^

Gyakorlatok gyerekeknek a medencében

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A víz az emberiség bölcsője! Még mindig az anya méhében, egy kis ember él ezzel az áldott folyadékkal körülvéve. A születés után egy ideje megtartja úszni képes képességét.

Az újszülött nagyon örül a vízkezelésnek. Egy kis időt vesz igénybe, és a gyerek elveszíti ezeket a készségeket, és megtanítja neki, hogy úszni kell újra. A vízben való tartózkodás képessége - nagyon hasznos és hasznos mindenki életében. Miután megtanultam úszni, ez a megszerzés az életedben marad.

Az úszás hasznos a gyerekeknek? Csak egy válasz adható erre a kérdésre. Igen! Különösen hasznosak az ilyen tevékenységek az óvodásoknak és az iskolásoknak. A medencében a gyermekek számára tervezett gyakorlatok gyümölcsözőek a gyermek testéhez: 

 • Légzőrendszer. A nyomás, amely vizet hoz létre a mellkason, arra kényszeríti a babát, hogy mély lélegzetet, kilégzést hajtson végre. Kiváló szellőztetés és a légutak erősítése. Ez egyben jó megelőző módszer a légzőszervi megbetegedések megelőzésére és a búvárkodásra, a baba természetesen öblíti a nasopharynxet - kiváló légúti betegség "gyógyszere". 
 • Kardiovaszkuláris rendszer. Minden fizikai terhelés - ez, és a terhelés a szívben. Terhelés, a szívizom rugalmasabbá válik, erősödik. Lebegő gyermek érzi a nyomást, a víz, ami egy természetes masszázs a bőr, és ezáltal tónusú munka svey keringési rendszer, a vér (különösen, ha búvár) oxigénnel telített azáltal, hogy az összes belső szerveket, javítása és intenzívebbé tegyék működését. 
 • A csont-izomrendszer. Gyermekek a medencében a gyermek állandó motoros aktivitását javasolják. Folyamatosan mozgatja a karját és a lábát, részt vesz az egész test mozgásában. A víz ellenállásának leküzdése, egy kis ember terhelést ad az ízületeknek, a csontváz izomzatának. Az úszás és a gyermekmedencében végzett gyakorlatok a scoliosis kiváló profilaxisa, a gyermek normális testtartása mellett. Az úszó alátét kiválóan alkalmas a lapos lábak elkerülésére. Tanulmányok kimutatták, hogy a születés óta megszokott úszók elkezdenek fejjel tartani, crawlolni, ülni és járni sokkal korábban, mint társaik. 
 • Kiválasztási rendszer. A természetes vízmasszázs lehetővé teszi, hogy a bőrét mikroelemekkel telíti be, segít a székrekedés megelőzésében.

trusted-source[1], [2]

Ellenjavallatok a gyermekmedencében való úszáshoz

Bármelyik esetben szándékos megközelítésre van szükség. Az úszó gyerekek a medencében nem kivétel, mert előnyösnek és nem acélnak kell lennie, a súlyosbodó betegség okának. Úgy tűnik, az ártalmatlan foglalkozás, mint az úszás, ellenjavallatai vannak.

A medencében lévő gyermekek úszása ellenjavallt lehet: 

 • A bőr fertőző betegségei és a vírusfertőzések. 
 • Bármely betegség akut formában. 
 • Vese- és szívelégtelenség. 
 • Krónikus szívbetegség súlyos formában. 
 • Egyéni ellenjavallatok (eltérés a fejlődésben). 
 • Az ízületek megbetegedése, a csípőízület mozgása. 
 • Allergia. 
 • Béltraktus. 
 • Görcsrohamok. 
 • Az emelkedett hőmérséklet nem ellenjavallt a vízzel kapcsolatos eljárásokban. Csak szükség van a fürdő korlátozására és búvárkodás nélkül, hogy ne növeljék a vér áramlását az edényeken keresztül. Coryza, éppen ellenkezőleg, nem mentség a búvárkodás elutasítására, csak a medence meglátogatása nem éri meg.

Ha nincs kemény ellenjavallat, de a beteg beteg, akkor a betegség alatt kell csökkentenie a terhelést. Csökkentse a medencében lévő gyermekek gyakorlására vonatkozó ismétlések számát, anélkül, hogy csökkentené a víz hőmérsékletét. Ha a terhelés 2-3-szoros csökken, és nincs javulás, akkor körültekintően meg kell szüntetni a fürdést.

