^

Egészség

A
A
A

Beültethető cardioverter-defibrillátorok

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A beültethető cardioverter defibrillátor végre kardioverzióval és defibrillálás a szív válaszul egy VT vagy VF. Modern IKDF a sürgősségi ellátás funkcióját sugallja a kapcsolatot funkciója a pacemaker a fejlesztés bradycardia és tachycardia (megállítására érzékeny supraventricularis vagy kamrai tachycardia) és felvételi intracardiális elektrokardiogram. Beültethető kardioverter-defibrillátor összevarrtuk szubkután vagy retrosternalis, elektródák beültetett vénás vagy (ritkán) során thoracotomiából. 

Beültethető kardioverter-defibrillátor a közepes választott áteső betegek egy epizód VF vagy VT hemodinamikailag jelentős, nem-reverzibilis vagy tranziens faktorok (például, elektrolit egyensúly miatt proarrhythmia fogadó antiaritmiás gyógyszerek, akut MI). Beültethető kardioverter-defibrillátor is, hogy a beteg VT vagy VF során indukált elektrofiziológiai vizsgálat, és a betegek idiopátiás vagy ischaemiás kardiomiopátia, bal kamrai ejekciós frakció <35%, és nagy a kockázata a kamrafibrilláció vagy a kamrai tachycardia. Más indikációk kevésbé tanulmányozottak. Mivel a beültethető cardioverter defibrillátor általában nem megelőzése és kiküszöbölése VT és VF, a beteg hajlamos az ilyen ritmuszavarok válhat szükségessé, mivel a IKDF és antiaritmiás gyógyszerekkel csökkenteni a rohamok számát és igényeit kényelmetlen bevezetések IKDF; ez a megközelítés kiterjeszti az ICDF élettartamát is.

Az ICDF generátorok sodródása körülbelül 5 év. A beültethető cardioverter defibrillátor is sikertelen, és ennek következtében nem megfelelő ösztönzők létrehozására vagy kibocsátások válaszul a sinus ritmus vagy az SVT vagy nem termel megfelelő mentesítési helyzetet. Kiviteli alakok IKDF migráció rendellenességek közé elektródák vagy a generátor nem megfelelő érzékenység és a megnövekedett ingerküszöb miatt epikardiális fibrózis miatt előző defibrillálás, valamint a kimerült akkumulátor. Ha a páciens arról számol be, hogy az implantálható kardioverter defibrillátor nem működik megfelelően, a készüléket meg lehet vizsgálni az ok megállapításához.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.