^
A
A
A

A WHO új ajánlásokat dolgozott ki a szexuális úton terjedő betegségek kezelésére

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

14 September 2016, 09:00

A WHO új ajánlásokat dolgozott ki a nemi úton terjedő betegségek kezelésére, ezt az intézkedést az antibakteriális rezisztencia egyre növekvő veszélye okozza. A leggyakrabban szexuális úton terjedő chlamydia, szifilisz, gonorrhoea, ezek a betegségek a baktériumok és az antibakteriális terápia révén általában megszabadulnak a betegségtől. De egyes antibiotikumok gyorsan elvesztik hatékonyságukat, ami gyakran a gyógyszerek gyakori és gyakran helytelen használatához kapcsolódik.

Az előzetes becslések szerint évente több mint 130 millió embert fertőznek meg a klamidia, körülbelül 80 millió gonorrhoea és valamivel több mint 5 millió szifilisz.

Az elmúlt években, az orvosok megállapították, hogy a stabilitását okozó baktérium fertőző betegségek számának növekedését, és kevesebb antibiotikum valóban a munkájukat. A szakértők szerint különösen kialakuló rezisztenciát Neisseria gonorrhoeae, amely gyakorlatilag nem reagál az antibiotikumos kezelésre chlamydia és a szifilisz helyzet nem sokkal, de jobb - a baktériumokat, amelyek a betegséget okozó mindig reagálnak bizonyos típusú meglévő antibiotikumok, de minden esetben, a fertőző betegségek megelőzésére és a gyors kezelés veszélyben volt.

Ha STD kezeletlen marad, akkor súlyos egészségügyi hatások - gyulladás az urogenitális szervek, méhen kívüli terhesség, meddőség (nők és férfiak), továbbá a fertőző betegségek szexuális úton többször növeli a szerződő HIV.

A jelenlegi helyzet miatt a WHO átgondolta a szexuális úton terjedő betegségek kezelésére vonatkozó meglévő módszereket, és azonosította minden országban, hogy az antibakteriális gyógyszerek rezisztenciát mutattak-e a nemi betegségekben szenvedő baktériumokban. Az új ajánlások a leghatékonyabb antibakteriális gyógyszerekre vonatkozó adatokon alapulnak, amelyeket betegségekre írnak fel.

A gonorrhea károsítja a nyálkahártyákat (nemi szervek, száj, végbél). A Gonococcus baktériumok viszonylag rövid idő alatt kifejlesztették az antibakteriális szerekkel szembeni rezisztenciát, és az antibiotikumok elavult osztályai teljesen hatástalanok.

Most WHO azt ajánlja, hogy minden ország vizsgálja felül a gonorrhoea kezelését, az orvosoknak csak hatékony gyógyszereket kell előírniuk. Minden országban, a stabilitás a Neisseria gonorrhoeae, forgatható a lakosság körében, hogy az antimikrobiális más, így a szakértők az egészségügyi hatóságoknak ellenőrizniük kell a prevalenciája az antimikrobiális rezisztencia és meghatározza a leghatékonyabb antimikrobiális szerek kezelésére gonococcusos. Ma a WHO nem ajánlja a kinolonok használatát, mivel a gonokocci között az antibiotikumok ezen csoportja kevésbé fogékony.

Fertőzés a szifilisz fordul érintkezik egy seb a nemi szervek, a végbélnyílás, a végbél, a szájnyálkahártya, az ajkak és a fertőzött nő képes megfertőzni a baba a terhesség alatt, ami gyakran a halál oka a magzat.

Új ajánlások szerint a szifilisz kezelésére szükség van az injektálható antibiotikum benzatin-penicillin használatára, amely sokkal hatékonyabb, mint az orális gyógyszerek.

A Chlamydia a leggyakoribb szexuális úton terjedő fertőzés. A fertőzés után égő érzés tapasztalható vizelés közben, de leggyakrabban egy személy nem tapasztal jellegzetes tüneteket. A betegség látens folyamata gyakran az emberi reproduktív egészséggel kapcsolatos problémákhoz vezet.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.