^
A
A
A

Az űrhajósok a súlyosság miatt hátfájást szenvednek

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 23.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

11 November 2016, 10:00

Az űrhajósok tevékenységük természetében régóta az űrben vannak, szokatlan körülmények között az emberek számára. A legfrissebb tanulmány azt mutatta, hogy a hátsó izmok atrófiájának súlytalansága miatt, amely a földre való visszatérés után is néhány évig hat.

Az orvosok megjegyezték, hogy sok űrhajós panaszkodott a hátfájásra, és a fájdalmas érzések zavarhatják a tér utazás alatt és után. Az űrhajósok fájdalmának okairól a szakemberek úgy döntöttek, hogy felmérik a 3 legénység tagját a Nemzeti Űrkutatási Ügynökségtől (NASA). Mindegyik alany az űrállomáson 3-7 hónapig töltött. A szakemberek háromszor mágneses rezonancia képalkotást végeztek - egyszer a visszatérés előtt, a második azután és az utolsó alkalommal 1-2 hónapon belül az állomásról való visszatérés után. Ennek eredményeképpen megállapítást nyert, hogy a mikrogravitáció nem befolyásolta az intervertebrális lemezeket, de a közeli csigolyák izomzata jelentős változásokon ment keresztül. A tudósok megjegyezték, hogy súlytalan körülmények között az izmok tömege és területe sokkal kisebb lett, talán ez a tényező befolyásolja az űrhajósok növekedését (ahogy azt az ember helyén tudjuk, a növekedés növekszik). Továbbá, a szakértők azt mondta, hogy még egy ideig, miután visszatért az űrből izmai nem helyreállítható, de mennyire veszélyes ez az általános egészségi személy, a tudósok nem állíthatjuk azt, hogy szükség van, hogy végezzen több tanulmány. Ebben a szakaszban a szakértők úgy vélik, hogy elkerülése érdekében az űrhajósok hátterében lévő problémák segítenek speciális gyakorlatokon. Ez a tudósok munkájának középpontjában áll - azoknak a gyakorlatoknak a készletét kell kifejleszteniük, amelyek még a súlytalan körülmények között is segítik a hátsó test izomzatát.

Érdemes megjegyezni, hogy a hátsó problémák csak néhány olyan probléma, amellyel az űrhajósoknak szembe kell nézniük a hosszú űrjáratok folyamán. Az orvosok korábban már közölték a kozmikus sugárzás bizonytalanságáról, amely minden felületen behatol és az agyi aktivitás és a demencia zavart okoz. Egy másik kutatócsoport úgy találta, hogy az űrutazás negatívan hat a szívre. A szakemberek megjegyezték, hogy az Apollo program gyakorlatilag minden résztvevője kardiovaszkuláris betegségben szenved.

De a tudósok kiábrándító következtetései ellenére a világűrbe vezető járatokat nem szabad megállítani. Az egyik légiközlekedési vállalatnál a szakemberek olyan technikát fejlesztenek ki, amely az űrhajósok alvásba meríthet, hogy hosszú bolygókat hajtson végre. By the way, ezt a tanulmányt a NASA űrügynökség finanszírozza.

Azt tapasztaltuk, hogy a tudósok kívánnak meríteni az űrhajósok a stasis - olyan állapot, ami hasonlít egy medve hibernálást. Ezeket az intézkedéseket szükségesnek tartják, hisz a tudósok, hiszen a járatok hosszú időre, több hónapról több évre szólhatnak.

Az új technikát olyan űrhajósokra fogják tesztelni, akik Marsra repülnek, azaz 55 millió kilométert legyőzni. A

A számítások szerint a Marsra való járat meglehetősen drága, csak az egész utazásra szánt élelmiszer több mint 10 tonna, a repülés térmodulja pedig körülbelül 30 tonna. De a merülés komikus utazók a stasis állapotba fogják tenni a járat olcsóbb, mert csökkenti a terület és súlya a képregény hajó, valamint csökkenti a költségeket az élelmiszerek (ételek tervezik, hogy adja be űrhajósok intravénásan).

trusted-source[1], [2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.