^

Tizennégy feltételezés a hormonokról

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 17.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A hormonokra vonatkozó információ annyira, hogy teljesen elrontja magát. Amit nem mondanak a hormonról: mi hízik belőlük, hogy hozzájárulnak a haj embólia kialakulásához, hogy a hormonok segítségével növelhető az ember ereje. Mi igaz, de mi a helyzet a hormonokkal kapcsolatos spekulációkról?

trusted-source[1], [2]

1. Hipotézis. Mivel a hormonok szaporodnak

Finomítsa

A hormonok önmagukban nem okoznak többletet. A hormonok bevitele során a testsúlya ingadozhat, mivel bizonyos hormonok szintje elégtelen lehet, míg mások túlságosan nagyok. Ezt a testállapotot hormonális egyensúlyhiánynak nevezik. Leggyakrabban az alultápláltság vagy a kora, a menopauza idején alakul ki.

Az orvosok azt mondják, hogy egy személy súlya és a zsíros lerakódások ingadozásait az okozza, hogy a hormonok között helytelen a korreláció. És nem azért, mert orvos ajánlása alapján több ösztrogént vagy tesztoszteront vesz be.

Ha hormonokat tesztel, és kapcsolatba lép az endokrinológussal a hormonterápia normáinak kiszámításához, akkor a test kiegyensúlyozatlansága korrigálódik. Tehát a súly normális lesz, függetlenül attól, hogy most hormonokat szedsz.

Továbbá: a hormonok megfelelő bevitele mellett az ember fogyatékos is lehet, és rövid időn belül.

Egy másik tény a "for" hormonterápia a fogyásért. Amikor egy nő a menopauza megjelenése után a hormonok megfelelő kombinációját veszi fel, segít a bőr javításában, a haj növekedésének javításában, a körmök erősségének növelésében, és ami a legfontosabb - a súly normalizálására.

Azok az amerikai tudósok tanulmányai, akik különböző női csoportok hormonok kombinációit tesztelték, a következőket mutatta. Több évig különböző korú nők, köztük a menopauza kezdete után az orvosok különböző kombinációkat adtak az ösztrogének és a progesztin. Néhány évvel később kiderült, hogy azok a nők, akik hormonokat vettek fel orvos ajánlása alapján, nemcsak a testtömegüket, hanem a nyomást, a koleszterinszintet, a hemoglobint, a vérsejteket is normalizálják. Ezeknek a nőknek a vérösszehúzhatósága jelentősen javult, és az állapot stabilabbá vált. Sokan voltak fejfájás, nyak és hátfájás.

A nők egy csoportja, akik hormonok helyett üres tablettákat vettek fel, nem normalizálták súlyukat, és nem is érezték jól magukat. Éppen ellenkezőleg, súlyuk nőtt.

Ez azt jelenti, hogy a megfelelő arányú hormonok javíthatják az egészséget és normalizálják a testsúlyt, és nem fordítva.

2. Hipotézis. A progeszteron elősegíti a testsúlycsökkenést

Finomítsa

A progeszteron nem hiába hívják a terhesség hormonját. Segít a zsír intenzívebb tárolásában, hiszen nekik köszönhetően könnyebb egy nő elképzelni és viselni a gyermeket.

Emellett a progeszteron növeli az étvágyat, mert felkészíti az anya testét, hogy biztosítsa, hogy ízletes és egészséges menüt adjon magának és a baba számára. Ezért egy menstruáció előtti héten brutális étvágyunk van - a progeszteron szintje emelkedik. Ha a havi progeszteron kevesebb, akkor kevésbé érezzük magunkat. A találgatás tehát rossz.

3. Hipotézis. Az ösztrogének ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek

Finomítsa

A női testben három fő hormon van az ösztrogének csoportjában: progeszteron, ösztradiol és ösztrol

Mindezen hormonok különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, és még a molekulák összetételének is különbözőek. Ennek megfelelően, és hatással vannak a testre, teljesen más.

Emellett az ösztrogének, amelyek kívülről bejutnak a női testbe, lehetnek állati és növényi eredetűek. Ők is a test eltérő reakcióját okozhatják: elősegítik a súly normalizálódását, vagy fordítva, többlet kilogramm veszteségét vagy felhalmozódását.

4. Hipotézis. A hormonális gyógyszerek daganatokat okozhatnak

Finomítsa

A statisztikák szerint a legtöbb nő rákbetegségben van a posztmenopauzális időszakban. De a legalacsonyabb hormonszint van, mivel a reproduktív rendszer nem annyira aktív, és a pajzsmirigy sokkal kevesebb hormont termel.

Az életkorú nők, akiknek extra súlyuk van, sokkal nagyobb valószínűséggel szenvednek a rákban. Különösen a méh, az emlőmirigyek, a gyomor-bél traktus rákja. De hormonhiányban is szenvednek. Ez azt bizonyítja, hogy a hormonok nem képesek rákos daganatokat okozni. Éppen ellenkezőleg: megfelelő hormonális egyensúly esetén kevésbé valószínű a rákos daganatok kialakulása.

