^

Az egészséges táplálkozás alapjai

Alma 1-es és 2-es típusú cukorbetegség esetén

Az egészséges emberek soha nem kételkednek abban, hogy esznek-e almát vagy sem. Gyümölcsök már gyerekkorukból ismerősek, minden kertben teremnek, minden piacon árulják, ezért ismerősnek és magától értetődőnek számítanak - mint a levegő, a napfény vagy az eső.

Cékla gyomorhurut ellen

Paradox módon ugyanaz a termék lehet jótékony és káros is az egészségre, a diagnózistól, az elkészítési módtól és a fogyasztás módjától függően. Jó példa erre a kijelentésre a gyomorhurut elleni cékla.

Reggeli gyomorhurutban: egészséges receptek

Ugyanilyen fontos a reggeli gyomorhurut esetén, amely az emberi emésztőrendszer egyik leggyakoribb betegsége.

Cikória gyomorhurut ellen

A legtöbb, amit a cikóriáról tudunk, az az, hogy a kávé egészséges alternatívája. De ezt a növényt nemcsak italokhoz, hanem különféle ételekhez is adják. Mindig hasznos? Például a cikória káros lesz a gyomorhurutra?

Ételek hasnyálmirigy-gyulladáshoz: mit lehet és mit nem?

A hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedő betegek standard étrendje az 5. Számú kezelési táblázat, amely az emésztőrendszer hő- és mechanikai védelmén alapul. A táplálkozásnak kiegyensúlyozottnak kell lennie, alacsony zsír- és szénhidráttartalommal, magas fehérjetartalom mellett.

Belsőségek hasnyálmirigy-gyulladásra: kolbász, kolbász, galuska, pástétom

A gasztrointesztinális traktus gyulladásos betegségeiben szenvedő betegek élelmezési belsőségei nagyon korlátozottak. Az a tény, hogy a hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedő számos belsőség a jólét éles romlását okozhatja.

Tejtermékek hasnyálmirigy-gyulladásra

A tejet és a belőle készült különféle termékeket nemcsak íze, hanem tápértéke, az élethez szükséges fehérje jelenléte, köztük az albuminok és globulinok, az esszenciális zsírsavak, a laktóz, a vitaminok, ásványi anyagok, különösen a kalcium miatt is szeretik.

Gyümölcsök hasnyálmirigy-gyulladásra

A gyulladt hasnyálmirigy működésének helyreállítása csak speciális étrend betartásával lehetséges. A hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedő betegek számára az 5p számú étrendi táblázatot dolgozták ki, az akut állapot lecsengésével ezt az 5. Számú táblázat váltja fel, kevésbé szigorú táplálkozási szabályokkal.

Gyógynövények és fűszerek hasnyálmirigy-gyulladásra

Mindenki számára hasznos, aki találkozott hasnyálmirigy-gyulladással, hogy tudja, mely gyógynövényeket és fűszereket hasnyálmirigy-gyulladásra lehet és nem.

Alma hasnyálmirigy-gyulladásra: sült, friss, szárított

A hasnyálmirigy-gyulladás diagnózisa különleges megközelítést tesz lehetővé az étrendben, mert. A beteg jóléte nagymértékben függ ettől. Ugyanakkor számos élelmiszer-korlátozás a működéséhez szükséges hasznos anyagok elégtelen bevitelére vezethető vissza, amelyek a gyümölcsökben bővelkednek.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.