^

Egészség

A
A
A

Rákbetegségek kezelése

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A ricketts kezelés célja

  • A D-vitamin hiányának megszüntetése.
  • A foszfor-kalcium metabolizmus normalizálása.
  • Acidózis felszámolása.
  • A csontszövet képződésének megerősítése.
  • Az anyagcserezavarok javítása.

Ricketts nem gyógyszeres kezelése

Racionális táplálás rákkal

Az optimális a szoptatás, mivel az emberi anyatejben a kalcium és a foszfor az optimális abszorpciós arányban van. A rozmaringbetegek vegyes vagy mesterséges etetésére a gyermekek a D-vitamin (400 NE / liter) preventív dózisát és más vitaminok komplexét alkalmazzák. A fermentált tejkészítmények (NAN fermentált tej, ASU-1 erjesztett tej) használata a napi térfogat 1 / 2-1 / 3 mennyiségének megfelelő. Nagyon fontos, hogy a gyümölcs- és zöldséglevek, a növényi húslevesek, a csirkehús tojás, a túró, a kiegészítő élelmiszerek időben bejussanak a táplálékba. Mivel az első kiegészítő élelmiszer erősen ajánlott a zöldségpüré, amelyet 4-4,5 hónap alatt vezetnek be. A második csali - zabkása zöldséglében vagy zöldségek és gyümölcsök hozzáadásával. Öt hónap múlva tanácsos egy 6-6,5 hónapos darált hús formájában levő májat kinevezni.

A gyermek étrendjének ellenőrzése rendszeres (1-2 alkalommal hetente) táplálkozási számítással történik, későbbi korrekcióval. Ha a gyermek szoptat, figyelmet kell fordítani az anya étrendjére.

Kalcium az élelmiszerben

Termék, 100 g

Kalciumtartalom, mg

Termék, 100 g

Kalciumtartalom, mg

Tej

120

Káposzta

60

Savanyú krém

100

Saláta

83

Joghurt

120

Zöld hagyma

60

Cottage sajt

150

Zöldbab

40

Sajt (kemény)

600

Olívabogyó zöld

77

Sajt (fuzionált)

300

Narancs

35

Tojás

55

Szárított almák

45

Kenyér fehér

30

Füge

57

Kenyér, fekete

60

Szárított

170

Főtt hal

30

Mazsola

56

Marhahús

30

Mandula

254

Hal, szárítva (csontokkal)

3000

Földimogyoró

70

-

-

Szezámmag

1150

Rezsim

A gyermeknap helyes rendszere megszervezése biztosítja a megfelelő nyugalmat, a különböző ingerek kiküszöbölését (erős fény, zaj stb.). Szükséges a friss levegőben maradni (> 2-3 óra naponta), a nappali rendszeres légzését.

Masszázs és fizioterápiás feladatok a rohamok számára

Két héttel a gyógyszerterápia megkezdése után a komplex kezelés magában foglalja a testmozgást és a masszást 1,5-2 hónapig, amelyek hozzájárulnak az izomtónus gyorsuló helyreállításához és megakadályozzák a testtartás megszegését és a lapos lábfejek kialakulását.

Balneoterápia

Alkalmazza a gyógyszeres kezelés vége után.

A tűlevelű fürdőket az izgatható gyermekek számára írják fel (számítsunk ki 1 csíra folyékony kivonatot 10 liter vízre, 45 ° C hőmérsékletre) naponta. A tanfolyam 10-15 eljárásból áll, amelyek 8-10 percig tartanak.

Sós fürdő javasoljuk lomha, mozgásszegény gyermekek izom hipotónia (2 evőkanál számított vagy tengeri só 10 liter vízzel; .. 8-10 természetesen áll a 3-5 perc eljárások). Megemlítik az anyagcsere folyamatok intenzívebbé tételét, az oxigénfelhasználás növekedését és a széndioxid felszabadulását, a fürdőzés után a gyermek meleg, édesvízzel mossa.

A balneoterápiai tanfolyamokat évente 2-3 alkalommal végzik.

Rákbetegségek gyógykezelése

A kolekalciferol vizes (akadetrim) vagy olajos (viganthol) oldatát 2500-5000 ME dózisban hozzárendeljük 30-45 napos tanfolyamokhoz. Az olajos oldatok rosszabbul felszívódnak, hatásuk kevésbé meghosszabbodik.

