^

3 hormon, amely befolyásolja a súlyt

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Már elmondtuk az alapvető hormonokról, amelyek befolyásolhatják a súlyt és az anyagcserét. Ezek az ösztrogének csoportjából származó hormonok. Most - egy történet a következő fontos hormonokról a női test számára, amelynek egyensúlya segít kilogrammunk normalizálásában.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

A progeszteron a terhesség hormonja

Úgy hívják, mert ez a hormon felkészíti a női testet a gyermek fogantatására és viselésére. Amikor a test progeszteron szintje magas, a várandós anya elkezd enni mindent, amit körülnéz. Az étvágy nő, és következésképpen - súlya.

Különös figyelmet kell fordítani a terhesség második felében, amikor a terhes nők étvágya különösen nagy.

A Proringron elővegyületek magukban foglalják a mellnagyobbodást a terhesség alatt és a szervezetben a folyadékretenciót, ami ödéma kialakulásához vezethet.

Hogyan befolyásolja a progeszteron a súlyt?

A progeszteronnak köszönhetően mindaz, amit a terhes nő evett, sokkal gyorsabban halad a gasztrointesztinális traktusban. Tehát a tápanyagok sokkal jobb és teljes mértékben felszívódnak. Ezután az étvágy is lelassul.

Észrevetted, hogy egy terhes nő nyugodt és megvilágosodott (ha nincsenek idegen irritáló tényezők). Ez a progeszteron munkája is. Egy várandós nő agyát befolyásolja, és egy nő hangulata nő, a reakciók lelassulnak, a várandós anya nyugodtabbnak érzi magát. Természetesen ez csak a gyermek javát szolgálja.

De ismét van egy kis veszély a súlygyarapodásra. Mivel az étvágyat szabályozó rendszerek fékeznek ebben az időben, egy terhes nő sokat eszik és gyógyul. Csak meg kell tartani a mérleget a házban, és időben megállni az asztalnál.

Tesztoszteron a női testben

Ha összehasonlítjuk egy ember testével, akkor a nők szintje sokkal alacsonyabb. De még mindig ez a hormon jelen van a tisztességes szexben. Az évek során azonban szignifikánsan csökkent a tesztoszteronszint a nőknél.

Amikor a menopauza bekövetkezik, az asszony sokkal kevesebb tesztoszteronná válik - kétszer. Figyelembe kell venni, hogy ez még a 30. év előtt is megtörténhet, ha nem adod át a hormonális teszteket, és nem ellenőrizheted a diescitron vérszintjét.

Miért kell tesztoszteron?

Köszönöm neki a súlyellenőrzés folyamatát. Húzza súlyát és szabályozza a súlyát. A tesztoszteron, ha elegendő a női testben, növeli a libidót - akkor a férfiaknak nincs semmi probléma. Úgy érzik, hogy a nők vágya számukra és természetszerűleg reagálnak.

A tesztoszteront anabolikus hormonnak nevezik. A sportolóknak szükségük van arra, hogy az izomtömeg nőtt, és a zsírok égtek. Aztán a személy illeszkedik és vékony.

Súlycsökkenés: ha a tesztoszteron a szervezetben aktívan együttműködik az ösztradiollal, azaz természetesen vagy hormonterápiával, akkor hosszú ideig feszes és karcsú lehet. És persze, hogy irányítsd a súlyodat.

Menopauza és tesztoszteron

Van egy árnyalat: amikor egy nő belép a menopauza periódusába, az ösztradiol hormon közel 95% -a és a korábbi tesztoszteronszint több mint fele megszökhet (nem fejlődik). Ez azért van, mert a petefészkek nem töltik be szerepüket és nem termelik a szükséges nemi hormonokat.

Ezért egy nő elkezdheti elveszíteni a súlyt és gyorsan tárcsázni. Nem kell aggódnia és kemény étrendet szerezni. Fontos a premenopauzális időszakban, hogy orvoshoz forduljanak, és hormonális vizsgálatokat végezzenek.

Az orvos meg fogja határozni, hogy milyen hormonok hiányoznak a testben, és melyikeket kell hozzáadni annak érdekében, hogy ne tegye lehetővé a zsíros lerakódások ilyen gyorsan és aktívan lerakódását. Végtére is, a nemi hormonok rendelkeznek az anyaggal, hogy zsírokat égetnek, előmozdítják az izomnövekedést és aktiválják az anyagcserét.

DHEA - férfi hormon

Ez a hormon, mint például a tesztoszteron, mellékvesék és petefészkeket termel a menopauza kezdete előtt. Számos gyógyszert reklámozó nyilatkozat szerint a DHEA segít gyorsan megszabadulni a túlsúlytól. Valójában ez nem egészen igaz: ez a hormon csak a férfiaknál veszít. A nők számára ez hatástalan.

Amint azt az utóbbi években végzett tudományos kutatások bizonyítják, a DHEA a nőknek ellentétben ellenkezője lehet. A nők, akik megkapják, gyorsan nyerhetnek több fontot és sok egészségügyi problémát okozhatnak mellékhatásként.

Elkezdhetik a szőrzetet az arcon és a mellkason, és a fejükön - kialudni, a test legnehelettebb részeiben felléphetnek a pattanások kiütése. Nagyon kellemetlen mellékhatás az étvágy növekedése, különösen az édességek iránti szeretet, ezért a nők egy tonna süteményeket is fogyasztanak, és persze jobbak is.

A DHEA nagy adagokban hozzájárulhat ahhoz a tényhez, hogy egy nő rosszul alszik, az alvás nyughatatlan, felkavarodik és fáradt. Ezért, nők kerüljék DHEA hacsak ez hormon a megfelelő dózis nem az orvos által javasolt.

Vigyázzon magára és időben forduljon kezelőorvosához hormonális vizsgálat céljából!

trusted-source[7], [8], [9], [10], [11]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.