Az a tény, hogy a fogamzásgátló hormonokkal történő felvétele a készítményben kétféle rákos daganat kiváló megelőzése lehet. Vagyis az 50% valószínűsége védelmet nyújt a petefészekrákkal szemben, és 70% -kal csökkenti a méhrák kialakulásának valószínűségét.

Egyes jelentések szerint a rákos daganatok intenzíven fejlődnek a progeszteron és az ösztrogén hormonok magas szintje miatt. De ez biztosítja, hogy a tumorok már megjelentek. Nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a daganatos betegségek az ösztrogén miatt alakulnak ki.

5. Hipotézis. A progeszinek ugyanolyan hatással vannak a szervezetre

Finomítsa

A progesztin hormonok hormonok, amelyeket szintetikusan termelnek. A biokémiai összetételükben különböznek a hormon progeszterontól, amely a petefészket titkosítja.

A progesztinek eltérő természetűek és eredetűek, ezért a testre gyakorolt hatás eltérő. Néhányat a progeszteron szekréciójával állítják elő, mások - a tesztoszteron révén - egyes progesztineket az anogeneknek neveznek.

A progesztinek bejutásának módja attól függ, hogy milyen hatással van az étvágy (emelkedhet vagy csökkenhet), a súly (növelheti vagy csökkentheti), a libidó (erősödhet vagy gyengülhet).

Ha a progesztineket az androgének segítségével kapják meg, akkor a nőknél férfi változások léphetnek fel a testben: a mellkas fáradságosabb lesz, az antennák és az angolnák megjelenhetnek az arcon. Mindez persze akkor fordul elő, ha egy személy progesztineket szed, anélkül, hogy figyelembe kellene vennie az orvos adagolását és ajánlásait.

6. Hipotézis. A születésszabályozó tablettákból a hormonok visszaállnak

Finomítsa

A fogamzásgátló tabletták különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, mivel a hormonok aránya a progesztin és az ösztrogén között eltérő. Ezenkívül a progesztinek - amint azt már kifejtettük - szintén eltérő szerkezettel és hatással bírnak az emberi testre.

Ha a minimális ösztrogén a fogamzásgátló tablettákban és a maximális progesztint, akkor az étvágy növekedni fog, ami azt jelenti, hogy meg fog súlyozni. Ehhez fájdalmat lehet hozzáadni az izmokban, fejben, csökkent libidóban, depresszív állapotokban.

Ha a progesztin kevesebb mint az ösztrogén, az étvágy csökkenhet, és gyengeség, depresszió, ingerlékenység, vércukorszint emelkedhet.

Annak érdekében, hogy ne szenvedjenek ezek a tünetek, mindenképpen ellenőrizze kezelőorvosával, hogy mely progeszterin és ösztrogén dózisok optimálisak az Ön számára. Talán csökkenteni vagy növelni kell a fogamzásgátló tabletták összetevőjének arányát.

7. Hipotézis. Hormonok, egyszerűen nem vezérli az étvágyat

Finomítsa

Ha a szervezetben a hormonok egyensúlyhiánya van, akkor az étvágyat nagyon nehéz ellenőrizni

A test bizonyos összetevőket igényel az élelmiszerektől, és rendkívül nehéz ezt leküzdeni.

Emellett a hormonok kiegyensúlyozatlansága miatt az étvágy szabályozásának elengedhetetlen feltétele.

A hormonok bizonyos arányai lelassíthatják az anyagcserét, majd az ember visszanyeri, függetlenül attól, hogy mit és mennyit eszik. A zsírok sokkal lassabban vannak felosztva, a test a deréktól és az oldalaktól távolítja el őket, még akkor is, ha nincs szüksége erre a készletre.

Ezért a hormonok kiegyensúlyozatlansága miatt nem szükséges, módosítani kell a hormonok arányát, majd az étvágyat és a testsúlyt normalizálni kell.

Fogalom száma 8. A fiataloknak nem kell hormonokat szedniük

Finomítsa

Sok nő akár 30 éves is, és műtétet szenved a petevezetékek eltávolítására, a petefészek reszekciója más. Ebből a hormonális egyensúly a szervezetben megszakad, a női nemi hormonok egyre kevesebb és kevesebb. A reproduktív rendszer, amely csökkenti a hormonok termelését, gátolhatja, vagy fordítva aktiválhatja a pajzsmirigy működését. És akkor a hormonokat többé-kevésbé képes termelni, mint a normális. Ettől kezdve egy személy autoimmun betegségben szenved, az immunitás gyengé válik, a szervezet hajlamos fertőzésekre, gombákra.

Ennek megakadályozása érdekében húsz év elteltével tesztelni kell a hormonokat. Ha a hormonális egyensúlytalanság nem ad lehetőséget arra, hogy jól érezzük magunkat és szabályozzuk a testsúlyát, akkor hormonpótló kezelésre van szükség.

trusted-source[3], [4], [5], [6], [7], [8]

9. Hipotézis. Az MDC szintje a normában - tehát nincs hormonális egyensúly

Finomítsa

Az MSB egy olyan hormonpusztító, amely az agyalapi mirigy helyét termeli. Segít stabilizálni a pajzsmirigyhormon normát, ha túl keveset termelnek.