Óvatosan vegye figyelembe a gyermeket: ha a baba remegni kezd, "lápok" látható, a nasolabial háromszög kék; akár a baba sír vagy sikoltozik, jobb, ha nem dolgozik a vízen. Próbálhat meg meleg vizet felvenni és törölgetni, megnyomni, megnyugtatni a baba bőrét. Ha a gyermek abbahagyja a sírást és visszalép, próbálja folytatni a fürdést.

trusted-source[3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Gyakorlatok csecsemőknek a medencében

A méhen belül a jövő ember a magzatvízben fejlődik ki. Ezért helyénvaló lenne azok úszási képességeit használni, amelyek már elveszítették a 3 ÷ 4 hónapos életet, mint alapot az úszási óráknak a születés utáni korai szakaszban. Az újszülött nagyon gyorsan alkalmazkodik és tökéletesen kényelmes ebben a környezetben. Úszás reflex megtartása levegőt merülés közben ezen a kisgyermek így rögzítették a subcortex hogy kis erőfeszítéssel a részét a szülők, néhány hónappal később, a csecsemő képes önállóan, anélkül, hogy bárki támogatást merülni, és úszni. Tökéletesen tartja a felületen, és néhány másodpercig képes úszni a víz alatt. Csak arra van szükség, hogy ne szakítsuk meg a képzést. A legfeljebb két hónapos szünet az úszási készségek teljes elvesztéséhez vezethet. De a gyerekkorban kapott készségek maradnak vele egész életében.

Mivel nem furcsa, az úszási órák az újszülötteknek lendületet adnak a gyorsabb fizikai, élettani, pszichológiai fejlődésnek. Ezek a csecsemők nem rendelkeznek fokozott tonus flexor izmokkal, amelyek a gyermekek életének első hónapjaiban jellemzőek. A hőmérsékleti fok változása játssza a keményedést, lehetővé teszi a gyermek számára, hogy gyorsan alkalmazkodjon a környező világhoz, és ennek következtében megelőző eszköz a fertőző és a megfázás megelőzésére. Az úszás pozitívan befolyásolja az anyagcsere folyamatok aktiválódását a gyermek testében, javítja az emésztést, stimulálja az étvágyat. A baba örömmel kommunikál a vízzel. A medencében lévő csecsemők gyakorlása javítja a légzőkészüléket és az agyműködést.

Jelenleg számos technika és gyakorlati készlet van a gyerekek számára a medencében. Különbözőek, de teljesítik a fő feladatot - a kicsi, újszülött csecsemőknek úszni.

Általános ajánlások az osztály előtt

Mielőtt elkezdené a tanulságokat, mutassa be a baba szakembereknek: gyermekorvosnak, neuropatológusnak és ortopédnek. Ha nem mutatnak ellenjavallatot, akkor elkezdheti a képzést. Az első foglalkozás legfeljebb 2 ÷ 3 hetes korban, a köldökzsinór teljes gyógyulása után hajtható végre. A "képzés" legjobb ideje az este (néhány órával az alvás előtt). Az utolsó étkezést 1,5-2 órával a fürdés előtt (a baba nem lehet teljes). A medence (fürdő) vízének frissnek és tisztanak kell lennie. A medence tisztításához jobb a hagyományos szóda használata. Jól mosható, nem okoz allergiás reakciókat, bőrgyulladást a baba bőrfelszínén. A hőmérsékletet 37 ÷ 38 ° C-on kell tartani.

Először próbálj meg nem újszülöttet vásárolni. Az első lecke időtartama legfeljebb 5 ÷ 10 perc. A napi időtartam öt percre emelhető, 45-50 percenként négy-öt órát hozva. Az úszás nagyon komoly terhelés a testen, tehát mielőtt egy leckét elkötelezhetnél, fel kell készítened egy csecsemőt neki: csinálj egy kis masszázst és melegítsd fel. Ezzel minden fiatal anyu (vagy apu) jól tud.

Mielőtt elkezdené, készítsen tiszta lapot és törülközőt, szalvétát, baba szappant, hőmérőt, órát, gyermekjátékokat (úgy, hogy ne essenek). Nagyszerű, ha az osztály ideje alatt a háttérzene kellemes, sima lesz.

