^

Egészség

A
A
A

Hogyan lehet megakadályozni a rohamok?

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Megkülönböztethető az elülső és posztnatális specifikus és nemspecifikus profilaxis.

A rickettek antenatalis profilaxisa

A hasmenés előtti profilaxisát a szállítás előtt jóval el kell kezdeni. A terhes asszonynak tiszteletben kell tartania a napi rendszert, elég nappal és éjjel pihenni. Nagyon fontos, hogy naponta legalább 2-4 órát (bármilyen időjárási viszonyok között) szabadon, racionálisan enni kell. A terhes nők napi étrendjében legalább 180-200 g hús, 100 g hal, 150 g túró, 30 g sajt, 0,5 liter tej vagy erjesztett tejtermékek jelenjenek meg. A termékeknek elegendő mennyiségű vitamint és nyomelemet kell tartalmazniuk. Terhes nők veszélyeztetett (nefropátia, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, reuma) szükséges a 32. Hét a terhesség, hogy jelöljön ki további D-vitamin 3 (kolekalciferol) a 200-400 ME dózis 8 hétig, függetlenül az évszaktól.

Javasoljuk, hogy kalcium-kiegészítőket (lehetőleg egyidejűleg tejtermékkel) vegyen be.

A rákok születés nélküli, nem specifikus profilaxisa

Az újszülött korrekt táplálkozásának megszervezése a rákok születés nélküli, nem specifikus profilaxisa. Ideális a természetes szoptatás. A sikeres és hosszan tartó laktáció biztosítása érdekében a nőnek figyelnie kell a napi rendszert és a megfelelő étrendet.

Hiányában anyatejbe kell ajánlott modern igazítani keverékei egyensúlyban kalcium- és foszfortartalom (arány 2: 1, vagy több), és tartalmaz kolekalciferol (D-vitamin 3 ).

Különös figyelmet kell fordítani a gyermek fizikai fejlődésére, temperálására. Amellett, hogy sétál a friss levegővel és vízzel kapcsolatos eljárásokkal, a terápiás torna és a masszázs a szabályosság, a szabályosság, a kezelés időtartama, valamint az év során fokozatosan növekvő fokozatosan növekszik.

Rákbetegek születés előtti speciális megelőzése

A csecsemők rákos megbetegedéseinek specifikus megelőzése minden gyermek számára történik, függetlenül attól, hogy az élet első két éveiben az őszi-téli-tavaszi időszakban etetnek-e. A konkrét megelőzésére angolkór alkalmazásával tartalmazó készítmények kolekalciferol vízben oldható és olajban D-vitamin 3.

A vízben oldódó D 3 -vitamin gyorsabban abszorbeálódik az emésztőrendszerből, jól tolerálható és kényelmesen adagolható (1 csepp kb. 500 ME kolekalciferolt tartalmaz). A gyógyszer a koraszülöttek számára éretlen bél enzimekkel van jelölve.

Az egészséges, teljes hosszú távú csecsemők esetében a profilaktikus dózis 400-500 NE / nap, 4 hetes koruktól kezdődően. A D-vitamint megelőző célból ajánlatos kinevezni és nyáron elégtelen insolációval (felhős, esős időjárás). Az alacsony szolár aktivitású oroszországi éghajlati régiókban (Oroszország északi régiói, Urálok stb.) A D-vitamin profilaktikus dózisa 1000 NE / napra emelhető. A veszélyeztetett gyermekek esetében a profilaktikus dózis 1000 NE / nap egy hónapra, majd 500 millió 2 éves életkorra.

Az első fokú prematurityben szenvedő gyermekeknél az első 10 éves életkortól napi 400-1000 NE napi dózisban a nyálkahártyák kivételével a profilaktikus profilaxis az első 2 évre terjed ki. Az enterális táplálkozás megkezdését követő III. Fokozatú korai érettség esetén 1000 NE D-vitamint írnak fel naponta az élet első évében, a második 500 ME-ban, a nyári hónapok kivételével.

Ellenjavallatok a tervezett profilaktikus dózist a D-vitamin lehet idiopátiás vizelet kalcium (Williams-Bourne betegség), hipofoszfatázia, szerves CNS tünetek microcephalia és craniostenosis.

Gyermekek egy kis méretű vagy nagy fontanel korai zárás relatív ellenjavallat D-vitamin alatt normál növekedési sebességének fej kerülete, hiányában a neurológiai tünetek és jelek a központi idegrendszeri specifikus szerves patológiai megelőzése angolkór gyermekek végezzük a szokásos módon. Bizonyos esetekben a rákos megbetegedések speciális megelőzése késleltethető a D-vitamin bevitelének megkezdésével a 3-4 hónapos életből.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.