^

Egészség

Művelet

Vesekövek összetörése: alapvető módszerek

Amikor vesekövek keletkeztek, amelyek rontják a húgyúti rendszer működését, és minden kísérlet, hogy megszabaduljunk tőlük gyógyszeres terápia segítségével, sikertelen volt, egy út marad - a vesekövek összetörése vagy a litotripszia.

Műtét a herék cseppjének eltávolítására

Vita van az elsődleges hidrocele kezelésével kapcsolatban. Aspirációt és szkleroterápiát írnak le; azonban a hydrocelectomia vagy a hydrocelectomia továbbra is a választott kezelés a hydrocele számára.

Arthrotomia

Az ízület és az üreg kinyílását sebészeti úton végzik, és ezt a manipulációt az ortopédiai és traumatológiai sebészetben artrotómiaként határozzák meg, amely különböző sebészeti módszerekkel végezhető el.

Stapedectomia

A stapedectomia a középfülben végzett mikrosebészet. A műveletet azzal a céllal hajtják végre, hogy helyreállítsa a hangátadás fiziológiai mechanizmusát a tűzőkapcsok teljes vagy részleges eltávolításával.

Limfadenectomia

A limfadenectomia korlátozott vagy teljes, a műtét nagyságától függően. A szövődmények kialakulásának valószínűsége egy ilyen eljárás után meglehetősen magas. A beavatkozás azonban gyakran lehetővé teszi a rákos struktúrák további terjedésének megállítását, és ezáltal a beteg életének megmentését.

Pericardiotomia

A műtéti boncolás, vagyis a szív körüli rostos membrán - a szívburok vagy a szívburok - megnyitása perikardiotómiának minősül, amely műtét során hozzáférést biztosít a szívhez.

Mediastinotomia

A mellkasi sebészet egyik eljárása a mediastinotomia (latin mediastinum - mediastinum + görög tome - szakasz), amely a mellkasüreg központi részeiben található anatómiai struktúrákhoz való közvetlen hozzáférés megnyitását jelenti.

Orchipexy

Az orchipexia egy rekonstruáló műtét veleszületett rendellenességgel rendelkező férfi betegeknél, amelynek során az egyik vagy mindkét herét (egyszerűbben a herét) nem észlelik a herezacskóban, vagyis a kriptorchidizmus diagnózisával.

Flegmon nyitása

A flegmona kezelésére a sebészek az úgynevezett boncolási eljárást alkalmazzák, amelyet általános vagy helyi érzéstelenítésben végeznek. A kóros üreget kinyitják, a gennyes tartalmat kiszivattyúzzák, fertőtlenítik és a flegmonos kapszulát eltávolítják.

Ossikuloplastika

Néhány betegnél a hallás helyreállítása csak az ozikuloplasztika műtéti beavatkozásával lehetséges. Ha az orvos úgy véli, hogy egy ilyen műtét szükséges, akkor egyet kell értenie az ő véleményével, mivel ez segít elkerülni a szövődményeket - például tartós halláscsökkenést vagy abszolút halláscsökkenést.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.