Masszázs és gimnasztika fürdés előtt

Mielőtt elkezdené a gyerekek gyakorlatát a medencében, az újszülöttet fel kell készíteni egy masszázzsal és néhány bemelegítéssel. Ez legfeljebb 25 percet vesz igénybe. Ne használjon olajokat a masszázs alatt. A baba bőrének csúszós lesz, ami elfogadhatatlan a medencében lévő csecsemőknél. A fő mozgások ebben az esetben - dagasztás és simogatás. 

 1. Kezdjük könnyű simogatni a gyermek lábáról, majd a sörét, a következő combot és a kezét, majd az alkart, és befejezzük a vállát. Fordítsa a gyermeket a gyomrára, és simogatta mozdulatait, hogy járjon a fenék és a hátán. Forduljon hátra. Stroke a has és a mell. 
 2. A második szakasz gyengéd dagasztó mozgások. A törölt területek sorrendjét az 1. Lépésben kell hagyni. 
 3. Lépjünk a "száraz torna" -ra.

Az első gyakorlat. Az újszülött fekszik a hátán. A masszőr elveszi a gyermeket a lábakkal és elkezdi felemelni és leengedni őket, a láb mozgásával szimulálva az úszás technikájával - a feltérképezéssel.

A második gyakorlat. A morzsa helyzete is. Most a lábakat szimuláljuk a mozgással, amikor az úszósodrág.

A harmadik gyakorlat. Pozíció a hátoldalon. A felnőtt, aki kezeli a babát a fogantyúval, úszási mozgásokat ábrázol.

Az ismétlések száma 8 ÷ 10-szer. Ezután kapcsolja be a babát. Csináld ugyanazokat a gyakorlatokat, ahogy fekszel a gyomrában. Ezután a jövőbeli bajnok készen áll a "képzésre".

Úszási technikák

A kisember 3 hónapos korban kezdi meg a fejét, ezért emlékezni kell arra, hogy az első hónapokban egy felnőttnek kell támogatnia. Most közvetlenül az osztályokra léphetsz. 

 1. Kezdjük ingerléssel. A felnőtt tartja a baba a hónalj és a "mozgatja" a baba alján a medence. Nincs benne kis víz. Reflektívan a gyermek maga kezd szabályozni a lábakat. 
 2. Néhány méter elmúlt, hagyja, hogy a baba pihenjen. 
 3. Utazzunk. Ebben a gyakorlatban ugyanazokat a reflexeket használjuk. A karapuz eltűnik a medence oldaláról, és egy felnőtt támogatásával úszik. Ebben az esetben csak az arc (a mellkas és a füle a víz alatt) felül kell lennie. 
 4. A baba helyzete hátul van. Anya egy kézzel támogatja a fejét, a második - az álla. Ebben a helyzetben lassan és gyengéden úsznak a pálya mentén, megismétve a nyolcadik számot. 
 5. Fordítsd a babát a hasára. Az anya jobb keze a bal hónalj alatt fekszik, a bal keze pedig a fej hátsó részét támogatja. És ismét úszunk nyolcat, csak most a hasán.

A képzési időszak alatt folyamatosan ellenőrizni kell az újszülött állapotát. Rendszeres pihenést szervezzen neki. Folyamatosan beszélni vele, biztonságban kell éreznie magát. Próbáld ki a medencében lévõ gyermekek edzõs játékát. Például, ne csak úszni, hanem játszani doganyalki, pihenés, fröccsenő víz és így tovább. Kapcsolja be a képzeletét.

Most elkezdheti a merülést. Néhány szülő fél ettől. De nyugodjon meg. Ha helyesen történik, ezek a gyakorlatok biztonságosak, de nagyon hasznosak.

Búvárkodási technikák

Érdemes megemlíteni néhány alapvető, de nagyon fontos szabályt. Ne erőltesse kényszerítve a baba merülését. A búvárkodás mindig inspirációval kezdődik, és a helyről - a gyomoron fekszik. A legfontosabb az, hogy a gyerek nem félek. Csak pozitív érzelmeket kell kapnia az osztályoktól, akkor a várt eredmény sokkal korábban fog történni, és nem fogja megverni a vágyat a jövőben "vízzel való kommunikációra".

