^

Egészség

Kardiovaszkuláris rendszer

A szív endokardiuma: szerkezet, funkció, gyakori patológia

A szív a legösszetettebb rendszer egyik legfontosabb szerve, amelyet általában emberi testnek neveznek. Ez az ő motorja, amely a legtávolabbi sarkokat szolgáltat vérrel, hogy minden szerv elegendő táplálékot kapjon, és megszakítás nélkül dolgozhasson.

Szívbillentyűk

Trikuszpid és pulmonális szívbillentyűk szabályozzák a vér áramlását a szövetekből a tüdőbe irányuló oxigenizációs, mitrális és az aorta szelepek a szív bal oldali vezérlő artériás véráramlás a szervek és szövetek. Az aorta és a tüdő a bal és a jobb kamrák kimeneti szelepe.

Aorta szelep

A anatómiája az aortabillentyű tekinthető a leginkább tanulmányozott, mivel hosszú ideig van leírva, kezdve Leonardo da Vinci (1513), valamint Valsalva (1740), és sokszor, különösen a második felében a XX században.

Szívszelepek

Korábban azt hitték, hogy minden szívbillentyű olyan egyszerű struktúra, amely hozzájárul az egyirányú véráramláshoz, egyszerűen egy passzív mozgás, amely az aktuális nyomás gradiensre reagál.

Tricuspid szelep

Tricuspidalis valamint a mitrális áll komplex anatómiai struktúrák, beleértve anulus fibrosus szárnyak tendineus akkordok, papilláris izmok és a szomszédos részeinek a jobb pitvar és a kamra.

Mitrális szelep

A mitrális billentyű egy anatómiai-funkcionális tölcsér alakja a szív struktúra, amely a annulus fibrosus, a akkordok szárnyak, papilláris izmokat működési kapcsolatban van a bal pitvarban és kamrában a szomszédos szétválására.

Tüdő szelep

A pulmonalis artéria szelepét a szív kamrából választják el a jobb kamra kimeneti szakaszának izomszeptumától. Ez a szelep nem rendelkezik rostos tartóval. Semilunáris alapja a jobb kamra kimeneti részének szívizomzatán nyugszik.

Az agy vérereje

Az agyi vért a belső karotid és a csigolyák ágai nyújtják. Minden belső carotis artéria az elülső és a középső agyi artériákat, az elülső villous artery-t és a posterior kötő-artériát adja.

Az alsó végtag vénei

Az alsó végtag vénái felszínre és mélyre oszlanak. Az alsó végtag felületes vénái. A hátsó ujj véna láb (ww. Digitales dorsales pedis) kilábalni vénás plexus Az ujjak és a vissza áramlik a vénás lábboltozat (arcus venosus dorsalis pedis).

A medence vénái

A közös iliacvénák (lásd Iliaca communis) egy nagyméretű kúpos edény. A sacroiliai ízület szintjén alakul ki a belső és külső iliac vénák fúziójával.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.