^
A
A
A

A koronavírus ellen már létezik orvosság

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

11 June 2021, 09:00

Manapság mindenki tud olyan patológiáról, mint a COVID -19 - gyermekek és felnőttek egyaránt. Fertőző betegségről beszélünk, amelyet a SARS-CoV-2 koronavírus vált ki, amelyet 2019-ben azonosítottak, és egyetemes problémává vált a bolygón. A járvány kihirdetése után a tudósok fő feladata egy olyan vakcina létrehozása volt, amely megvédi az embereket a fertőzésektől, valamint a betegség leghatékonyabb kezelésének kidolgozása. Hamarosan megkezdődött az oltás, de eddig nem tudtak semmit az új hatékony gyógyszerekről. A COVID-19-et elsősorban olyan gyógyszerekkel kezelték, mint a Tamiflu, a Dexametazon (kortikoszteroid), a Bamlanivimab, a Kazirivimab és az Imdevimab (monoklonális antitestek), az Avigan (Favilavir), az Ivermectin stb.

Újabban az ausztrál tudósok új reményt adtak a világnak azzal, hogy bejelentették egy régóta várt gyógyszer létrehozását. Az új gyógyszer nemcsak enyhíti a koronavírus fertőzés tüneteit, hanem 99,9%-kal csökkenti a vírus jelenlétét a szervezetben. A szakértők már sikeresen tesztelték a gyógyszert rágcsálókon laboratóriumban.

Az új gyógyszert szoros együttműködésben fejlesztették ki a Reményváros Rák- és Diabéteszkutató Központjával és a Griffith Egyetem Egészségügyi Intézetével. A tudósok elmagyarázzák: a létrehozott gyógyszer gyógyítja a koronavírus -fertőzést, és nem csak felgyorsítja a gyógyulást. A gyógyszer alapvető összetétele a miRNS (kis interferáló RNS) technológia használatának köszönhető, amely közvetlenül befolyásolhatja a vírus genomját és halálát okozhatja. Ennek eredményeként a kórokozó teljesen elveszíti reprodukciós képességét.

A rágcsálókon végzett tesztek kimutatták, hogy a miRNS technológiával történő kezelés drámaian csökkenti a vírus kórokozó szintjét a szervezetben, majdnem 100%-kal. Ezenkívül a terápiás gyógyszer alapja legfeljebb 12 hónapig tárolható + 4 ° C -on, és legfeljebb 4 hétig szobahőmérsékleten.

Macmillan professzor, aki részt vett a gyógyszer megalkotásában, felhívja a figyelmet arra, hogy az új technológia alkalmazása a kísérleti rágcsálók teljes gyógyulásához vezetett. Sőt, a kezelés után nem lehetett kimutatni a vírust a tüdejükben.

A kifejlesztett eszköz univerzálisnak nevezhető: a béta-koronavírusok teljes körére hat, beleértve a SARS-CoV-1 vírust, a SARS-CoV-2-t, valamint a jövőben megjelenő egyéb variációkat.

A kutatóknak minden okuk megvan arra, hogy azt gondolják, hogy a létrehozott gyógyszert hamarosan koronavírus -fertőzött betegek terápiás rendszereiben is fel lehet használni. Jelenleg a tudósok teszteket kezdenek végezni önkéntesek részvételével.

A munka eredményeit a Griffith Egyetem oldalán teszik közzé

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.