^

Egészség

A szív és az erek betegségei (kardiológia)

A hasi aorta és ágainak érelmeszesedése

A hasi aorta érelmeszesedése krónikus patológia. A betegséget az ér specifikus elváltozása, a kötőszöveti burjánzás jellemzi a belső fal zsíros beszivárgásának hátterében, ami általában szervi és általános keringési zavarokhoz vezet.

Cavernous sinus trombózis

A barlangos sinus trombózis ritka rendellenességnek számít, ugyanakkor veszélyes is, mivel jelentős a gyulladás veszélye az agyi struktúrák területére. 

Cardialgia

Amikor olyan fájdalmak érződnek, amelyek a mellkas bal oldalán lokalizálódnak - ahol a szív található, akkor orvoshoz forduláskor a cardialgia megjelenik az orvosi jelentésben.

Perikardiális folyadékgyülem

A perikardiális folyadékgyülem gyakrabban következmény, nem pedig kiváltó ok: a betegség egy meglévő poliszerositiszre vagy más patológiára reagálva alakul ki, amelyet a szívburok elváltozása kísér.

Bradycardia típusok

Lehet, hogy nincs szubjektív érzés a szívritmus lassulásában, és ha léteznek, típusuktól függetlenül ugyanazok látszanak. A különböző bradycardia típusok izolálása nem annyira fontos a betegekre, mint az orvosra a kezelés taktikájának meghatározásában.

Bradycardia: tünetek, fokok, hatások

A normális szívfrekvencia alsó határa a betegek különböző korcsoportjain belül igen széles határokon belül változik. A munkaképes korú felnőttek esetében ez 60 ütés / perc.

A szívdobogás kezelése: elsősegélynyújtás, mit lehet és nem lehet

A szívglikozidok közül a legismertebbek a Digitoxin, Celanid. Az ilyen gyógyszereket csak az orvos írja fel, mivel irracionális bevitelük katasztrofális következményekkel járhat, még szívmegállásig is.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.