^
A
A
A

Egy új gélkészítmény gyógyítja a sebeket és simítja a hegeket

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

13 September 2019, 09:00

A szingapúri Nanyang Technológiai Egyetemet képviselő szakemberek egy új gél gyógyszer létrehozásán dolgoztak, amely felgyorsítja a sebgyógyulást. A fejlesztést Dr. Andrew Tan vezette.

A gyógyszergyártók már régóta kínálnak egészségügyi szakembereknek számos, teljesen funkcionális tapaszt, amelyek úgy működnek, mint a tapaszok. Az ilyen foltok jól végezték a munkájukat, csökkentve a hegek súlyosságát vagy felgyorsítva a gyógyulást. Az ilyen javítások azonban nem képesek egyszerre megbirkózni két feladattal. Ami az új fejlesztést illeti, lehetővé teszi a sebfelületek gyógyulásának felgyorsítását, megakadályozva a hegszövet kialakulását.

A tanulmány során a tudósok egy csoportja észrevette, hogy az angiopoietin-4 (egyébként - ANGPTL4) fehérjeanyag csökkenti a gyulladásos folyamat súlyosságát a rágcsálók sebgyógyulásának kezdeti szakaszában. Ezenkívül a szakértők észrevették, hogy a következő szakaszokban ez az anyag lehetővé teszi egy új vérkeringési hálózat kialakulását, általában elősegítve a sejtek növekedését. És a végső szakaszban a fehérje részt vesz a hegszövet kialakulásában. Az új tapaszt angiopoietin-4-vel gazdagították, így aktív résztvevővé vált a gyógyulási folyamatokban. A sebgyógyulás és gyógyulás mechanizmusainak összehangolására a tudósok a TGFbeta-Smad3 irányát alkalmazták, amellyel átmenetileg csökkenthető volt a kollagéntermelés - például az angiopoietin-4 hatására a Scleraxis fehérjeanyagra (TGFbeta-Smad3 elem).

A rágcsálókon végzett tesztek kimutatták, hogy az új gyógyszer többször is hatásosabb, mint más hasonló redukáló szerek. Ezenkívül az ANGPTL4 fehérje felhasználható más fibrotikus patológiákra is - például a keloid hegekre, amelyeket jelenleg nem kezelnek. A szingapúri tudósok azt tervezik, hogy javítják az új gyógyszer összetételét és orientáltságát annak hatékonysága érdekében. Új klinikai vizsgálatokat követnek.

Sérülések - traumás és posztoperatív - időnként mind felnőtteknek, mind gyermekeknek kapnak. Ennek számos oka van, és mindig van szükség minőségi gyógyászati termékekre. A sebgyógyulás meglehetősen összetett és gyakran hosszadalmas folyamat, amelynek lefolyása különféle tényezőktől függ, beleértve a páciens regenerációs képességét. Szerencsére a tudósok új fejleményei valóban biztatóak: felgyorsíthatja a gyógyulási reakciót, miközben megakadályozza a súlyos hegek kialakulását és a szövődmények kialakulását.

A tanulmány részleteit az oktatási intézmény hivatalos weboldalának oldalain mutatják be - http://media.ntu.edu.sg/NewsReleases/Pages/newsdetail.aspx?news=a98e19fe-c5dc-46fa-8595-d81a9c7e703e

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.