Rákos megbetegedésben szenvedő betegek (ARVI, tüdőgyulladás) egyidejű akut betegségeinek jelenlétében a D-vitamin bevitelt a láz időtartamára fel kell függeszteni (általában 2-3 nap). A hőmérséklet normalizálása után a kezelést folytatni kell.

A kezelés befejezése után a D 3- vitamin megelőző bevitele 200-400 NE dózisban októbertől áprilisig 2-2,5 évig tart.

Egy évnél idősebb gyermekeknél halolajra készíthetők.

A D-vitamin készítményeket kombinálva adjuk be B-vitaminok (B g B 2, B 6 ), C, A és E. Egy különösen fontos vitaminokkal kombinálva B 2 és C, mivel a hatása vitamin-hiány D kezelést nem lehetett végezni.

A normalizálás a funkció mellékpajzsmirigy és csökkenti a tünetek súlyosságát vegetatív komplex kezelésére angolkór gyógyszerek közé tartozik a kálium és a magnézium (* Pananginum. Asparkam *) az arány 10 mg / kg testtömeg naponta 3-4 hétig.

Az anyagcsere folyamatok serkentéséhez javítsa a testsúly- és magasságmutatókat, kiküszöböli az izom-hipotenziót, naponta 10-20 mg / kg kálium-orotátot, karnitint 2-3 cseppet naponta egyszer 1-3 hónapig.

Az etetett és koraszülött gyermekeknél 2-3 hetes kalcium-pótlást ajánlunk, amelynek dózisa a csontok korától, súlyosságától és az anyagcserezavaroktól függ. A táblázatban. A 11-6. Ábra bemutatja a különböző készítmények kalciumtartalmát. A foszfor anyagcsere korrekciójához a kalcium-glicerofoszfátot vagy az osteogenont * (178 mg kalcium és 82 mg foszfor egy tablettában) 3-4 hétig alkalmazzuk.

A kalciumtartalom különböző készítményekben

Kalcium készítmények

Kalciumtartalom, mg / g só

Kalcium-karbonát

400

Hárombázisú kalcium-foszfát

400

Kalcium-foszfát kétbázisú anhidrát

290

Kalcium-klorid

270

Kalcium-foszfát kétbázisú dihidrát

230

Kalcium-citrát

211

Kalcium-glicerofoszfát

191

Kalcium-laktát

130

Kalcium-glükonát

90

Javítása a kalcium felszívódását és a foszfor a bélben használják citrát keveréket (citromsav 2,1 g Nátrium-citrát 3,5 g Desztillált víz 100 ml). A 10-12 nap 1 tk. Naponta 3 alkalommal. A citromsav segít megőrizni a savas reakciót a bélben, oldódó és könnyen emészthető kalcium-citrát komplexet képez.

A D-vitamin-kezelés során rendszeres időközönként Sulkovich-minta kerül meghatározásra, amely meghatározza a vizeletben a kalcium kiválasztását, és a vérplazma kalciumtartalmát is felismeri a hiperkalcémia időben történő kimutatásához.

Kórházi kezelésre utaló jelek

A hátrányos helyzetben előforduló rákbetegségek (koraszülöttek szomatikus betegségben a dekompenzálódási szakaszban), valamint a differenciáldiagnózis szükségessége ricket-szerű betegségekkel, amelyek nem hatékony standard terápiával rendelkeznek.

Klinikai vizsgálat

Az 1. Fokozatú rákbetegségben szenvedő gyermekeket 2 évig tartó gyermekorvos és a II-III. Fokozatú rákbetegségben szenvedők 3 éven keresztül figyelték meg. Minden gyermeket negyedéves vizsgálatnak vetnek alá.

Tanúsága szerint a gyermekorvos is előírhat biokémiai vérvizsgálat (meghatározása a kalcium, foszfor, és alkalikus foszfatáz), denzitometrálásával vagy röntgenvizsgálata csontok, tanácsot ad a gyermeknek egy ortopéd sebész.

A Rickets nem ellenjavallt a megelőző vakcinák esetében. A D-vitamin kezelés befejezése után a gyermek vakcinázható.

Kilátás

A rákbetegségek nem súlyos formáinak időben történő diagnosztizálásával és kezelésével kedvező az élet és az egészség prognózisa. Súlyos betegség progresszió és ismétlődő folyamat esetén az egészségre vonatkozó prognózis viszonylag kedvező, mivel az izom-csontrendszeri rendszer súlyos megsértése fenntartható, megfigyelést és kezelést igényel az ortopéd sebészben.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.