Az első lecke, ne azonnal ugorjon a búvárkodásra. Célja - a reflexek kifejlesztése a szavakhoz - "Merülés!". Ezt úgy tehetjük meg, ha a parancsot kiejtjük, és a baba kis arcát vízzel öntözzük. Amikor a csapat megtanulja tartani a levegőt, miután a csapat hallott, akkor itt az ideje, hogy továbblépjen a búvárkodásra. Parancsot tettek, a víz alá rakták. Kiderült. Egy kis pihenés. A leckék kezdetétől számított 5 ÷ 6 hónap elteltével a gyermek megtanulja önállóan merülni.

Osztály után

A víztelenítés befejezése után, ha a szülők meg akarják javítani az edzést és növelik az immunrendszer baba életét, akkor ne vegye fel azonnal, hagyja, hogy szobahőmérsékleten önszárítsa a levegőt. A medencéből a pelenkázó asztalra jobb, ha egy fedett fej viszi be, kissé megnedvesíti a testet egy pelenkával.

Csak ezen eljárások után a baba bőrét speciális kozmetikai eszközökkel lehet kenni. Ez nem szükséges, és a következő 15 ÷ -20 percen belül a fürdőzés után, hogy táplálja a babát. Lenyelte a vizet. Adj neki időt, hogy menjen ki, és szabadítsa fel a gyomrát.

Komplex gyakorlatok gyerekeknek a medencében

Úszó volt, mint gyaloglás - ezt a mottót minden szülőnek használnia kell. Gyermekgyógyászatok a medencében - ez egy kiváló szimulátor az egész gyermek testéhez, de az összes izomcsoport egyenletesebb terhelése érdekében érdemes megfontolni néhány olyan gyakorlatot, amelyek egy vagy egy másik életkor számára alkalmasak.

Gyermekek 1,5 ÷ 2 év

Ebben a korban a babák általában nem tudják, mi a "vizetől való félelem", ezért a medence örömmel veszi őket, hogy felvidítsák őket! Ha azonban ilyen problémák merültek fel, forduljon az oktatóhoz, forduljon a gyermekorvoshoz. Ez a probléma megoldódott.

A medencében lévő gyerekek számára javasolt gyakorlatok nagyszerűek a fürdéshez (néhányan közülük). Az első percek szükségesek ahhoz, hogy a baba vizes adaptációhoz folyamodjon, és a hőmérséklet csökkenésére használják. Játssz vele, hagyja, hogy tapogassa a kezét a felszínen. Ez lehetővé teszi, hogy a karapuza felmelegedjen, nyugodjon le, hozzászokjon a vízhez és a környezethez. Egy kicsit "nyuszi" ugrik. Ezután biztonságosan elmehet a főbb gyakorlatokhoz.

 • "Motorcsónakok"

A kölyök az oldalán ül, és a lábak elkezdenek blöffölni, ami a motor munkáját képviseli. Egy másik lehetőség: a gyomorra a szülők aktív támogatásával, a lábukkal dolgozik. Ez az alapvető mozgás a további úszási képességek elsajátításához.

 • „Betakarítás”

A víz mélységének olyannak kell lennie, hogy a baba felkeléséhez a víz ne érjen magasabb, mint az áll. Ez a gyakorlat a medencében lévő gyerekek számára segít a víz félelemének kezelésében. A gyerekeknek szétszórt játékokat kell gyűjteni az alján. Ez a gyakorlat könnyen frissíthető, ahogy felnősz és az előkészítéstől függően. Bonyolultabbá teheti, ha az arc vízbe esik.

 • "Rain"

Gyengéden vizet öntsön az arcába a vízbe, és cserébe ugyanezt tegye. Ez lehetőséget nyújt a vízelem félelmének leküzdésére.

 • „Hajó”

Támogatja a testet, rázzuk a gyermeket, kissé vízbe merítve, mint egy inga. A lábaknak síknak kell lenniük, és nem érhetik el az alját. Ez lehetőséget ad a kölyöknek arra, hogy érezze, hogy a víz megtartja, rá lehet támasztani. A "csónak" gyakorlása valószínűleg úgy történik, hogy hátul fekszik, és a gyomrában megpróbálja hozzáadni a "motor" mozgást.

