^

Egészség

Művelet

Pericardectomia

Az életveszélyes állapotok kialakulásának megelőzése érdekében pericardectomiát írnak elő - sebészeti beavatkozást, amelyben a szívburkot részben vagy teljesen eltávolítják.

Horkolás műtét

A ronchopathia sebészi kezelése, vagyis a horkolás műtéte megoldhat néhány problémát a felső légutak átjárhatóságának csökkentésével – csökkentheti lumenüket a nasopharynx, oropharynx és laryngopharynx meglévő anatómiai struktúrái miatt.

Csípőtáji törés műtéte időseknél

A geriáterek szerint minden csípőtöréses idős embert meg kell műteni.

Pénisz protézis

Az endofalloprotézis vagy péniszprotézis egy sebészeti beavatkozás az erekciós diszfunkció korrekciójára. A műtét során a pénisz barlangos testeit implantátumokkal helyettesítik.

Vesekövek összetörése: alapvető módszerek

Amikor vesekövek keletkeztek, amelyek rontják a húgyúti rendszer működését, és minden kísérlet, hogy megszabaduljunk tőlük gyógyszeres terápia segítségével, sikertelen volt, egy út marad - a vesekövek összetörése vagy a litotripszia.

Műtét a herék cseppjének eltávolítására

Vita van az elsődleges hidrocele kezelésével kapcsolatban. Aspirációt és szkleroterápiát írnak le; azonban a hydrocelectomia vagy a hydrocelectomia továbbra is a választott kezelés a hydrocele számára.

Arthrotomia

Az ízület és az üreg kinyílását sebészeti úton végzik, és ezt a manipulációt az ortopédiai és traumatológiai sebészetben artrotómiaként határozzák meg, amely különböző sebészeti módszerekkel végezhető el.

Stapedectomia

A stapedectomia a középfülben végzett mikrosebészet. A műveletet azzal a céllal hajtják végre, hogy helyreállítsa a hangátadás fiziológiai mechanizmusát a tűzőkapcsok teljes vagy részleges eltávolításával.

Limfadenectomia

A limfadenectomia korlátozott vagy teljes, a műtét nagyságától függően. A szövődmények kialakulásának valószínűsége egy ilyen eljárás után meglehetősen magas. A beavatkozás azonban gyakran lehetővé teszi a rákos struktúrák további terjedésének megállítását, és ezáltal a beteg életének megmentését.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.