^

Egészség

Nechiporenko minta

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A Nechiporenko-próba a húgyutak és a vese rendszer gyulladásos betegségének meghatározásának egyik módja. Gyakorlatilag az összes ilyen krónikus és még inkább akut formája olyan módszert javasol, mint a Nechiporenko-teszt.

Ezt a technikát egy kiemelkedő tudós, sebész, urológus Nechiporenko Alexander Zakharovich fejlesztette ki. Orvosként Nechiporenko híressé vált a vese- és húgyúti rendszert érintő sikeres műveletek kapcsán.

Szinte egész életében Nechiporenko vizsgálták húgyúti rák szervek, és pyelonephritis. Továbbá ő bevezették a klinikai gyakorlatba hatásos módszer a diagnózis alakos elemeinek a vizeletben - Trial of Nyecsiporenko, Alexander Z. Szovjet orvostudomány először a történelemben tartott cystectomia (teljes eltávolítása ciszták vagy tumorok) a hólyagban, majd a „vak” elvarrásba reszekció sérülést.

Miért történik a Nechiporenko teszt?

E elemzés egyszerű - a lehető leghamarabb és a lehető legszorosabban azonosítása érdekében, vesebetegség, és indítsa el a hatékony terápiát. Csakúgy, mint a minta Addis - Kakovskogo át Nyecsiporenko a módszer lehetővé teszi, hogy bemutassák a száma kóros fehérvérsejtek - a fehérvérsejtek, vörösvérsejtek és fehérje a vizeletben a vegyületek, és ezért pontosan diagnosztizálni vese patológia. által Nyecsiporenko minta lehetővé teszi részletesebb képest az általános, hagyományos vizelet analízis, leírások kicsapódnak. Általában, az analitikai vizsgálat gyakran nem látható alakos elemeit vizelet homályosodás és a szaporodás a mikrobák benne.

A Nechiporenko teszt nagyon egyszerű és megfizethető módszer, amely meghatározza a leglátványosabb vegyületek mennyiségét kis mennyiségű anyag - vizeletben.

Néha a páciens más módszerekkel nem képes mintákat venni a vizelés miatt. Ezután egy egyszerű elemzés - a Nechiporenko-teszt az általános elemzések után elsődleges elemekké válhat, az orvos számára időszerű és kifinomult információkkal, valamint lehetőséget nyújt a további átfogó diagnózis tervének kidolgozására.

Hogyan történik a Nechiporenko teszt?

A laboratóriumi kutatások anyaga a nap bármely szakában és éjszaka történik. Az analízis standard az átlagos rész mintavételezése, általában reggel. A páciens önállóan gyűjti az anyagot egy speciális, tiszta tartályba, amely korábban higiénikus eljárásokat végzett. Néha az indikációk szerint a vizelet katéterrel történhet.

Mit tanúskodhatnak Nechiporenko-ról?

Ugyanúgy, mint más technikákban, ebben a módszernél a norma határai vannak. Bármely eltérés számukra a betegségre utaló jel. Ha a fehérvérsejtek "átlépik" a megállapított normák korlátait, ez azt jelzi, hogy krónikus vagy akut keringési pajzsmirigyfehérje a fehér testek számától függ. A norma küszöbértékét meghaladó eritrociták súlyos betegséget jelezhetnek - glomerulonephritis vagy húgyúti traktus, hematuria.

A Nechiporenko-próbát több mint 100 éve használják az orosz orvoslásban, és népszerű módja a külföldi orvosok klinikai gyakorlatának. Ez egy egyszerű, informatív elemzés, amely nem igényel különleges felkészülést, és eredményei általában egy napon belül készen állnak.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.