^

Egészség

Gyakorlatok a hátsó medencében

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Gyakorlatok a hátsó medencében - ez egy kiváló lehetőség az izmok minimalizálására, de kiváló eredmény. Tekintsük a leghatékonyabb gyakorlatokat a hát és a gerinc esetén a scoliosisban és osteochondrosisban.

Gyakorlatok a vízben segítik a károsodott izmok és csigolyák kijavítását minimális stresszel. Vagyis a víz ideális hely a gerinc fejlesztésére, mivel a csigolyák közötti nyomás és terhelés minimális. Ezenkívül, amikor vízben gyakorolnak, a mozgások simábbak, mivel a víz ellenáll. Ez lehetővé teszi, hogy pihenjen és dolgozzon ki minden olyan izmot, amely támogatja a hátat.

A medence hátulján végzett gyakorlatokat, mint minden orvosi-profilaktikus komplexet, a betegség akut periódusa után kell elvégezni. Gyakorlatok a vízben - ez a leghatékonyabb módja a hátfájás megszüntetésének. És ami a legfontosabb, a medence edzését bármely korú betegek végezhetik. A hátsó gyakorlatok során optimális és egyenletes terhelés van a gerincen és a vázizomzat egészében.

Javasoljuk, hogy orvosi gyakorlatokat kezdjen egy hivatásos edzővel, aki programot fog készíteni a gyors és hatékony gyógyulásra. Nézzünk meg néhány olyan gyakorlatot, amelyeket a sérült háttértől el kell végezni. 

 1. Helyezze a lábát a vállak szélességére, és lassan tegye be az oldalakat a kezébe, maximálisan hajlítsa a lapockákat. A testmozgás ajánlott a nyak körüli vízben való elvégzésére, három megközelítést ten alkalommal. 
 2. Vigye vissza a kezét és ujjait a zárba. Lassan felemeli a karját és visszatér a kiindulási helyzetbe. Végezze el a gyakorlatot három-négy megközelítésben 10-15-szer javasolt. 
 3. Menj a medencébe a derékig, lassan sétálj a medence alján, és körkörös mozdulatokkal kezeddel. Ezt a gyakorlatot bemelegítésként vagy más gyakorlatok közötti szünetben lehet végrehajtani. 
 4. Emeld fel a kezedet, vezesse őket fejbe, tegye a lábát a vállak szélességébe, és feküdjön le a vízen. A "csillag" pozíció lehetővé teszi, hogy az összes izomzat hangot adjon. 
 5. Álljon vissza a sekély vízbe, és feküdjön le az alján, mielőtt a gumi labdát a lábával tartja. Tegye a kezét az aljára, és lassan emelje fel a lábát a víz felett, és engedje bele a vizet. A testnek a rúd pozíciójában kell lennie. Ezt a gyakorlatot az oktató felügyelete mellett kell elvégezni.

trusted-source[1], [2]

Gyakorlatok a gerincen a medencében

A gerincén lévő medence a terápiás gimnasztika komplexuma, melynek segítségével a mozgásszervi rendszer helyreállítható sérülések vagy megbetegedések után. Gyakorlatokat lehet végezni mind a medence forró vízzel, és a szokásos úszás. A víz gyógyító torna előnye, hogy a személy vízben súlytalaná válik, vagyis a gerinc nem éri nehézséget. De ugyanakkor a víz ellenzék, amely a mozgás gyorsaságával nő. A gyors mozgásokat nehéz megtenni a víz alatt, és az ellenállás lassú. Ez azt sugallja, hogy a gerinccsoporton belüli gyakorlatok alkalmasak bármilyen fizikai edzéssel rendelkező emberek számára.

Annak érdekében, hogy gyakorolhassanak a medencében, nagyobb termelékenységet élvezhessek, uszonyokat és egyéb kiegészítő berendezéseket használhatunk, mivel ez csak növeli a víz ellenállását. Az egyetlen szabály, amelyet a gyakorlatok során figyelembe kell venni, hogy elkerülje a hipotermiát. Gyakorlatokat tilos fertőzéses és gyulladásos megbetegedésekkel sebekkel, karcolásokkal és vágásokkal ellátni, mivel ez fájdalmas érzéseket és kellemetlenségeket okoz. Nézzünk meg néhány gyakorlatot, amelyek a gerincen használhatók, miközben úszkálnak a medencében. 

 1. Ez a gyakorlat ajánlott a medencében a szakaszok, azaz a kötelek, amelyek külön a pályák az úszás. A hordágyon kell hátul feküdnöd, karjaidat nyújtva, a feje fölött, és a lábad vízen kell feküdnöd. Ennek köszönhetően a mellkasi gerinc és az izmok jól fejlettek, feszítettek, de nem kapcsolódnak az izomrendszerhez. Néhány perc alatt a nyújtás kiváló megelőzésére lehajlás és scoliosis, valamint kezelése görbület a gerinc. 
 2. Ez a gyakorlat célja, hogy a gerinc izmai hangot adjanak. Lazítson a medence szakaszain, vagyis az úszópályán. Fogja meg a kezét a kötélen, és tegye a lábát a hordágyon. Próbálja megtartani a hátát, fokozatosan megfeszítve az izmokat. Ez a gyakorlat a gyomoron végezhető, de csak egy maszkban vagy abban az esetben, ha hosszú ideig tarthatja a lélegzetét. 
 3. Egy másik gyakorlat, amely segít a páciens gerincének elakadt izmai ellazulásában. A lábak és lábaknak a medence oldalán kell lenniük, és a medence hozzáér a peremhez. Ebben az esetben hátul fekszik a víz, a kezek oldalra vannak szétszedve. Csukja be a szemét és pihenjen.

