^

Egészség

Fertőző és parazita betegségek

Enterovírusos agyhártyagyulladás gyermekeknél és felnőtteknél

A világ számos országában az enterovírusokat tartják a vírusos agyhártyagyulladás leggyakoribb okának, néhány magas jövedelmű országban évente 12–19 esetet jelentenek 100 000 lakosra.

Emberi granulocita anaplazmózis

Az anaplazmózisnak polimorf tünetei és jellegzetes szezonalitása van (főleg tavaszi-nyári időszámítás), amelyek a kullancsok által terjesztett természetes tevékenységek időszakához kapcsolódnak. 

Postmoid szindróma felnőtteknél és gyermekeknél

Postcoid szindróma - ez a diagnózis sok kérdést vet fel. Általában az emberek azt gondolják: fertőzést szenvedtek, felépültek, és már nem kell aggódni. A koronavírus azonban alattomosabb, mint az orvosok várták: sokáig képes emlékeztetni önmagára különféle kóros jelekkel, hangzó szindróma formájában.

Fertőző bőrpír

Különböző fertőzések esetén fokális bőrpír jelenhet meg a bőrön - fertőző erythema, ami annak a jele, hogy a fertőzés reakciót váltott ki a bőr területének fokozott véráramlása formájában.

A sztreptoderma típusai: a betegség különböző formáinak tünetei és sajátosságai

A streptoderma egy olyan kollektív koncepció, amelynek segítségével az orvosok a streptococcus fertőzés által okozott bőrpatológiák típusait és formáit jelzik. A különböző típusú sztreptoderma saját jellegzetes tünetei, jellemzői és fejlődési feltételei. 

A streptoderma okai és patogenezise

A sztreptoderma olyan betegség, amelyet szinte mindannyian találkoztunk, bár nem mindenki gyanította. A streptoderma okai és patogenezise sok tekintetben hasonlít az egyéb fertőző betegségek etiológiájához és fejlődésének mechanizmusához, de még mindig saját jellemzői vannak.

Hogyan ismerjük fel a felnőttek és gyermekek streptodermát: a betegség tünetei és stádiumai

A streptoderma nem tulajdonítható a gyermekkori betegségeknek, bár a gyermekek körében az előfordulási gyakoriság sokkal magasabb, mint a fiatalok és az érett emberek körében. Ezt elősegíti a kórokozó terjedése a nagy gyermekcsoportokban.

A hőmérséklet emelkedése 38-39,5-re nő felnőttek és gyermekek esetében

A hőmérsékletnövekedés nem jelent komoly okot a pánikra, amennyiben ez nem haladja meg a 39,5-40 fokot. De ez már riasztó jel arra, hogy gondolkodjunk az egészség állapotáról, mert a semmiből az ilyen termoregulációs hibák általában nem fordulnak elő.

A magas hőmérséklet következményei, szövődményei és prognózisa

Ha a 38-38,5 ° C-os hőmérséklet 3-5 napig tart, ami azt jelzi, hogy a szervezet aktívan küzd a fertőzés ellen, akkor semmi baj nincs ezzel, nem szabad rohanni, hogy csökkentsék, de a hőmérséklet eléréséhez szükséges kritikus értékek (39-39,5 fok) szükségesek lődd le azonnal.

Súlyos viszketés a bárányhimlő során: mit kell tenni, hogyan lehet enyhíteni?

A bárányhimlő vagy a bárányhimlő vírusos betegség, amelyet a légcseppek továbbítanak. Leginkább hat hónaptól 7 évig terjedő gyermekeknek van kitéve, de vannak felnőttek fertőzésének esetei is.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.