^

Egészség

Általános információk a prosztatagyulladásról

Kalkuláris krónikus prosztatagyulladás

A klinikai gyakorlatban - ha kövek vannak a prosztata gyulladása esetén (latin kalkulus - kavics), akkor kalkulus prosztatitist diagnosztizálnak. Noha az ICD-10-ben az ilyen típusú prosztatagyulladást nem osztják, a prosztataköveket külön alkategóriába sorolják.

Mi a prosztatagyulladás?

A mai napig a prostatitis a férfiak nemi szférájának leggyakoribb betegsége. A rossz közérzet a prosztata gyulladása formájában nyilvánul meg, és a szövetek duzzanata kíséri.

Prostatitis: fajok

Régóta az urológusok felismerték a klinikai különbségeket a prosztata akut és krónikus gyulladása között. Ugyanakkor megkülönböztették az aktív, látens és bakteriális prosztatátot. Miután felfedezték a mikroorganizmusoknak a betegség etiológiájában betöltött szerepét, a prostatitis elsődlegesnek (gonokokusz okozta fertőzés) és másodlagosnak minősül - más fertőzések következtében.

Krónikus prostatitis: okai

A krónikus prosztatagyulladás volt a leggyakoribb ok az 50 évesnél fiatalabb urológus kezelésében; A betegek e kategóriája az Egyesült Államokban járóbeteg-urológiai betegek 8% -át tette ki. Átlagosan az urológus évente 150-250 beteget szenved prosztata gyulladásban, amelyek közül mintegy 50 újonnan diagnosztizált beteg.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.