^

Egészség

Gyermekek (gyermekgyógyászat) betegségei

Spasmophilia gyermekeknél

A gyermekgyógyászatban az akaratlan izomgörcsökre és spontán görcsökre - tetániára (görög tetanoszból - görcs) utaló kóros hajlamot, amelyet a fokozott neuromuscularis ingerlékenység okoz, megsértve a szervezet kalcium -anyagcseréjét, gyakran gyermekgörcsnek nevezik.

Megnövekedett vörösvértestek a gyermek vizeletében: mit jelent ez?

A vörösvértestek megnövekedett tartalma a gyermekek vizeletében hematuria. Általában egy általános elemzésben nem észlelik őket, vagy az észlelt mennyiség nem több 1-2 elemnél a látómezőben.

Baktériumok a gyermek vizeletében: okok, hogyan kell kezelni

A baktériumok jelenléte a gyermek vizeletében az üledék mikroszkópos vizsgálatának eredményeként jön létre, és veszélyes jel. Mit jelent? A húgyúti rendszer vírusos betegségére utal.

Fehér ürülék egy gyermekben

Kisgyermekekben a bélmozgás különböző színű: halványsárgától a barnaig - mindez a gyermek táplálkozásától függ. Ez általában nem okoz szorongást, de a fehér ürülék megjelenése riasztást okoz a szülők számára, és arra készteti őket, hogy gyermekorvoshoz forduljanak, ez normális?

Szubpendimális cista újszülöttben

Agyi neurosonográfiás eljárás elvégzésekor az orvosok néha jóindulatú üreges daganatokat észlelnek, amelyek után „újszülött szubpendémiális ciszta” diagnózist tesznek fel. 

Pupuláns középfülgyulladás gyermekkorban

A kisgyermekek nagyon fájdalmasan szenvedik, főleg mivel nem tudják megmondani a szüleiknek, hogy hova fáj. A betegségnek katarális és gennyes formája van, ez utóbbi nagyon veszélyes a csecsemők egészségére, a visszaesés nagyobb valószínűsége miatt. 

Streptoderma gyermekeknél: okok és tünetek

A streptoderma a bőrtünetek egyik típusa (bakteriális fertőzés okozta betegségek). A gyermekek sztreptodermát  egy bizonyos típusú mikroorganizmus okozza - a Streptococcus nemzetség baktériumai. 

A streptoderma diagnosztizálása egy gyermeknél

A gyermek streptoderma diagnosztizálásához orvoshoz kell fordulni. Ez lehet egy helyi gyermekorvos, bőrgyógyász, fertőző betegség-szakértő és bakteriológus. Először is ajánlott a helyi gyermekorvoshoz fordulni, aki előírja a szükséges vizsgálatot, és ha szükséges, forduljon más szakemberekhez.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.