Gyakorlatok az osteochondrosis medencében

Az osteochondrosis medencében végzett gyakorlatok segítenek a fájdalom enyhítésében és végül teljesen megszabadulni tőlük. Az osteochondrosis kezelése a medencében, a rendszeres úszás különleges eredményeket mutat. Ez lehetővé teszi a gerinc és a gerinc helyes pozíciójának fejlesztését és rögzítését. Ezenkívül az úszás segítségével a gerincoszlop korrigálódik, deformációk jelenlétében. Az osteochondrosis mellett mind az aktív, mind a passzív gyakorlatok hatékonyak és hatékonyak. 

 • A passzív gyakorlatokat neurológiai rendellenességekkel, ízületi deformitásokkal, a vázizomzat utáni traumás rendellenességekkel végzik. A gyakorlatok lassú ütemben zajlanak a mozgások amplitúdójának támogatásával. A medence passzív gyakorlása magában foglalja a szakmai rehabilitátorral való munkát. Az orvos rögzíti a beteg testét, és segít a gyakorlatok elvégzésében. Az osteochondrosisban általában egyéni képzési programot fejlesztenek ki. 
 • Aktív gyakorlatokat végzünk abban az esetben, ha a páciensek izomzatának funkcionális állapota további terheléseket tesz lehetővé. Során gyakorlat különböző kiindulási helyzetben (ül, fekszik a víz, állva), a speciális berendezések (úszók és vízi súlyzó), és a tornaszer, amelyek hatékonyak a kezelésére és megelőzésére osteoarthritis (karfák vízben torna fal).

Az osteochondrosisra gyakorolt gyakorlatok a medencében azt mutatják, hogy további fizikai erőfeszítést igényelnek a musculo-orticuláris készülékre. Ehhez gyorsított mozgásokat alkalmaznak, amelyek kombinálják a medencében lévő gyakorlatokat a vízen kívüli terhelésekkel, vagyis a teljesítmény kontraszttal. Az osteochondrosis kezelésében pozitív hatás elérése érdekében speciális eszközöket használnak: fins (kéz és láb), vízhab műanyag súlyzók, trapézok és még sok más.

trusted-source[3]

Gyakorlatok a medenceben a scoliosis miatt

A scoliosisban a medence területén végzett gyakorlatok olyan terápiás és profilaktikus komplexek, amelyeket kifejezetten a betegek számára terveztek, figyelembe véve a betegség sajátosságait. A scoliosis kezelésének leghatékonyabb módja az úszás. Az úszás az, hogy nem traumatikus, és védi a vázizomzat rendszert az edzés során edzett stresszektől. A fő feladatok mellett a scoliosis úszás, a hangcsökkentés lehetővé teszi az izmok kialakítását és nyújtását, az ízületek magas mobilitását és az anyagcserét.

A szkolózisban lévő háttéri gyakorlatok jellemzői, hogy a képzést másnap kell elvégezni, a szünet időtartama legalább egy óra. A medence ideális hőmérséklete + 25-28 Celsius fok. A gyakorlatokat maguknak a rehabilitációs szakembernek vagy a terápiás és sportkomplexumban dolgozó orvos felügyelete alatt kell elvégezni. Nézzük meg a leghatékonyabb gyakorlatokat a medence a scoliosis. 

 1. A kiindulási helyzet áll, a kezek az oldalra vagy a korlátokra, a lábak együtt. Tartjuk a lélegzetünket, és leengedjük a fejünket a vízbe, hogy az állcsont megérintse a testet, amikor kilélegezzük, kiegyenesítjük lábainkat, felemeljük és visszatérünk az eredeti helyzetükbe. 
 2. Amikor a scoliosis hatékony, olyan gyakorlatok, mint a hátán történő úszás mindkét kezével, úszva a hátán, váltakozva kezek, mell, crawl és pillangó. Az ilyen gyakorlatok alternatívája és rendszeres végrehajtása lehetővé teszi a mozdonyrendszer gyors és hatékony helyreállítását.
 3. Kitöltése egy sor gyakorlatok ajánlott nyújtás a kötelek a medencében és a légzés gyakorlatok.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a medencei gyakorlat a scoliosisra teljes mértékben megfelel az aqua aerobik képzésnek. Vagyis, ha vissza akarja állítani a gyönyörű testtartást, és a hátsó egészség nem szükséges, hogy kapcsolatba léphessen egy professzionális edzővel, elmehetsz egy aqua aerobikba, figyelmeztetve az oktatót a scoliosis jelenlétére.

Gyakorlatok a hátsó medencében - ez egy hatékony és hatékony módszer a mozgásszervi rendszer működésének helyreállítására. A gyakorlatokat egy professzionális oktatóval és egy pácienssel önállóan lehet elvégezni egy előre tervezett terítési terv szerint. A vízben való edzés egyik jellemzője, hogy minden izom maximálisan ki van dolgozva, de nem viseli a terhet, mint az edzőteremben. A medence betegségek és gerincfertőzések kezelésére és megelőzésére, szkolózis és osteochondrosis kezelésére szolgál.

trusted-source[4], [5], [6]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.