 • "Az evékre"

Hajlítsa a csónak tenyerét, menjünk a derekáig a vízbe, mozgásba kezdünk a kezünkkel, utánozzuk az evezőket (kezünket terjeszti, a kezét kézzel toljuk vissza).

 • "Az óra"

Ez egy kiváló gyakorlat a gyerekek számára a medencében, ami örülni és nyugodni a fiatalember, amikor felborul és sír. Azt merítjük, a fogantyú alatt (a derékig vagy a vállig) a vízbe merítjük, és lassan ingadozunk az inga vagy egy körben. A gyerekek általában szórakoznak.

Az osztályok végén lazítson és visszanyerje a lélegzetét. Ezt egyszerűen a vízfelszínre fújja, vagy alulról felfelé álló játékokat. Egy ilyen kikapcsolódás után a gyereknek igazi öröm lesz. Ne felejtsük el, hogy ebben a korban teljesen felidézi a felnőtteket, ezért ne lusta minden mozdulatát megmutatni, bemutatva személyes példáját.

trusted-source[10]

2 ÷ 3 éves gyermekek

A gyerekek ebben a korban nagyon gyakran félnek a vizektől, és az idősebbek gyakran túl óvatosak. Felnőttek kell türelmet és utasbiztonsági - a félelem elmúlik azonnal, mert általában „elutasítása víz” jár a gyermek néhány kellemetlen emlékeket vagy érzetek (túl hideg vagy meleg víz, a rossz merülés ...) Ezt jelzi az elsődleges cél - tanítani a morzsákat újra szeretni a vizet.

Ne kényszerítsd őket arra, hogy bármit is csináljanak, csak szórakozzanak vele. Felejtse félelmét a játék során. Ha azonban anya nem bízik képességeiben, forduljon szakemberhez segítségért. Az ilyen kezelés még egy pozitív pillanat. A korabeli gyerekek egy társadalom iránt érdeklődnek, saját magukkal akarnak játszani. Egy kis csoport a gyerekeknek a tanfolyamon -, mint nem ok, hogy ismerkedjen meg.

De nem korlátozhatod magad a kommunikációra a gyermekeiddel, és mindent megteszünk a kezedben. Ha az adaptáció és a félelem szakasza sikeres, akkor elkezdheti tanulmányozni.

A korosztályban lévő gyermekek gyakorlati komplexuma nem bonyolult. Ha a gyakorlatnak nincs neve, gondoljon rá a gyermeke - így érdekesebb lesz.

 • "A macska maga mossa"

A karapuz két fogantyúval felhúzza a vizet, és kilélegzik, és az arcába szórja magát. Ahhoz, hogy kilégzést kapjon a hely megfelelő helyére, kérdezze meg a fröccsenés pillanatában, mondjon valami "bu" -t. Meg fogja érteni, milyen a kilégzés, és amikor szükséges.

 • "Buborékok a tenyerében"

A kezek gyűjtése vodichku és megpróbálja tartani őket, hogy a víz "nem fut el." Engedje le a száját a kezei közé, és hagyja ki. Amint lehet, hogy érthetőbb, például magyarázza el, hogy minél több levegőt szed a karapuz a szájban, annál több szórakoztató buborékot kap.

"Forró tea". Kérdezd meg a kölyköt, hogy emlékezzen arra, hogyan fújjon, hogy a tea hideg legyen és ne forró legyen. Gyűjts össze több levegőt (a baba lélegzetet vesz), és elég fújjon a vízbe.

 • "Breeze"

Az előző gyakorlat kicsit bonyolultabb értelmezése. Nem kell fújnia a víz felszínén, és fel kell venned egy olyan játékot, amely a medencében úszik (például egy csónakot, egy madarat). A szélnek erősnek kell lennie, így minden alkalommal, amikor a tárgy egyre többet úszik.

 • Krokodil és kacsa

Kérje meg a gyermeket, hogy ábrázolja ezeket az állatokat. Először merülnie kell, tartja a lélegzetét, mint egy kacsa, vagy rejtőzködik, mivel a krokodil benne rejlik. "Kacsa" - leengedjük az arcot a víz alatt, "Krokodil" - teljesen merül. Csak az arc (homlok, szem) felülete látható a felszín felett.

Gyerekek 4 ÷ 6 évesek

Az ebben a korban lévő gyermekek már önálló egyének. Ezért nem merülhet fel jelentős gyakorlati nehézségek. Vegye figyelembe a leginkább ismertté vált gyakorlatokat a gyermekek számára a medencében.

