^
A
A
A

Az óvszer nem megfelelő használata komoly közegészségügyi probléma

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 22.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

23 February 2012, 21:22

Egy nemzetközi kutatócsoport arra a következtetésre jutott, hogy az óvszerhasználat rendkívül gyakori a világ minden régiójában, és komoly közegészségügyi probléma.

Az Indiana-i Egyetem Kinsey Intézetének óvszerhasználati kutatócsoportja (CURT) több mint 20 kutatót hozott össze különböző országokban. Több mint 10 éve számos tanulmányt végeztek e témában, és megjelentették őket a Szexuális Egészség című folyóirat külön kiadásában.

A tudósok megállapításai szerint sokan helytelenül használják az óvszereket, például a rossz oldalon vagy nem a szexuális érintkezés során. Ez mind a fejlődő, mind a gazdaságilag fejlett országok rezidenseire jellemző.

A CURT tagjai szerint a lakosságnak az óvszer helyes használatára való felkészítése kritikus szerepet fog játszani a HIV-fertőzés terjedésének megelőzésében és a nem tervezett terhességek gyakoriságának csökkentésében .

„Miközben szeretnénk azt hinni, hogy a járvány AIDS csökken, akkor nem. Az USA-ban, a helyzet romlik. Továbbra is számítunk döntést, hogy leállítja a járvány orvosok, de ez a rossz megközelítés. Tudjuk, hogyan lehet megelőzni ... A sok fertőző betegség. Ez a betegség megelőzése a modern megoldás az AIDS-járvány, és meg kell őket komolyan venni „- mondta egy tagja CURT, főszerkesztője különszám Sexual Health, University of Kentucky Richard professzor Crosby (Richard Crosby).

"Az óvszerek ugyanazok a vakcinák, amelyekre vártunk" - tette hozzá.

A kutatók szerint a védelemnek a szexuális úton terjedő fertőzések megelőzésében betöltött szerepének növelése érdekében lehetőség nyílik a közoktatás, az internetes tájékoztató kampány és a kórházak tanácsadására. Ezeknek az erőfeszítéseknek a sikeréhez ki kell küszöbölni azokat a kellemetlenségeket és zavarokat, amelyeket sokan szexuális témákról beszélnek, úgy vélik a tudósok.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.