^

Egészség

A
A
A

Az emlő fascia és sejtes térképei

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A felszínen a mellkasfal meghatározása a csontos látványosságai juguláris bevágását a szegycsont, a jobb és bal oldalán a kulcscsont alján - a kardnyúlvány a szegycsont és a bordák és a borda Arch. A szegycsont juguláris bemélyedése megfelel a II csigolya alsó szélének. A szegycsont testének alsó határa a IX mellkascsigolya szintjén helyezkedik el. A szegycsont szögét a IV és V csigolyák közötti csigolyaközi lemezre vetítik. A mellkasfal felszínén határozták meg a nagy mellizom kontúrját és a deltoid-mellkas barázdáját (férfiakban). A III-VI bordák szintjén a nők résszel vannak elválasztva. A mellkas oldalsó felületén fogazott vonal van kialakítva, amely az elülső fogazású izom kezdeti fogai és a hasi külső oblique izom által alkotott. A mell bõre vékony, a szegycsont és a vállhegyek a szõrtüszõk. A szegycsont, a scapula, a mellrész laterális felületén a leggyakoribb a gyulladásos és faggyúmirigyek. A bőr alatti zsír mérsékelten, a nőknél nagyobb. A száloptikában a felszíni vénák, az artériák végső ágai (belső mellkasi, interkostális, laterális mellkasi), az interkostális idegek elülső és laterális ágai.

A felszínes fasza, amely része a testfelszínnek, testileg rosszul fejlett. Részt vesz a mellszívó kapszulák kialakításában, mélyen beleolvasztva a kötőszöveti septumába, és a mirigyet részekre osztja. A mellbél kötőszövetkapszulájából és a kulcscsontba húzódó kötegeket az emlőmirigyet (ligand Suspensorium mammae) támogató ínszalagnak nevezzük.

A felszín alatt fekvő mellkasi fasce két fát (lemez) tartalmaz - felületi és mély, amelyek a nagy mellizom hüvelyét alkotják.

A tetején lévő mellkasi fészek felületi tányérét a gallércsonthoz rögzítik, középen - a szegycsont elülső felülete periosteumához illesztve. Ez a lemez oldalirányban folytatódik a deltoid fasciába, amely lefelé nyúlik a hónaljba.

A mellkasi fésű mély tányérja található a nagy mellizom hátsó felületén, a mellkas és a kis mellizom között. A kis pectoralis izom hüvelye. A tetején, a mellkasi-kulcscsont háromszög (a felső széle a kis mellizom és a kulcscsont), mély lemezt lezárjuk, és megszerzi a cím-kulcscsont pectorális fascia (fascia clavipectoralis). A kis mellizmoktól oldalirányban és lefelé, a mellkasarc mély lapja olvadóbiztosítékkal van ellátva. A kicsi és nagy mellizmok mögött három háromszög különböztethető meg. A csukló háromszög alakja a felső és a felső mellsõ csontváz között helyezkedik el. Ez a háromszög megfelel a kulcscsont-mellkasi fasor helyének. A mellkasi háromszög megfelel a kis mellizom alakjának. A mellkasi háromszög a kis mellkasi és nagy mellizmok alsó szélei között helyezkedik el. A szegycsontban a mellkasi fúvóka a szegycsont periosteumához illeszkedik, és sűrű kötőszöveti lapot képez - a szegycsont elülső membránja.

A fasciális hüvelyben fekvő két mellizomzat között van egy mellkascella. A kicsi mellizom alatt mély patkány tér. Mindkettő tele van egy vékony rétegzsírral.

Ezeken a fülön kívül a mellkasi és intrathoracikus fasciát is megkülönböztetik. Valójában a mellkasa (fascia thoracica) lefedi kívülről a külső külső végtagokat, valamint a bordákat, amelyek a periosteummal vannak összeolvadva. A mellkasi üreg belsejét bélelő bélfal (fascia endothoracica), i.e. Belülről a belső interkostális izmok, a mell keresztirányú izma és a bordák belső felületei között található.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.