^

Egészség

A hátsó bankok a bronchitis felnőttek és gyermekek kezelésére

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 17.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Az idősebb generációnak az orvosi készleteikben a bankok köhögés esetén tüdőgyulladást helyeztek hátra. Nagyon hasonlítanak a bankok alakjához, de lekerekített alja van. Kapacitása 30-70 ml. Ennek az eljárásnak a célja a gyulladásos folyamatok felszívódása a bőrnek a kannában lévő abszorpciójával. Utána, a kis hajók szakadásának következtében a zúzódások a testen maradnak. A vér lebontása biológiailag aktív anyagok kialakulásához, a szervek és a szövetek stimulálásához vezet. Kevés ember a mi korunkban emlékezik erre a módszerre, de vannak benne az alkalmazottak is.

Lehetséges, hogy a dobozokat bronchitiszbe helyezzük?

Lehetséges, hogy a dobozokat bronchitiszbe helyezzük? Csak a bankok támaszkodni ezzel a betegség nem éri meg. Ez egy kiegészítő módszer, amely a gyógyszeres kezeléssel együtt használható. Ezenkívül ezt az eljárást a gyógyulás szakaszában alkalmazzák, amikor nincs láz, mérgezés és légzési elégtelenség. Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a bankoknak számos ellenjavallata van, amelyekről tudnia kell. A kérdés megválaszolásához a hörghuruttal járó bankoknak: ártalomnak vagy haszonnak jobban meg kell érteniük tevékenységük mechanizmusát.

Az eljárás indikációi

Ennek az eljárásnak az indikációja erős köhögés, nehéz köhögés, amely a hörgők gyulladásából ered. A bronchi duzzad, nyálkahártyát képeznek, ami irritálja a légutakat. Ez a kép jellemző az obstruktív hörghurutra. A terápia feladata a gyulladás eltávolítása, a köpet kevésbé viszkózus, segít nekik kijutni. A dobozok felállításakor a bőrt visszahúzzák és belerohadják az edénybe, ami az edények tágulását, az energiafolyamatok aktiválódását eredményezi. A kezelés hatásmechanizmusa hasonló az autoheterápiás eljáráshoz - a páciens saját vérének intramuszkuláris vagy szubkután injekciójával. Így az obstruktív hörghurut-ellenes bankok hatékony módszert jelentenek a gyulladásos gócok reszorpciójának felgyorsítására. Az akut hörghuruttal rendelkező bankok ártanak, tk. Az alvók és a tüdő szövetei kibővülnek, ami megteremti a betegség kórokozójának behatolásának és a gázslási folyamat kialakulásának feltételeit. Az akut fázisban és orvos ajánlása után elkezdheti a kezelést.

trusted-source[1], [2]

Készítmény

Az eljárás előkészítése a hely előkészítésével kezdődik, ahol megy végbe. A páciensnek a gyomra kell feküdnie, a fej ebben a pillanatban a párnán lévő oldalán van, a kezét pedig megfogja. Mivel a dobozokat tûz segítségével állítják be, meg kell tenni azokat a lépéseket, amelyek megakadályozzák, hogy a haj a hatása alá kerüljön. Vissza kell dörzsölni az alkohollal, majd zsírral vagy egyéb zsírkrémmel zsírozva. Készítsen egy gyulladást, egy gyufát vagy egy gyújtót. Nagyon fontos annak ellenőrzése, hogy az edények sértetlenek-e a vágások elkerülése érdekében.

trusted-source[3], [4], [5]

Ki kapcsolódni?

Technika a vákuumos dobozok bronchitisz

A hátsó bankok nem helyezkednek el a szívet és a gerincet. Érdemes tölteni az eljárást éjszaka, majd feküdjön le, és ne menjen ki. Hogyan és hol rakja fel a bankokat a bronchitisre, meg kell mondania egy orvosnak, vagy videót lát az interneten. Ne tegye a bankokat olyan helyekre, ahol a csontok nyúlnak ki, válasszon ki területeket izom- és zsírrétegen. Az eljárás technikája az, hogy az edényt közelebb hozza a hátsó részhez, a nyálkát alkoholban nedvesítik, és gyors mozdulattal beáramlik és belép, azonnal hátrafelé. A vákuum kialakulásának köszönhetően a testet a hátsó részébe szorítják és erősen rögzítik. Egy felnőtt számára a dobozok száma a kompozíciótól függően 10-16 lehet. A köztük lévő távolságnak 5 cm-nek kell lennie.

Milyen gyakran lehet a dobozokat bronchitiszrel kezelni, és mennyi ideig tartani őket? Az első eljárás legfeljebb 5 percig tart, a következő - akár 10-15. Periodicitás - egy-két nap alatt. Legközelebb a bankok új helyekre kerülnek.

