, szexuális zavarok, a kismedencei szervek gyulladásos folyamata. 

 1. Még egy tapasztalt ember sem tudja ellenőrizni az elővetítő folyadék elosztását, amely bizonyos mennyiségű aktív spermát tartalmaz. Ha a megszakított szexuális kapcsolat az ovuláció idején következik be, akkor a megtermékenyítés valószínűsége maximális. 
 2. Idővel a szexuális kapcsolatok természetes mechanizmusa sérül. Idővel a nők hűvösséget és közömbösséget okoznak a férfiaknak, és az ellenkező nemüknek nagy az impotencia veszélye, csökkenti a szexuális vágyat. 
 3. Ezt a fogamzásgátló módszert semmi esetre sem szabad véletlen szexuális kapcsolat esetén - ez növeli a nemi betegség fogásának veszélyét. 
 4. Ha a megszakított nemi kapcsolat hosszú ideje nem vezet a terhességhez, akkor ez a meddőség tényezőjét jelzi. Ebben az esetben érdemes az orvosok megvizsgálni és átadni a szükséges vizsgálatokat.

A megszakított nemi közösülés következményei nem indokolják a gyakori használatát, ezért jobb, ha elhagyjuk ezt a védelmi módszert vagy fel fogjuk venni a fogamzásgátlókat.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15]

A megszakított közösülés károsodása

A megszakított közösülés káros hatása sokkal nagyobb, mint amilyennek látszik - ez a fogamzásgátlás leggyakoribb formája a fiatalok körében, és hatástalan, és együttes komplikációkat okoz.

Elsősorban az ejakuláció élettani rendszere romlott - általában a sperma kilökődése reflexivá válik, anélkül, hogy az ember erős akaratát meg akarta volna adni. A szexuális kapcsolatok megszakításával és az ejakuláció előidézésében a női nemi szerveken kívül egy erőszakos ember blokkolja az izgalmat, ezáltal megzavarja az idegrendszer gátlását és gerjesztését. Ez károsítja a központi idegrendszert, idegrendszeri elváltozásokat, szervi és rendszeri zavarokat, korai ejakulációt és impotenciát.

A vér elégtelen kiáramlása miatt a szexuális szerv testében kezdődik a trofikus változás. Ebben a szakaszban a prosztata fertőzésének és nem specifikus gyulladásának kialakulásának kockázata magas, ami a hypertrophiához és végül a prostatitishez vezet.

A megszakított közösülés károsodását nem csak egy ember, hanem egy nő is tapasztalta. Egy nő kapja a legnagyobb izgalmat a sperma kilökődésének idején, és ez segít az orgazmus elérésében, és megszakított nemi kapcsolatban ez nem így van. Nem érzi a spermium kilökődését, a nő nem fejezi be teljes mértékben a szexuális aktust. Ebben a pillanatban nem termelnek prosztaglandinokat a testében, ami csak a testet tartja tónusban. A jövőben a biológiailag aktív anyag hiánya idegi bomlást és szexuális megbetegedéseket okoz.

A megszakított közösülés mínuszai

A megszakított nemi közösülés mínuszai nagyrészt előnyben részesítik az előnyöket. A legkorábbi fogamzásgátló módszer lényege, hogy eltávolítja a péniszet a hüvelyből az ejakuláció kezdetéig. 

 • Talán a fő hátrány a terhesség nagy esélye. A fiatal párok és serdülők nemkívánatos terhességének legmagasabb aránya - még mindig nem tudják ellenőrizni az érzelmeiket és vágyaikat, és nem alkalmaznak további fogamzásgátló módszereket. Az ejakuláció élettani folyamatát lehetetlen teljes mértékben ellenőrizni, ezért gyors reagálás mellett kis spermaszelet is bejut a hüvelybe. Ez elegendő lehet a tojás megtermékenyítéséhez.
 • A második mínusz a nemi betegség elkapásának kockázata. A megszakított nemi közösülés módszere akkor releváns, ha a partnerek magabiztosak egymásban. 
 • A harmadik negatív - a szexuális diszfunkció fokozatos fejlődése a férfiakban és gyulladásos folyamatok kialakulása a kis medence szerveiben. A genitális szervek véres stagnálása miatt számos trofikus folyamat romlik, és ez tele van prosztata-hypertrophiával és gyulladásával, amelyek szexuális impotenciához vezetnek.

Szerencsére korai stádiumban ez a folyamat kezelhető, és lehetséges a férfi szexuális funkció helyreállítása, de először is el kell hagyni a megszakított nemi közösülés módját, és egyéni fogamzásgátló módszert kell választani.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.