^
A
A
A

A kalciumot tartalmazó gyógyszerek növelik a stroke kockázatát

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 23.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

26 May 2012, 12:03

A britek milliói komolyan fenyegetik a csontok erejének növelését. Az orvosok azt állítják, hogy a kalciumbevitelt szigorúan mérni kell, és csak akkor, ha valóban szükséges. Tanulmányok kimutatták, hogy a kalciumtartalmú tablettákat rendszeresen alkalmazó emberek 86% -kal növelik a szívbetegség kockázatát. Több mint kétszer akkora szívrohamban szenvednek, mint azok, akik egyáltalán nem vettek fel kiegészítést.

A tudósok azonban azt mondják, hogy nincs értelme növelni a magas kalciumtartalmú ételek fogyasztását. Ez növeli a stroke kockázatát is . A professzor szerint Sabine Rohmann a Zürichi Egyetemen, ha a növekedés étrendi kalciumbevitel nem nyújt jelentős terhelést a szív- és érrendszerre, a kalciumbevitel tablettát kell tenni csak orvosi felügyelet mellett.

Ezen felül Jan Reed professzor és kollégája, Mark Bolland, az Aucklandi Egyetem új-zélandi vitájában azt állítják, hogy ma a kalcium tabletták biztonságát megkérdőjelezik és alapos vizsgálatot végeznek. "Az orvosok szerte a világon a kalciumot írják elő a betegek számára azzal az indokkal, hogy természetes, ezért biztonságos, ezért ne növeljék meg a csontok számát" - mondják.

A tudósok írják a korábbi tanulmányokat, amelyekből kiderül, hogy a kalciumfogyasztás miatt olyan betegségek vannak, mint az elhízás, a cukorbetegség és a stroke. Most már bizonyított, hogy ez hatással van a test artériáira.

Az orvosok úgy vélik, hogy a legtöbb embernek nem kell kalciumot bevennie a tablettákba. Elegendő például a tejtermékekben. Jó lenne étrend mellett is tartani.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13], [14], [15]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.