^

Tudomány és technológia

A bél mikroflóra javítja az agy működését

Régóta ismert, hogy a bél mikroflóra nemcsak az emésztési és anyagcsere -folyamatokat befolyásolja, hanem a test számos más funkcióját is, beleértve az agyi tevékenységet is. 

01 October 2021, 08:55

A sclerosis multiplex tünetei az időjárástól függően eltérőek

A szklerózis multiplex klinikai képe világosabban nyilvánul meg a páratartalom és a környezeti hőmérséklet éles változásával.

29 September 2021, 10:55

Az influenza elleni védőoltás alkalmazható a koronavírus -szövődmények megelőzésére

A szezonális influenza elleni védőoltás megvédheti az embert a COVID-19 veszélyes szövődményeitől. Ezt állították a tudósok az Európai Klinikai Mikrobiológiai és Fertőzések Kongresszusa során.

27 September 2021, 09:00

Hasznosak a fitnesz modulok?

Manapság jól ismert és népszerű fitnesz modulok, például gyorsulásmérők, lépésszámlálók, fitneszkövetők célja a felhasználó fizikai aktivitásának javítása és az egészséges életmód népszerűsítése.

23 September 2021, 09:00

Az alváshiány korai öregedéshez vezethet

Azok a nők, akik a gyermek megjelenésével kénytelenek napi 7 óránál kevesebbet aludni, idő előtti öregedést kockáztatnak.

K -vitamin: új előnyöket fedeztek fel

Ha rendszeresen K -vitaminnal dúsított ételeket is bevesz az étrendjébe, akkor megháromszorozhatja a kockázatot, vagy akár megelőzheti a szív- és érrendszeri ateroszklerózis kialakulását. 

31 August 2021, 14:00

A kismama stresszes állapota befolyásolja a gyermek nemét

Ha egy nő súlyos stresszt tapasztalt a gyermek tervezése vagy fogantatása során, akkor nagyobb valószínűséggel születik lánya. Ezt a következtetést fejezték ki a Granadai Egyetemet képviselő spanyol tudósok.

20 August 2021, 09:00

A női higiéniai termékek gyártói továbbfejlesztették termékeiket

A női higiéniai termékek, mint például a betétek, törlőkendők és tamponok most diagnosztikai funkciókat láthatnak el - különösen meghatározhatják az élesztő -húgyúti fertőzés jelenlétét.

18 August 2021, 09:00

A gyümölcslé segít sokáig élni

Az angliai Exeteri Egyetem tudósai felfedezték a frissen facsart céklalé további egészségügyi előnyeit. 

12 August 2021, 09:00

A koronavírus ellen már létezik orvosság

A kifejlesztett eszköz univerzálisnak nevezhető: a béta-koronavírusok teljes körére hat, beleértve a SARS-CoV-1 vírust, a SARS-CoV-2-t, valamint a jövőben megjelenő egyéb variációkat.

11 June 2021, 09:00

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.