 • "Float"

Inhaláljon és ne lélegezze be. Leülni. Határozottan fogja meg a térdét a vízben és húzza a mellkasra. A fej megdőlt. A víz úszása felfelé tolja a babát. A legfontosabb az, hogy néhány másodpercig tartsuk a vízfelszínen.

 • "Starfish"

Végy lélegzetet. Pihenjen a testben, feküdjön le a hátadon a vízen, a lábad és a kezed szét formálva. Tartsa a lélegzetét lehetetlen. Ellenkező esetben merülni kezd. Próbáld meg tanítani őt, hogy ne féljen a víztől, amikor elárasztja a szemét. A légzés könnyű.

 • «Medusa»

A felszínre lefelé kell feküdnie, szemben a korábbi gyakorlatban a gyerekek számára a medencében, miután visszatartotta a lélegzetét és pihentette. Feküdj le egy kicsit a felszínen, mozogva, mint egy medúza, lábakkal és kezekkel.

 • „Delfin”

A kezek emelkednek a homlokfelület felfelé. Kilégzés. Nyomja le a medence aljáról. Búcsúzás előre vagy oldalra. Hadd próbáljon magasra ugrani minél hamarabb.

Ne kérdezzen egyszerre a gyermeket. Az első alkalommal valószínűleg sokat nem fog működni. Nyugodt és támogató, és a közeljövőben kiváló eredményt garantál. Ne siessen. Ezek az egyszerű gyakorlatok a gyerekek számára a medencében, majd utána minden mesterséges úszást. De ahhoz, hogy a hatás legmagasabb legyen, leckéket kell tartani legalább heti két napot.

6 évesnél idősebb gyermekek

Ha a baba elérte ezt a korhatárt, akkor egy úszó részre gondolhat, ahol egy professzionális oktató segít különböző úszási stílusok megtanulásában. Ez a kor, hogy a gyerekek, ha akarják, elkezdenek felmászni a sport Olympus. Ha a sport nem a cél. Felvehetsz más gyakorlatokat a gyerekeknek a medencében (gyermekek számára is).

6 éves korban fogyatékkal élő gyermek számára egy speciális fejlesztési csoport található.

A vízen és úszásra gyakorolt hatások pozitív hatással vannak a test általános állapotára: az izomtónus, az erős immunitás mellett a gyermek egészséges étvágyat, hangos alvást kap.

Komplex gyakorlatok jól úszni gyermekeknek

 • A víz nyakán állva 15 körkörös mozgást végez a kezével. 
 • Pobarahtaytes egy kicsit, aktívan dolgozik a lábad és a kezed, mintha fulladás. Kiváló gyakorlat az extra kalóriák elégetéséhez és az izomtónus emeléséhez. 
 • Futni, lehetőleg mélyebb vízállósággal biztosítja a várható hatást. 
 • Időnként, a képzés időszaka alatt, lélegző gyakorlatokat végezzen. Ez a torna segít visszaállítani a légzést, erősíti a tüdőt és a szívet. Mély lélegzet, mártsa be a fejét. Próbálj meg nem lélegezni egy darabig. Lassan kilégzés.

A vízzel való kommunikáció egyedülálló lehetőség arra, hogy kommunikáljon a természet egyik legerősebb elemével. Úszás, úszás, búvárkodás, valahogy energiája táplálja. Ez a kommunikáció minden korosztály számára hasznos, de ha gyermekről beszélünk, akkor a medence gyermekei számára végzett gyakorlat nem csak alkalom arra, hogy jó időben éljenek társaikkal vagy szüleikkel. Ezek a gyakorlatok valójában az egészség és a pszicho-neurológiai és fizikai alapjait hordozzák egész életében. Soha nem késő tanulni. Ha nem tudja, hogyan kell úszni, kezdjen gyakorolni a gyerekkel. A mai napig nincs semmi probléma, ha bármilyen korban gyermeket regisztrálna a medencében, vannak olyan speciális csoportok, ahol egy képzett oktató megmutatja és elmondja Wangnak, hogy segítsen a baba elvégezni az úszás "első lépéseit". Ne vesztegess, és ne félj - a gyermeke egészséged a kezedben van!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.