Mennyire van szükség ahhoz, hogy a bankok hörghurut alakuljanak ki? Általában a terápiás hatás 4-5 alkalommal fordul elő. A kezelést többé nem szükséges elvégezni.

Hogyan lehet eltávolítani a bankokat? Ehhez használja a jobb kezét az üveghez, és balra kattintva a közelében lévő testre, egy rés keletkezik, ahol a levegő behatol, és könnyen elhagyja a test felszínét.

Vákuum dobozok hörghuruttal

A modern gyógyszerpiacon vákuumos dobozok vannak, amelyeket oszteochondrosis, cellulitisz, különféle megfázások, köztük hörghurut kezelésére használnak. Gumi, szilikon és üveg. Az első két vákuum típus a test megnyomásával jön létre, az üvegnek vagy egy gumifúvó vagy egy vákuumkompresszora van. Előnyük a hagyományosaknál a biztonságuk, mert kiküszöböli a tűzzel való érintkezést, a szívóhatás szabályozását és különböző manipulációkat. Ezenkívül különböző méretű bankok vannak a készletben, amely kényelmesen használható, és nem hagynak semmilyen véraláfutást a testen, ha megfelelően alkalmazzák.

Masszázs a bronchitisben szenvedő bankokban

A hátsó masszázs előtt a bronchitiszes dobozokat bőségesen kenjük vazelinnel, zsírkrémmel vagy bármilyen növényi olajjal. Kívánatos, hogy köptetőt is szedjen. Adj bankok, onnan a gerinc 3 cm, és elkezdenek mozogni aljáról a pengék a váll és a hát le a gerinc mentén egyenes vonalban, körkörös mozdulatokkal, fokozatosan amely az egész felső része a hátsó. A masszázs 5-15 percig tart. Ezt követően lefeküdni kell, melegen csomagolva, és ne felkeljen 1,5 óra. További részleteket a masszázs a dobozok a bronchitis, lásd ezt a cikket.

A mellkason lévő bankok hörghuruttal

A hólyagos betegségekkel a hörghurut a bankok mellkasának masszázsát használja. A laterális részeket masszírozza, és a mellkas közepén elhelyezkedő szegycsont xiphoid folyamatából a vállig terjed. Az ilyen masszázs megkönnyebbülhet a beteg számára: a köpet enyhülni fog, könnyebb lélegezni. A férfiak a mellkasra rakják a szokásos dobozokat, de csak a jobb oldalon, a nők jobbak.

trusted-source[6]

Gyermekek bronchitisz-bankjai

A gyermekek hörghurut-ellenes bankjait legfeljebb 5 évvel az orvosával konzultálva kell ajánlani. Maguknak a szülőknek meg kell vizsgálniuk, hogy a gyermek képes-e ellenállni az eljárásnak. Az időtartam legfeljebb 5 perc lehet, az első munkamenet egy perc alatt kezdődik, mindegyiket még egy. Ezek maximális száma -10. A bankoknak meg kell felelniük a megfelelő méretet, csak a jobb oldalon kell elhelyezni.

Ellenjavallatok az eljáráshoz

Az eljárás ellenjavallatai a következők:

 • a testhőmérséklet feletti 37 0;
 • a bőr károsodása, bőrkiütés a testen;
 • különböző típusú neoplazmák;
 • a tüdő tuberkulózisa;
 • vérköpés;
 • 5 év alatti gyermekek;
 • vírusos tüdőgyulladás;
 • magas vérnyomás;
 • szív- és érrendszeri betegségek;
 • epilepszia;
 • mentális rendellenességek.

trusted-source[7]

Az eljárás utáni következmények

A legtöbb esetben az eljárás utáni következmények kedvezőek. A bronchitis összetett kezelésének részeként a bankok felgyorsítják a gyógyulást, csökkentik a köhögés intenzitását, a köpet enyhülését és könnyebb elmozdulását várják. A beteg valódi megkönnyebbülést érez.

trusted-source[8], [9]

Komplikációk az eljárás után

A fent felsorolt figyelmeztetések nem üres kifejezések, érdemes figyelni, egyébként az eljárás után bekövetkező szövődmények nem kerülhetők el. Ezt a gyógyszert csak orvos írhatja fel. Az akut hörghurut, a tuberkulózis a tüdõben és a szerv tumoraiban - a betegség progressziójához, a sérülés területének kitágulásához vezethet.

trusted-source[10]

Az eljárás után gondoskodni

Az eljárás utáni fő gondosság az, hogy biztosítsa a páciens nyugalmi állapotát és a megfelelő hőszabályzást. Ehhez óvatosan távolítsa el az edényeket, törölje szárazra, törölje le a takarót, és legalább fél órán keresztül csendben maradjon. Kihúzódás vagy vízi eljárások alkalmazása nem éri meg, ezért a legjobb, ha éjszaka megtörténik, hogy simán elaludjon.

trusted-source[11], [12]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.