^

Miért kezdenek vissza a középkorú nők?

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Az orvosok számos okot azonosítottak, hogy a 40-50 éves nők súlyosbodhatnak. Nagyon gyakran a hormonok felelősek azért, mert túlságosan tele vannak . Mi az?

Miért kövér a nők?

Amikor egy nő 45-50 évesen fordul elő, a testében számos folyamat lelassul. Például az anyagcsere folyamata. Emiatt a zsírszövet aktívabb lerakódásba kezd, különösen a derékban és csípőben, valamint a hasban. Az orvosok több érvet azonosítanak a középkorú nők súlygyarapodására.

Késői terhesség

Ebben az időszakban a testben lévő tüszők száma kimerült, a petefészkek sokkal lassabbak és kevésbé aktívak. A késői terhesség után az ovuláció gyakrabban fordul elő a nőknél, ezáltal a petefészkek még tovább gyengülnek.

Az ösztradiol hormon nem termel aktív módon, ezért a zsírszövet gyorsan felhalmozódik a szervezetben. Következésképpen - a súly növekedése.

Az egyik hormon átmenet egy másikra

Középkorú nőknél az androgének, amelyek korábban zsíros rétegekben voltak jelen, ösztrogénekké alakulnak át. Az ösztradiol, az ösztron és a progeszteron hormon aránya megszakad. Ez a szervezetben a zsírszövet még nagyobb mértékű felhalmozódásához vezet.

Az étvágycsökkenés

Ha a hormonális egyensúly megzavarodik , a nőnek fokozott étvágya lehet. Ez azt jelenti, hogy sokkal nehezebb lesz a súlya. A nő elkezdi a szokásos ételeket megemészteni, egyre nagyobb mennyiségben. Ez növeli a zsír és a fehérje mennyiségét az étrendben, és ez szükségszerűen ahhoz vezet, hogy a nő visszanyeri. A koffein is káros az ellenõrzött dózisokban.

A magnézium hiánya az étrendben

Ez az anyag lehetővé teszi, hogy felgyorsítsa az anyagcserét, ami azt jelenti, hogy az élelmiszereket gyorsabban feldolgozzák és eltávolítják a szervezetből. A magnézium hiánya a nők étrendjében az anyagcserét lassítja, ennek eredményeként az étvágy növekedik és a test súlya megnő.

A hangulatváltozások is társulhatnak.

Mozgás és sporthiány

Ha ez kombinálódik egy olyan étkezéssel is, amely zsíros és szénhidrátmentes zsíros diéta mellett áll, a nő súlya fokozatosan növekszik. A nemi hormonok hiánya a középkorban súlyosbítja ezt a folyamatot.

Hogy megvédje magát a felesleges zsírosodástól, mindenképpen konzultáljon egy dietetikusgal, hogy milyen élelmiszereket kell bevinnie az étrendbe, és melyiket kerülni kell. Ne felejtsd el legalább hat hónaponként ellátogatni az endokrinológushoz. Ez lehetővé teszi, hogy ellenőrizze a hormonok szintjét a szervezetben és időben, hogy ellenőrizze a felesleges és hiányos.

Vigyázz magadra és légy jól!

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.