Minél magasabb a MS szintje, annál gyengébb a pajzsmirigy, a T3 és T4 hormonokat szabadon, független formában termelik.

Ha az MSB szint normális, ez nem jelenti azt, hogy a többi hormon normális. Az ösztradiol szintje például jelentősen csökkenthető, és észrevehetetlen, ha nem ellenőrzi az ösztrogén egyensúlyát a szervezetben. Tehát csak az MDG-tesztek nem elegendőek ahhoz, hogy meg lehessen határozni a nők egészségi állapotát.

Koncepció száma 10. Míg havonta vannak - hormonokkal minden rendben van

Finomítsa

Ez messze a helyzet. Az a nő, akinek ösztradiolszintje jelentősen csökken, és a pajzsmirigy T3 és T4 elhanyagolható hormonokat termel, még mindig menstruálhat.

Igaz, a kibocsátás jellege felhasználható a hormonok egyensúlyhiányának megítélésére. Például kis mennyiségű ösztrogén és a pajzsmirigy rossz teljesítménye sötétebb véráramlást eredményez, és ritkábban és kevésbé hosszabb ideig tartanak, mint normál ösztrogénszinttel.

De ha egy nő, még 35-40 évesen is, az ösztrogének termelése majdnem nulla, akkor a menstruáció teljesen megszűnik. Ezután azonnal meg kell tennie a női hormonok növelését és a pajzsmirigy aktiválódását.

Legyen óvatos: a hormonális egyensúly pontos képét nem a menstruáció, hanem a hormonális tesztek jelzik.

trusted-source[9], [10], [11], [12], [13], [14]

Fogalom száma 11. Egy nedves hüvelyben egy nőnek elegendő ösztrogénje van

Finomítsa

Jó, ha a hüvely eléggé nedves. Ez azt jelzi, hogy az ösztrogén szintje a testben normális lehet. De a "talán" szó aggódik. Ez pontatlan tény.

Az ösztrogén elegendő lehet ahhoz, hogy a hüvelyi környezet nedves maradjon. Az ösztrogén azonban nem elegendő ahhoz, hogy befolyásolja a szervezet reproduktív folyamatait és szabályozza a súlyt. Különösen az ösztrogén agyi receptorainak normális működéséhez sokkal többre van szükség, mint a hüvely normál állapotára.

Ezért csak a hüvely nedvessége vagy szárazsága nem tudja megítélni az ösztrogének normáját.

trusted-source[15], [16], [17], [18], [19]

Fogalomszám 12. Az időseknél a hormonterápia haszontalan

Finomítsa

Minél régebbi az a személy, annál inkább hormonokra van szüksége. A szervezet már nem termel elegendő mennyiséget, ezért külső hormonokat kell bevinnie.

Ha kiszámítja az ösztradiol és a tesztoszteron hormonok megfelelő adagját, akkor biztosan javulni fog a személy jóléte és az életminőség. Még korától függetlenül. Ezek a hormonok segítenek megerősíteni a csontok és izmok szövetét, javítják az anyagcserét, az alvás minőségét. A hormonkezelés során a megfelelő hormon aránynak köszönhetően jelentősen javítható az egészségi állapot és a belső szervek állapota.

A szexuális élet minősége is sokkal magasabb lesz.

trusted-source[20], [21], [22], [23], [24]

13. Hipotézis. A hormonszint folyamatosan változik, így a hormonális tesztek használhatatlanok

Finomítsa

Néhány hormon és az igazság fejlődése a napszaktól függően változik. Ezért az orvos az analízis pontos időpontját a hormonokhoz rendelte hozzá, amikor a hormonszintek a legmagasabbak. Ezenkívül vannak olyan hormonok is, amelyek normái a nap folyamán nem ingadoznak, és ezek nagyon fontosak a szervezet számára. Például a petefészkeket termelő hormonok.

Ha egy nőnek csökkent a hormonok termelése a petefészkekkel, ezt hormonális tesztekkel kell ellenőrizni.

Egyetlen tünet esetén nem lehet megítélni, hogy a reproduktív rendszer jól működik-e vagy sem. Az ösztradiol szintjét csak a vérszérum mennyisége határozhatja meg, nem pedig a nő érzését.

Hipotézis száma 14. Ha enni és helyesen viselkedik, a hormonokra nincs szükség

Finomítsa

A hormonális egyensúlytalanság zavart okozhat a szervezetben, még akkor is, ha egy személy sportol és éppen megfelel. Sőt, a hormonok hiánya a szervezetben befolyásolja az étvágyat, amely emelkedik, az anyagcsere lelassul, és nincs mód a test súlyának szabályozására.

Bizonyos hormonok hiánya vagy túlnövekedése miatt nagyon nehéz befolyásolni a zsírlerakódások mennyiségét, még akkor is, ha a személy ésszerűen táplálja. Ezért hormonális vizsgálatokat kell végezni annak érdekében, hogy világosan láthassuk a testben és időben bekövetkező eseményeket a betegségek kialakulásának megelőzése érdekében.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.