^

Egészség

A glaukóma diagnosztizálása

Konfokális szkennelésű lézer szemészeti vizsgálat

Konfokális szkennelő lézer szemészeti vizsgálat - módszer a látóideg lemez háromdimenziós topográfiai képének kialakítására és elemzésére valós időben.

Lézeres polarimetria vizsgálata

Lapolvasó lézerpolarimetriával (SLP) az SNV peripapilláris vastagságát a fundus teljes csengésmérésének mérésekor kell meghatározni.

A glaukóma szerkezeti vizsgálata

A glaukóma paramétereit a látóideglemez kitermelésével, az SNV hibáival és esetleg a vastagság arányával a makulában értékeljük. Ezek a paraméterek a glaukóma és a progresszió megbízható jelei.

Multifokális elektroretinográfia

Az elektroretinográfia objektíven megteremti a retina diszfunkcióját. A multifokális elektroretinográfiával a gyulladásos válaszokat nagyszámú retinális helyről kapjuk, és zavaros funkciójú zónák topográfiai térképeit készítjük.

Rövidhullámú automata perem

A rövid hullámú automatikus perimetriával (SWAP) a glaucoma léziók diagnosztikájának érzékenysége korai stádiumban magasabb, mint a standard automata peremén.

Kettős frekvenciájú perem

A technológia a két frekvencia perimetriának (NRI) (Welch Allyn, Skaneateles, NY, és Humphrey Systems, Dublin, CA) alkalmazunk a hatékony korai értékelését látótér és változások kimutatására glaukómás látótér.

A látóideg és az idegrost rétegének állapota

A glaukóma - a vakság gyakori oka minden országban, bármely korcsoportban, de különösen gyakran 40 év után alakulhat ki. A glaukóma legfontosabb okozati kockázati tényezője a megnövekedett szemnyomás, de a glaukómás elváltozások kialakulásához nem szükséges a magas intraokuláris nyomás.

A glaukóma ultrahang biomikroszkópiája

Az elülső szegmens ultrahang biomikroszkópiájával (UBM) nagyfrekvenciás érzékelők (50 MHz) használatosak nagyfelbontású képek (kb. 50 μm) előállítására, amelyek lehetővé teszik a szem elülső szegmensének látását in vivo (behatolási mélység - 5 mm)

A glaukóma vizualizálására és diagnózisára szolgáló módszerek

Megállapították, hogy a glaukóma kezelésének célja a tünetekkel járó látáscsökkenés további fejlődésének megelőzése a sebészeti beavatkozások utáni mellékhatások vagy szövődmények maximális csökkentésével.

A csepegő szemcseppek technikája

A cseppeket különféle módon lehet beiktatni. Módszer két kézzel. A betegnek vissza kell döntenie a fejét, hogy a tekintete felfelé irányuljon.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.