^

Egészség

A
A
A

A pénisz sérülése és trauma

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A tünetek károsodása és trauma a megfigyelések 1% -ában mindkét herék károsodásával jár együtt.

ICC kódok 10

  • S31. Nyissa ki a has, a hátsó és a medence sebét.
  • S31.2. A pénisz megnyitása.
  • S38. A hasrész, az alsó háta és a medence egy részének sérülése és traumatikus amputációja.
  • S38.0. A külső nemi szervek összetörése.
  • S38.2. A külső nemi szervek traumás amputációja.

A pénisz elváltozásainak és sérüléseinek osztályozása

A penis sérüléseinek típusa szerint:

  • zárt (tompaszta): hasmenés, törés, diszlokáció és penicillapadás, 80%
  • nyitott (átható): szétrepedt, scalped, harapott, szúrt, vágott, lőfegyver) - kb. 20%;
  • fagyás;
  • hőérzékenység a péniszre.

Kár vagy sérülés a pénisz, és van osztva zárt (nem sérülés korpás) és nyitott (kár korpás és harap). Manapság külföldön egyre gyakoribbak lekérné besorolás pénisz Európai Urológiai Szövetség sérülések (EVA iránymutatások 2007), amely az osztályozás alapján a bizottság besorolás szervi károsodás Amerikai Szövetség a műtétek trauma BIZOTTSÁGÁNAK a szervek sérülése scalling az Amerikai Szövetség a műtétek Trauma . Úgy véljük, hogy ez a besorolás lehetővé teszi, hogy különbséget súlyos kárt a pénisz, ami kell kezelni az operatív, és a betegek, akiknek elváltozások kezelhetők konzervatív.

Kár, hogy a külső nemi szervek tál gyakoribb férfiakban, és nem csak azért, mert a külső helye, hanem annak a ténynek köszönhető, hogy a férfiak nagyobb részt traumás vasvillát sportok (rögbi, jégkorong, kerékpározás, motorsport, birkózás, síelés és egyéb aktív sport ). Kockázati csoportba betegek mentális betegség, az emberek különböző szexuális irányultság, transznemű. Az ilyen sérülés is társult sérülések Kolyusha szélű tárgyak és lőtt sebek, melyek gyakorisága minden évben növekedett. Iatrogén károsodás vagy trauma a pénisz figyelhető meg a körülmetélés, helyreállító műtét hypospadias és a hólyag exstrophia, manipulációk priapizmus. A ritka testi sérülések közé tartozik a harapás.

A pénisz elváltozásainak és sérüléseinek osztályozása az Európai Urológiai Szövetség súlyossága szerint (EUA 2007-es irányelvei)

Súlyossági fokozat

Kár jelleg

én

Szövet / agyrázkódás

II

A fascia fascia megszakadása (kavargó test) szövet elvesztése nélkül

III

A rés (avulsion) szöveti (pénisz fejét rés járó külső nyílásán a húgycső), kevesebb, mint 2 cm-defektus corpus cavernosum vagy a húgycső

IV

A corpus cavernosum vagy urethra több mint 2 cm-es hibája, részleges lenectomia

V

Teljes pectectomia

Kár vagy sérülés a pénisz gyakran lokalizálódik a fityma, fej, üreges testet, akkor lehet kombinálni sérülések a herezacskó. Károsodása a férfi nemi szervek közé tartozik elsősorban töréseket vagy szakadásokat a frenulum a pénisz, sérült pénisz, a corpora cavernosa szubkután törés, ficam és tagadás, scalped, szeletelt, vágott vagy harapás a sebek a pénisz.

Van bizonyíték arra, hogy az orvosi személyzet betegek kezelésében elváltozások a külső nemi szervek, hajlamosabbak fertőzés hepatitisz B és / vagy C, mint a betegek 38% -ánál - hordozói a hepatitis B és / vagy a C.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Mit kell vizsgálni?

Hogyan kell megvizsgálni?

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.